Uncategorized

Pomodoro ve Power Nap Tekniği ile Nasıl Ders Çalışılır?

Başarılı olmak için çok değil, verimli çalışın.
1-Öncelikle bir hedef belirleyin ve buna odaklanın.
2-Televizyon, telefon, bilgisayar gibi aletler olmamalı,
3-Dersi iyi dinleyin,
4-Sadece test çözme konu çalış,
5-Sevdiğin derse değil, tüm derslere çalış,
6-Planlı çalış,
7-Tekrar yapın,
8-Kitap okuyun.

Sürekli ders çalışmaktan sıkıldıysan Pomodoro tekniği uygula;
25 dakika ders çalış 5 dakika mola ver, toplamda 4 Pomodoro tamamladığınızda, yani 2 saat sonunda 25-30 dakikalık uzun bir mola veriyorsunuz. günde 8-16 arası Pomodoro tamamlamak ideal sayılıyor, yani 4-8 arası ders çalışmış sayılıyorsunuz molalar dahil.
Mola saatlerinde size iyi gelecek şeyler yapın. 25 dakikalık ders saatlerinde sadece derse odaklanın bu tekniğin uygulanmasının amacı o, bu süre boyunca sizi meşgul edecek şeylerden uzak durun.


Çalışmayacak kadar yorgun ve uykusuz iseniz Power Nap tekniği uygula;
Yatağınıza uzanıyorsunuz. Örneğin uykuya dalmamız 5 dakika sürüyorsa alarmı 20-25 dakika sonrasına kuruyor, gözlerimizi kapatıyoruz. Uykumuz 4 evreden oluşur, Power Nap tekniği ile 3. evrenin sonunda alarm ile birlikte gözlerimizi açıyoruz.
Bu sayede uykunun tadını ucundan da olsa alıp daha dinç bir şekilde uyanıyoruz.
Bu şekilde beynimizi kandırıyoruz ve ders çalışmaya hazırız.

NASA 1995 yılında 747 uzun uçuş pilotu üzerinde yapılan bir çalışmada; bir günde ortalama 25,8 dakikalık bir şekerlemenin pilotların dikkat seviyelerini ve performanslarını %16 ile %34 arasında değişen derecelerde arttırdığını göstermiş

Hangi saatlerde ders çalışmak önemli;
07:30-11:00 Kortizon gibi uyanıklık veren hormonlar en fazla bu saatlerde salgılanır. Planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli saatlerdir.
16:00-18:00 Zihin canlılığının geri döndüğü saatlerdir. Bilgileri kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için idealdir.
19:00-22:30 Yine zihin için verimli bir aralıktır.

Ruh halinize göre size en uygun çalışma tekniği ile çalışmanız durumunda daha başarılı olacağınızı teknikleri uyguladıktan belli bir süre sona anlayacaksınız.


 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!