Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4
1- Koruyucu Aile Yönetmeliği aşağıdakilerden hangisidir?
a) 5395 sayılı kanun
b) 5393 sayılı kanun
c) 28497 sayılı yönetmelik
d) 2828 sayılı kanun
e) 2547 sayılı kanun

Cevap: c) 28497 sayılı yönetmelik
2- Aşağıdakilerden hangisi Koruyucu Aile Tiplerinden değildir?
a) Akraba veya Yakın Çevre Koruyucu Aile Modeli
b) Geçici Koruyucu Aile Modeli
c) Süreli Koruyucu Aile Modeli
d) Evlat edindirme Modeli
e) Uzmanlaşmış Koruyucu Aile Modeli

Cevap: d) Evlat edindirme Modeli
3- Koruyucu aile olmak isteyen kişi herhangi bir yaşta olsa da çocuğa koruyucu ailelik yapabilir mi?

Evet

Cevap: Hayır
4- Çocuk ile koruyucu aile olacak eşlerden yaşı küçük olan arasındaki yaş farkı kaç yaştan az olamaz?
a) On sekiz
b) On beş
c) Yirmi beş
d) On
e) Kırk beş

Cevap: a) On sekiz
5- 0-12 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kreş ve gündüz bakım evi
b) Yetiştirme yurdu
c) Çocuk yuvası
d) Çocuk eğitim merkezi
e) Bakım ve Rehabilitasyon merkezi

Cevap: c) Çocuk yuvası
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4
6- 13-18 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çocuk yuvası
b) Gençlik merkezi
c) Bakım ve Rehabilitasyon merkezi
d) Yetiştirme yurdu
e) Gençlik evi

Cevap: d) Yetiştirme yurdu
7- Türkiye’nin bir çok ilinde 114 çocuk evi açan sivil toplum örgütü hangisidir?
a) Şefkat-der
b) Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği
c) Dünya Yetimler Eğitim Vakfı
d) İHH
e) Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı

Cevap: b) Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği
8- Duygusal, cinsel ve/veya fiziksel istismara uğramış çocuklara yönelik bakım ve sosyal rehabilitasyon hizmetlerinin yapıldığı kuruluş hangisidir?
a) Çocuk Yuvası
b) ÇODEM
c) Yetiştirme Yurdu
d) Gençlik Merkezi
e) BRSM

Cevap: b) ÇODEM
9- Suça yöneldikleri tespit edilen çocukların davranış bozukluklarını gidermek amacıyla koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a) ÇODEM
b) Çocuk Yuvası
c) Yetiştirme Yurdu
d) Gençlik Merkezi
e) KBRM

Cevap: a) ÇODEM
10- Bakanlıktan izin alarak açılan Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri yüzde kaç kontenjan ayırarak muhtaç ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak bakmak zorundadırlar?
a) Yüzde 2
b) Yüzde 10
c) Yüzde 1
d) Yüzde 8
e) Yüzde 5

Cevap: e) Yüzde 5
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4

1- Koruyucu Aile Yönetmeliği aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) 28497 sayılı yönetmelik

2- Aşağıdakilerden hangisi Koruyucu Aile Tiplerinden değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: d) Evlat edindirme Modeli

3- Koruyucu aile olmak isteyen kişi herhangi bir yaşta olsa da çocuğa koruyucu ailelik yapabilir mi?

Correct! Wrong!

Cevap: Hayır

4- Çocuk ile koruyucu aile olacak eşlerden yaşı küçük olan arasındaki yaş farkı kaç yaştan az olamaz?

Correct! Wrong!

Cevap: a) On sekiz

5- 0-12 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) Çocuk yuvası

6- 13-18 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: d) Yetiştirme yurdu

7- Türkiye’nin bir çok ilinde 114 çocuk evi açan sivil toplum örgütü hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: b) Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği

8- Duygusal, cinsel ve/veya fiziksel istismara uğramış çocuklara yönelik bakım ve sosyal rehabilitasyon hizmetlerinin yapıldığı kuruluş hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: b) ÇODEM

9- Suça yöneldikleri tespit edilen çocukların davranış bozukluklarını gidermek amacıyla koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

10- Bakanlıktan izin alarak açılan Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri yüzde kaç kontenjan ayırarak muhtaç ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak bakmak zorundadırlar?

Correct! Wrong!

e) Yüzde 5

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-1

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4

Facebook
Facebook Sosyal Hizmetler
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-2
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-3
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4

Online

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: