Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

1- Türkiye nüfusunun % kaçı kadınlardan oluşmaktadır?
a) % 25
b) % 10
c) % 50
d) % 60
e) %75

Cevap: c) % 50
2- Şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri telefon hattı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Alo 183
b) Alo 155
c) Alo 991
d) Alo 153
e) Alo 185

Cevap: a) Alo 183
3- Müracaatçı kadınların toplumda var olan kurum ve kuruluşlardan yararlanmasına yardımcı olma sosyal hizmet uzmanının hangi rolünü ifade eder?
a) Vaka bulucu
b) Arabulucu
c) Savunucu
d) Danışmanlık
e) Değerlendirici

Cevap: b) Arabulucu
4- Şiddete maruz kalan ve şiddeti yapan kişilerle ilgili çalışmaları hangi kuruluş bünyesinde yapılmaktadır?
a) Toplum Merkezleri
b) Kadın konukevleri
c) Şiddeti Önleme Merkezleri
d) Alo 183 hattı
e) Gençlik merkezleri

Cevap: c) Şiddeti Önleme Merkezleri
5- Anne – Çocuk Eğitim Programı (AÇEP), eşler arası çatışma çözme eğitimi, grup çalışmaları ve kişisel çalışma hangi kuruluş bünyesinde yapılmaktadır?
a) Toplum Merkezleri
b) Kadın konukevleri
c) Şiddeti Önleme Merkezleri
d) Alo 183 hattı
e) Gençlik merkezleri

Cevap: a) Toplum Merkezleri
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6
6- “Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” aşağıdakilerden hangisidir?
a) 5393 sayılı kanun
b) 2828 sayılı kanun
c) 633 sayılı khk
d) 5395 sayılı kanun
e) 6284 sayılı kanun

Cevap: e) 6284 sayılı kanun
7- Türkiye’de 2014 yılı Ocak ayı itibariyle kadın konukevi sayısı kaçtır?
a) 125
b) 145
c) 100
d) 46
e) 45

Cevap: a) 125
8- Kadın, engelli ve çocukların başvurdukları Telefon hattı kaç yılında faaliyete başlamıştır?
a) 2007
b) 2002
c) 2012
d) 2009
e) 2005

Cevap: b) 2002
9- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu aşağıdakilerden hangisidir?
a) 5395 sayılı kanun
b) 5393 sayılı kanun
c) 3294 sayılı kanun
d) 2828 sayılı kanun
e) 6284 sayılı kanun

Cevap: c) 3294 sayılı kanun
10- Kadınlarla ilgili çalışmalar yapan ve koordinasyon sağlayan genel müdürlük aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
b) Sosyal Yardım İşleri Genel Müdürlüğü
c) Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü
d) Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü
e) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Cevap: d) Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

1- Türkiye nüfusunun % kaçı kadınlardan oluşmaktadır?

Correct! Wrong!

Cevap: c) % 50

2- Şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri telefon hattı aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: a) Alo 183

3- Müracaatçı kadınların toplumda var olan kurum ve kuruluşlardan yararlanmasına yardımcı olma sosyal hizmet uzmanının hangi rolünü ifade eder?

Correct! Wrong!

Cevap: b) Arabulucu

4- Şiddete maruz kalan ve şiddeti yapan kişilerle ilgili çalışmaları hangi kuruluş bünyesinde yapılmaktadır?

Correct! Wrong!

Cevap: c) Şiddeti Önleme Merkezleri

5- Anne – Çocuk Eğitim Programı (AÇEP), eşler arası çatışma çözme eğitimi, grup çalışmaları ve kişisel çalışma hangi kuruluş bünyesinde yapılmaktadır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) Toplum Merkezleri

6- “Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) 6284 sayılı kanun

7- Türkiye’de 2014 yılı Ocak ayı itibariyle kadın konukevi sayısı kaçtır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) 125

8- Kadın, engelli ve çocukların başvurdukları Telefon hattı kaç yılında faaliyete başlamıştır?

Correct! Wrong!

Cevap: b) 2002

9- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) 3294 sayılı kanun

10- Kadınlarla ilgili çalışmalar yapan ve koordinasyon sağlayan genel müdürlük aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: d) Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-1

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

Facebook
Facebook Sosyal Hizmetler
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-2
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-3
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-5
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

Online

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: