Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-7

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-7
1- Yaşlı hizmetleri ile ilgili kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a) Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
b) Sosyal Yardım İşleri Genel Müdürlüğü
c) Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü
d) Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü
e) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Cevap: e) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2- Türkiye’de yaşlı sayılmak için gerekli olan yaş sınırı aşağıdakilerden hangisidir?
a) 50
b) 55
c) 60
d) 45
e) 53

Cevap: c) 60
3- Aşağıdakilerden hangisi yaşlanma aşamalarından değildir?
a) Gelişme
b) Büyüme
c) Duraklama ve gerileme başlangıcı
d) Gerileme
e) Ölüm

Cevap: e) Ölüm
4- Yaşlı çevresine ya da topluma uyumu aksıyorsa sosyal uyumun sağlanması amacıyla hangi sosyal hizmet metodu uygulanır?
a) Sosyal rehabilitasyon programı
b) Sosyal tedavi programı
c) Sosyal bakım programı
d) Arabulucuk programı
e) Yönetim programı

Cevap: a) Sosyal rehabilitasyon programı
5- Yaşlıların rol kaybı, yakın akraba kaybı ve kendi kendine yetememen kaynaklanan kayıplar noktasında sosyal hizmet uzmanını hangi danışmanlığına ihtiyaç duyar?
a) Arabuluculuk
b) Yaşlı koruyucu aile hizmetleri
c) Yas danışmanlığı
d) Yaşlı koruyucu hizmetleri
e) Destek ve terapi grupları

Cevap: c) Yas danışmanlığı
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-7
6- Huzurevine kabulde aranan yaş sınırı kaçtır?
a) 55
b) 60
c) 45
d) 75
e) 50

Cevap: b) 60
7- Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kaç adet Özel Yaşlı Hizmet Merkezi bulunmaktadır?
a) 15
b) 18
c) 8
d) 19
e) 34

Cevap: a) 15
8- Aşağıdakilerden hangisi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine kabul koşullarından değildir?
a) 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,
b) Ruh sağlığı yerinde olmak,
c) Bulaşıcı hastalığı olmamak,
d) Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak
e) Ekonomik sıkıntıda olmamak

Cevap: e) Ekonomik sıkıntıda olmamak
9- Aşağıdakilerden hangisi Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşlardan değildir?
a) Dernek
b) Vakıflara
c) Belediyeler
d) Azınlıklara ait kuruluşlar
e) Gerçek kişilere ait (özel) kuruluşlar

Cevap: c) Belediyeler
10- Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşların sayısı kaçtır?
a) 176
b) 345
c) 234
d) 76
e) 56

Cevap: a) 176
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-7

1- Yaşlı hizmetleri ile ilgili kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2- Türkiye’de yaşlı sayılmak için gerekli olan yaş sınırı aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) 60

3- Aşağıdakilerden hangisi yaşlanma aşamalarından değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Ölüm

4- Yaşlı çevresine ya da topluma uyumu aksıyorsa sosyal uyumun sağlanması amacıyla hangi sosyal hizmet metodu uygulanır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) Sosyal rehabilitasyon programı

5- Yaşlıların rol kaybı, yakın akraba kaybı ve kendi kendine yetememen kaynaklanan kayıplar noktasında sosyal hizmet uzmanını hangi danışmanlığına ihtiyaç duyar?

Please select 2 correct answers

Correct! Wrong!

Cevap: c) Yas danışmanlığı

6- Huzurevine kabulde aranan yaş sınırı kaçtır?

Correct! Wrong!

Cevap: b) 60

7- Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kaç adet Özel Yaşlı Hizmet Merkezi bulunmaktadır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) 15

8- Aşağıdakilerden hangisi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine kabul koşullarından değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Ekonomik sıkıntıda olmamak

9- Aşağıdakilerden hangisi Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşlardan değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) Belediyeler

10- Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşların sayısı kaçtır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) 176

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-1

Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6

Facebook
Facebook Sosyal Hizmetler
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-2
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-3
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-4
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-5
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-6
Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Ünite-7

Online

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: