Sosyal Psikoloji Vize 2019 Çıkan Sorular (BUGÜN)

Sosyal Psikoloji Vize 2019 Çıkan Sorular

Sosyal Psikoloji Vize 2019 Çıkan Sorular

1- Biliş birincil düzeyde ne faaliyetidir?

Cevap: Dış dünyadaki nesneyi içeri taşıma faaliyetidir.
2- Tümdengelim için hangisi doğrudur?

Cevap: Deneylenebilir yada sınanabilirliğin esas yoludur?
3- Niceliksel Yöntemler araştırdıkları meselede hangi soruyu sorar?

Cevap : Nasıl Oluyor?
4-Ana akım Sosyal psikolojide insan ve sosyal dünya ilişkisi nedir?

Cevap: İkisi birbirinden ayrıdır
5- Ana akım sosyal psikolojinin sosyal dünya anlayışında insan nerededir?

Cevap: Ana akım ve dünya ayrıdır
6- Heider – insanlar iki temel ihtiyacı karşılamak için sebep atıflarında bulunur

Cevap:  Çevreleri üzerinde bir şekilde kontrole sahip olmak.
7- Biliş Nedir?

Cevap: Malumatın işlendiği faaliyetler takımına verilen addır.
8-ontolojinin sorduğu soru nedir?

Cevap:  varlıkların temel kategorileri nelerdir
9 – Yarı deney –

Cevap: Araştırma düzenlerinde katılımcılar sadece araştırmada etkisi aranan değişken üzerinden farklılaşırlar
10 – Eleştirel metodoloji tekniğinde kullanılan yöntem hangisidir?

Cevap: Fokus grup
11-Sosyal inşacılar insan doğası hakkında ne düşünmektedir?

Cevap: İnsanların yapıp ettiklerini belirleyen bir öz yoktur.
12- Depresyonun bilişsel süreçlerle ilişkisi nedir?

Cevap:  Depresyon bilişsel değil psikolojik bir sorundur.

 

13 Bugünkü ana akım ve sosyal psikolojide Bilimsel anlayışını şekillendiren felsefi görüş nedir?

Cevap: kartezyen paradigma
14- Asch’in izlenim oluşturma  modelinden hareketle ilk tanıştığımız insanla ilgili izlenim acelemiz olduğunda hangisi ile belirlenir?

Cevap:  Başlarda hemen ilk etkiyi oluşturan özellikler belirler (öncelik etkisi)
15- Hipotez nedir ?

Cevap: Deneysel şekilde sınayabileceğiniz işlevsel (operasyonel) şekilde tarif edilmiş bir tahmindir.
16-post pozitivist bilim anlayışını takip eden ana akım sosyal psikolojinin esas hedefi nedir?

Cevap: İnsan davranışını önceden tahmin ederek kontrol etmek

 

17-MCDougall’a göre insan eylemi önceden programlı dürtülerden doğar , ama bu dürtüler…..

Cevap: Medenileşmeyle birlikte ehlileştirilebilir, kontrol altına alınabilir.
18- Eleştirel sosyal psikolojiye göre gerçeklik nedir.

Cevap: Kendi gerçekliklerimizi nasıl kurguladığımızı ve açıkladığımızı anlama yollarını ortaya çıkarmalıyız.

 

Sosyal Psikoloji Çıkmış Sorular
SOSYAL PSİKOLOJİ ANASAYFA
Facebook
SOSYAL HİZMETLER GRUBU
Facebook
SOSYOLOJİ GRUBU
Facebook
FELSEFE GRUBU

 

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: