İstatistik Ünite-8 Sorular

İstatistik Ünite-8 Sorular

İstatistik Ünite-8 Soruları

1.  Gözlem değerleri 12, 14, 16, 19, 25, 34 olan serinin değişim aralığı nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: A) 22

2. Aşağıdaki serinin ortalama sapması nedir?

istatistik8-2
Correct! Wrong!

Cevap: B) 2

3. Standart sapması 11,5 olan serinin varyansı nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: C) 132,25

4. Varyansı 9 olan bir serinin standart sapması nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: E) 3

5. Aritmetik ortalaması 6 kareli ortalaması 11 olan bir serinin varyansı nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: D) 85

6. Aritmetik ortalaması 9 kareli ortalaması 15 olan serinin standart sapması nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: B) 12

7. Aşağıdaki serinin varyansı nedir?

istatistik8-7
Correct! Wrong!

Cevap: A) 10,8

8. Aşağıdaki tasnif edilmiş serinin varyansı nedir?

istatistik8-8
Correct! Wrong!

Cevap: B) 3,36

9. Bir seride yer alan bütün birimlerin aynı olması ya da eşit değer alması durumunda standart sapma ne olur?

Correct! Wrong!

Cevap: C) Sıfır

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? I. Değişim aralığı serideki en büyük ve en küçük değer arasındaki farktır. II. Ortalama sapma, birimlerin aritmetik ortalamadan mutlak sapmalarına dayalı bir ölçüdür. III. Standart sapma bir kareli ortalamadır. IV. Ölçü birimi farklı olan serilerin dağılma derecelerinin kıyaslanmasında standart sapma uygun bir ölçü değildir. V. Ölçü birimleri farklı serilerin dağılma derecelerini kıyaslamada standart sapma uygun bir ölçüdür.

Correct! Wrong!

Cevap: E) V

 

Vize
Final
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları İstatistik 2018-2019 Final Soru Cevapları
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları ONLINE İstatistik Final Online Deneme Sınavı

 

Ünite-1 Testi Ünite-8 Testi
Ünite-2 Testi Ünite-9 Testi
Ünite-3 Testi Ünite-10 Testi
Ünite-4 Testi Ünite-11 Testi
Ünite-5 Testi Ünite-12 Testi
Ünite-6 Testi Ünite-13 Testi
Ünite-7 Testi Ünite-14 Testi
1.  Gözlem değerleri 12, 14, 16, 19, 25, 34 olan serinin değişim aralığı nedir?

A) 22

B) 12

C) 34

D) 23

E) 16

Cevap: A) 22
Değişim Aralığı ( Ranj )
Bir araştırmada gözlem değerlerinin küçükten büyüğe doğru sıralanmış olsun,
Bu gözlen değerlerinden en büyük ile en küçüğün farkı, yani uzaklık değişim aralığıdır.
2. Aşağıdaki serinin ortalama sapması nedir?

istatistik8-2

A) 0

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

Cevap: B) 2
1- Önce Aritmetik Ortalamayı bulalım; 45/5= 9
2-Her gözlem değeri için Mutlak Sapmayı bulalım;
Gözlem değeri ile bulduğumuz Aritmetik Ortalama arasındaki fark Mutlak Sapmadır.
aradaki fark mutlaktır, yani hangi sayının daha büyük olduğunun önemi yok aradaki fark pozitif olarak alınır
I 6-9 = -3 I, yani 3
I 7-9= -2 I, yani 2
9-9 = 0
10-9= 1
13-9=4
Bulduğumuz farkları toplayalım 3+2+0+1+4= 10
Şimdi bulduğumuz mutlak farkların toplamının ortalamasını alıyoruz, yani tekrar gözlem sayısına bölüyoruz.
10/5
=2
3. Standart sapması 11,5 olan serinin varyansı nedir?

A) 11,5

B) 21,5

C) 132,25

D) 22,5

E) 3,5

Cevap: C) 132,25
İstatistik Ünite-8 Sorular
4. Varyansı 9 olan bir serinin standart sapması nedir?

A) 81

B) 9

C) 18

D) 12

E) 3

Cevap: E) 3
5. Aritmetik ortalaması 6 kareli ortalaması 11 olan bir serinin varyansı nedir?

A) 5

B) 17

C) 8,5

D) 85

E) 11

Cevap: D) 85
6. Aritmetik ortalaması 9 kareli ortalaması 15 olan serinin standart sapması nedir?

A) 15

B) 12

C) 81

D) 225

E) 24

Cevap: B) 12
7. Aşağıdaki serinin varyansı nedir?

istatistik8-7

A) 10,8

B) 3,4

C) 9

D) 8,7

E) 7,9

Cevap: A) 10,8
8. Aşağıdaki tasnif edilmiş serinin varyansı nedir?

istatistik8-8

A) 1,83

B) 3,36

C) 11,29

D) 4,2

E) 6,3

Cevap: B) 3,36
9. Bir seride yer alan bütün birimlerin aynı olması ya da eşit değer alması durumunda standart sapma ne olur?

A) Bir

B) Aritmetik ortalamaya eşit olur.

C) Sıfır

D) Bir şey söylenemez.

E) Ortalamanın yarısına eşit olur.

Cevap: C) Sıfır
10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

I. Değişim aralığı serideki en büyük ve en küçük değer arasındaki farktır.
II. Ortalama sapma, birimlerin aritmetik ortalamadan mutlak sapmalarına dayalı bir ölçüdür.
III. Standart sapma bir kareli ortalamadır.
IV. Ölçü birimi farklı olan serilerin dağılma derecelerinin kıyaslanmasında standart sapma uygun bir ölçü değildir.
V. Ölçü birimleri farklı serilerin dağılma derecelerini kıyaslamada standart sapma uygun bir ölçüdür.

A) I

B) II

C) III

D) IV

E) V

Cevap: E) V
İstatistik Ünite-8 Sorular

Kanalımıza Abone Olun

Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube
register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
İstatistik Ünite-7 Sorular
İstatistik Ünite-7 Sorular
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
TOEFL GRAMMAR

 

Editor

Editör

One thought on “İstatistik Ünite-8 Sorular

  • Mayıs 16, 2020 tarihinde, saat 6:20 pm
    Permalink

     Bir seride yer alan bütün birimlerin aynı olması ya da eşit değer alması durumunda standart sapma ne olur?

    A) Bir

    B) Aritmetik ortalamaya eşit olur.

    C) Sıfır

    D) Bir şey söylenemez.

    E) Ortalamanın yarısına eşit olur.

    Cevap: C) Sıfır

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: