İstatistik Ünite-11 Sorular

İstatistik Ünite-11 Sorular

1. Bir tesadüfi deney sonucunda ortaya çıkabilecek mümkün sonuçlara sayısal bir değer verilerek …………….. tanımlanmış olur.

Correct! Wrong!

Cevap: C) Tesadüfi değişken

2. Bir tesadüfi değişkenin alabileceği tüm değerlere olasılıkların nasıl dağıldığı gösterilerek …………….. yaratılmış olur.

Correct! Wrong!

Cevap: D) Olasılık dağılımı

3. Olasılık dağılımından söz edebilmek için, mümkün sonuçlara ait olasılık toplamının …………….. olması gerekir.

Correct! Wrong!

Cevap: A) Bir

4. Bir tesadüfi değişkenin alabileceği tüm mümkün sonuçlarının olasılıklarına göre ağırlıklı ortalamasına ……………. denir.

Correct! Wrong!

Cevap: B) Beklenen değer

5. Bir kesikli tesadüfi değişkenin olasılık dağılımına ……………… denir.

Correct! Wrong!

Cevap: A) Kesikli olasılık dağılımı

6. Sürekli bir tesadüfi değişkenin olasılık dağılımına …………….. denir.

Correct! Wrong!

Cevap: E) Sürekli olasılık dağılımı

7. İki paranın aynı anda atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlanırsa, bu tesadüfi değişkenin kaç tane mümkün sonucu olabilir?

Correct! Wrong!

Cevap: B) 4

8. Hilesiz bir zarın atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlandığında kaç adet mümkün sonuç söz konusudur?

Correct! Wrong!

Cevap: C) 6

9. Zar atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlanırsa, üste gelen yüz kadar puan alınması söz konusu olduğunda beklenen değer nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: A) (6+5+4+3+2+1)/6

10. Bir futbol takımının daha önceki sezonda yapmış olduğu maçlar incelenerek, futbol takımının alabileceği puanlar ve bu puanların hangi olasılıklarla ortaya çıkabileceği aşağıdaki tablo ile düzenlenmiştir.Buna göre, takımın yaptığı maçlarda kazandığı puanların beklenen değeri nedir?

istatistik11-10
Correct! Wrong!

Cevap: E) 1,7

Vize Final
2019 Vize Soruları 2019 Final Soruları
2019 Vize Deneme Sınavı Final Deneme Sınavı
Ünite-1 Testi Ünite-8 Testi
Ünite-2 Testi Ünite-9 Testi
Ünite-3 Testi Ünite-10 Testi
Ünite-4 Testi Ünite-11 Testi
Ünite-5 Testi Ünite-12 Testi
Ünite-6 Testi Ünite-13 Testi
Ünite-7 Testi Ünite-14 Testi

İstatistik Ünite-11 Soruları

1. Bir tesadüfi deney sonucunda ortaya çıkabilecek mümkün sonuçlara sayısal bir değer verilerek …………….. tanımlanmış olur.

A) Tesadüfi deney

B)  Olasılık dağılımı

C) Tesadüfi değişken

D) Örnek uzayı

E) Mümkün sonuçlar kümesi

Cevap: C) Tesadüfi değişken

2. Bir tesadüfi değişkenin alabileceği tüm değerlere olasılıkların nasıl dağıldığı gösterilerek …………….. yaratılmış olur.

A) Tesadüfi deney

B) Tesadüfi değişken

C) Örnek uzayı

D) Olasılık dağılımı

E) Beklenen değer

Cevap: D) Olasılık dağılımı

3. Olasılık dağılımından söz edebilmek için, mümkün sonuçlara ait olasılık toplamının …………….. olması gerekir.

A) Bir

B) Sıfır

C) Yüz

D) Birden küçük

E) Birden büyük

Cevap: A) Bir

4. Bir tesadüfi değişkenin alabileceği tüm mümkün sonuçlarının olasılıklarına göre ağırlıklı ortalamasına ……………. denir.

A) Tesadüfi deney

B) Beklenen değer

C) Örnek uzayı

D) Olasılık dağılımı

E) Tesadüfi değişken

Cevap: B) Beklenen değer

5. Bir kesikli tesadüfi değişkenin olasılık dağılımına ……………… denir.

A) Kesikli olasılık dağılımı

B) Sürekli olasılık dağılımı

C) Olasılık yoğunluğu

D) Olasılık yoğunluk fonksiyonu

E) Olasılık fonksiyonu

Cevap: A) Kesikli olasılık dağılımı

6. Sürekli bir tesadüfi değişkenin olasılık dağılımına …………….. denir.

A) Kesikli olasılık dağılımı

B) Süreksiz olasılık dağılımı

C) Olasılık dağılımı

D) Olasılık fonksiyonu

E) Sürekli olasılık dağılımı

Cevap: E) Sürekli olasılık dağılımı

7. İki paranın aynı anda atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlanırsa, bu tesadüfi değişkenin kaç tane mümkün sonucu olabilir?

A) 2

B) 4

C) 1

D) 0

E) 3

Cevap: B) 4

8. Hilesiz bir zarın atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlandığında kaç adet mümkün sonuç söz konusudur?

A) 1

B) 2

C) 6

D) 3

E) 12

Cevap: C) 6

9. Zar atılması deneyi bir tesadüfi değişken olarak tanımlanırsa, üste gelen yüz kadar puan alınması söz konusu olduğunda beklenen değer nedir?

A) 21/6

B) 1/6

C) 2/6

D) 15/6

E) 13/6

Cevap: A) (6+5+4+3+2+1)/6

10. Bir futbol takımının daha önceki sezonda yapmış olduğu maçlar incelenerek, futbol takımının alabileceği puanlar ve bu puanların hangi olasılıklarla ortaya çıkabileceği aşağıdaki tablo ile düzenlenmiştir.Buna göre, takımın yaptığı maçlarda kazandığı puanların beklenen değeri nedir?

istatistik11-10

A) 2.00

B) 1,5

C) 1,8

D) 1,6

E) 1,7

Cevap: E) 1,7

İstatistik Ünite-10 Sorular

Kanalımıza Abone Olun

Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube

 

ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU, İstatistik Ünite-11 Sorular
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU

İstatistik Ünite-11 Sorular

İstatistik Ünite-7 Sorular Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU

SOSYOLOJİ GRUBU

İKTİSAT GRUBU

İKTİSAT GRUBU

TOEFL GRAMMAR

İstatistik Ünite-11 Sorular

Editor

Editör

One thought on “İstatistik Ünite-11 Sorular

  • Mayıs 16, 2020 tarihinde, saat 6:53 pm
    Permalink

    Sürekli bir tesadüfi değişkenin olasılık dağılımına …………….. denir.

    A) Kesikli olasılık dağılımı

    B) Süreksiz olasılık dağılımı

    C) Olasılık dağılımı

    D) Olasılık fonksiyonu

    E) Sürekli olasılık dağılımı

    Cevap: E) Sürekli olasılık dağılımı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: