İstatistik Ünite-13 Sorular

İstatistik Ünite-13 Sorular

İstatistik Ünite-13 Soruları

1. ………….., bir değişkenin ya da değişkenlerin değerlerinde zaman içinde veya mekânlar arasında ortaya çıkan değişmelerin oransal ölçüsü olarak tanımlanabilmektedir.

Correct! Wrong!

Cevap: C) İndeks

2. ……….., karşılaştırmada esas (temel) alınan yılı göstermektedir.

Correct! Wrong!

Cevap: A) Baz yıl

3. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerinden biridir?

Correct! Wrong!

Cevap: B) Sabit esaslı indeksler

4. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerindendir? I. Basit İndeksler II. Bileşik İndeksler III. Değişik Esaslı İndeksler

Correct! Wrong!

Cevap: C) Yalnızca III

5. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerindendir? I. Basit İndeksler II. Bileşik İndeksler III. Değişik Esaslı İndeksler

Correct! Wrong!

Cevap: C) Yalnızca III

6. Zaman serisindeki belirli bir dönemin sabit tutulup; serinin değerlerinin sabit dönem (baz) değerine oranlanmasıyla …………….. indeks değerleri hesaplanmaktadır.

Correct! Wrong!

Cevap: C) Sabit esaslı

7. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için İstanbul’daki su fiyatı (litre / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için sabit esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Baz yılı, 2014’tür)

istatistik13-7
Correct! Wrong!

Cevap: D) 150

8. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için X marka cep telefonun Türkiye satış fiyatları (adet / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için sabit esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Baz yılı, 2015’tir)

istatistik13-8
Correct! Wrong!

Cevap: B) 100

9. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için İstanbul’daki su fiyatı (litre / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için değişik esaslı basit indeks değerini hesaplayınız.

istatistik13-9
Correct! Wrong!

Cevap: D) 150

10. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için Ankara’daki ekmek fiyatlarından hareketle hesaplanmış sabit esaslı indeks değerleri yer almaktadır. Bu tabloyu kullanarak, 2014 yılı için değişik esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Sabit esaslı basit indeks için baz yılı 2014’tür)

istatistik13-10
Correct! Wrong!

Cevap: B) 100

 

Vize
Final
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları İstatistik 2018-2019 Final Soru Cevapları
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları ONLINE İstatistik Final Online Deneme Sınavı

 

Ünite-1 Testi Ünite-8 Testi
Ünite-2 Testi Ünite-9 Testi
Ünite-3 Testi Ünite-10 Testi
Ünite-4 Testi Ünite-11 Testi
Ünite-5 Testi Ünite-12 Testi
Ünite-6 Testi Ünite-13 Testi
Ünite-7 Testi Ünite-14 Testi
1. ………….., bir değişkenin ya da değişkenlerin değerlerinde zaman içinde veya mekânlar arasında ortaya çıkan değişmelerin oransal ölçüsü olarak tanımlanabilmektedir.

A) Baz yıl
B) Cari değer
C) İndeks
D) Reel değer
E) Madde sepeti

Cevap: C) İndeks
2. ……….., karşılaştırmada esas (temel) alınan yılı göstermektedir.

A) Baz yıl
B) Cari değer
C) İndeks
D) Beklenen değer
E) Cari yıl

Cevap: A) Baz yıl
3. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerinden biridir?

A) Basit indeksler
B) Sabit esaslı indeksler
C) Bileşik indeksler
D) Tartılı indeksler
E) Tartısız indeksler

Cevap: B) Sabit esaslı indeksler
4. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerindendir?

I. Basit İndeksler
II. Bileşik İndeksler
III. Değişik Esaslı İndeksler

A) Yalnızca I
B) Yalnızca II
C) Yalnızca III
D) I – II
E) I – II – III

Cevap: C) Yalnızca III
5. Aşağıdakilerden hangisi esas alınan döneme göre indeks türlerindendir?

I. Basit İndeksler
II. Bileşik İndeksler
III. Değişik Esaslı İndeksler

A) Yalnızca I
B) Yalnızca II
C) Yalnızca III
D) I – II
E) I – II – III

Cevap: C) Yalnızca III
6. Zaman serisindeki belirli bir dönemin sabit tutulup; serinin değerlerinin sabit dönem (baz) değerine oranlanmasıyla …………….. indeks değerleri hesaplanmaktadır.

A) Tartılı
B) Tartısız
C) Sabit esaslı
D) Değişik esaslı
E) Basit

Cevap: C) Sabit esaslı
7. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için İstanbul’daki su fiyatı (litre / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için sabit esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Baz yılı, 2014’tür)

istatistik13-7

A) 75
B) 100
C) 125
D) 150
E) 200

Cevap: D) 150
8. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için X marka cep telefonun Türkiye satış fiyatları (adet / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için sabit esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Baz yılı, 2015’tir)

istatistik13-8

A) 79,99
B) 100
C) 125,01
D) 150
E) 200

Cevap: B) 100
9. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için İstanbul’daki su fiyatı (litre / lira) verilmiştir. Bu tablodan hareketle; 2015 yılı için değişik esaslı basit indeks değerini hesaplayınız.

istatistik13-9

A) 75
B) 100
C) 125
D) 150
E) 200

Cevap: D) 150
10. Aşağıdaki tabloda 2014-2016 yılları için Ankara’daki ekmek fiyatlarından hareketle hesaplanmış sabit esaslı indeks değerleri yer almaktadır. Bu tabloyu kullanarak, 2014 yılı için değişik esaslı basit indeks değerini hesaplayınız. (Sabit esaslı basit indeks için baz yılı 2014’tür)

istatistik13-10

A) 50
B) 100
C) 120
D) 140
E) 150

Cevap: B) 100
İstatistik Ünite-13 Sorular

Kanalımıza Abone Olun

Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube
register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
İstatistik Ünite-13 Sorular
İstatistik Ünite-7 Sorular
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU

 

TOEFL GRAMMAR

 

Editor

Editör

One thought on “İstatistik Ünite-13 Sorular

  • Mayıs 16, 2020 tarihinde, saat 4:28 pm
    Permalink

     Zaman serisindeki belirli bir dönemin sabit tutulup; serinin değerlerinin sabit dönem (baz) değerine oranlanmasıyla …………….. indeks değerleri hesaplanmaktadır.

    A) Tartılı
    B) Tartısız
    C) Sabit esaslı
    D) Değişik esaslı
    E) Basit

    Cevap: C) Sabit esaslı

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: