İstatistik Ünite-14 Sorular

İstatistik Ünite-14 Sorular

İstatistik Ünite-14 Soruları

1. Birden fazla madde söz konusu olduğunda, madde fiyatlarında meydana gelen oransal değişmelerin ortalamasının belirlenmesi için ………….. indeksler kullanılmaktadır.

Correct! Wrong!

Cevap: B) Bileşik

2.  Başlangıç dönemindeki birden fazla mal ve hizmeti içeren tüketim kalıbının sürdürülebilmesi için cari dönemde ne kadar ödeme yapılması gerektiği hususunda ………………….. indeksi kullanılmaktadır.

Correct! Wrong!

Cevap: D) Laspeyres fiyat

3.Cari fiyatlarla hesaplanmış seriler, enflasyon etkisini içinde barındırdıklarından karşılaştırmalarda gerçek artış veya azalışları görebilmek için sabit esaslı fiyat indeksleri kullanılarak …………………. elde edilmektedir.

Correct! Wrong!

Cevap: A) Reel fiyat serisi

4.Aşağıdaki tabloyu kullanarak altının 2015 yılı reel fiyatını hesaplayınız.

istatistik14-4
Correct! Wrong!

Cevap: B) 120

5.Aşağıdaki tabloyu kullanarak X marka cep telefonunun 2016 yılı reel fiyatını hesaplayınız.

Correct! Wrong!

Cevap: D) 1936,88

6.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2016 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-6
Correct! Wrong!

Cevap: D) 181,77

7.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2015 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-7
Correct! Wrong!

Cevap: B) 143,57

8.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2014 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-8
Correct! Wrong!

Cevap: A) 100,00

9.Aşağıda birden fazla mal ve hizmetten oluşan madde sepetindeki miktar ve fiyat bilgilerinden hareketle Laspeyres Fiyat İndeksi ve Paasche Fiyat İndeksi değerleri elde edilmiştir. 2015 yılına ait Fisher’in İdeal İndeks değerini hesaplayınız.

istatistik14-9
Correct! Wrong!

Cevap: C) 125,67

10.Aşağıda birden fazla mal ve hizmetten oluşan madde sepetindeki miktar ve fiyat bilgilerinden hareketle Laspeyres Fiyat İndeksi ve Paasche Fiyat İndeksi değerleri elde edilmiştir. 2016 yılına ait Fisher’in İdeal İndeks değerini hesaplayınız.

istatistik14-10
Correct! Wrong!

Cevap: C) 153,54

 

Vize
Final
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları İstatistik 2018-2019 Final Soru Cevapları
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları ONLINE İstatistik Final Online Deneme Sınavı

 

Ünite-1 Testi Ünite-8 Testi
Ünite-2 Testi Ünite-9 Testi
Ünite-3 Testi Ünite-10 Testi
Ünite-4 Testi Ünite-11 Testi
Ünite-5 Testi Ünite-12 Testi
Ünite-6 Testi Ünite-13 Testi
Ünite-7 Testi Ünite-14 Testi
1. Birden fazla madde söz konusu olduğunda, madde fiyatlarında meydana gelen oransal değişmelerin ortalamasının belirlenmesi için ………….. indeksler kullanılmaktadır.

A) Basit

B) Bileşik

C) Sabit esaslı

D) Değişik esaslı

E) Sabit esaslı basit

Cevap: B) Bileşik
2.  Başlangıç dönemindeki birden fazla mal ve hizmeti içeren tüketim kalıbının sürdürülebilmesi için cari dönemde ne kadar ödeme yapılması gerektiği hususunda ………………….. indeksi kullanılmaktadır.

A) Sabit esaslı basit

B) Değişik esaslı basit

C) Paasche fiyat

D) Laspeyres fiyat

E) Fisher’in ideal

Cevap: D) Laspeyres fiyat
3.Cari fiyatlarla hesaplanmış seriler, enflasyon etkisini içinde barındırdıklarından karşılaştırmalarda gerçek artış veya azalışları görebilmek için sabit esaslı fiyat indeksleri kullanılarak …………………. elde edilmektedir.

A) Reel fiyat serisi

B) Cari fiyat serisi

C) Nominal fiyat serisi

D) Basit seri

E) Bileşik seri

Cevap: A) Reel fiyat serisi
4.Aşağıdaki tabloyu kullanarak altının 2015 yılı reel fiyatını hesaplayınız.

istatistik14-4

A) 71

B) 120

C) 140

D) 172

E) 199

Cevap: B) 120

İstatistik Ünite-14 Sorular

5.Aşağıdaki tabloyu kullanarak X marka cep telefonunun 2016 yılı reel fiyatını hesaplayınız.

istatistik14-5

A) 1699,00

B) 1785,00

C) 1915,40

D) 1936,88

E) 2099,00

Cevap: D) 1936,88
6.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2016 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-6

A) 100,00

B) 143,57

C) 160,74

D) 181,77

E) 193,79

Cevap: D) 181,77
7.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2015 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-7
istatistik14-7

A) 100,00

B) 143,57

C) 160,74

D) 181,77

E) 193,79

Cevap: B) 143,57
8.Aşağıdaki tablodan hareketle; 2014 yılına ait Laspeyres fiyat indeksi değerini hesaplayınız.

istatistik14-8
istatistik14-8

A) 100,00

B) 143,57

C) 160,74

D) 181,77

E) 193,79

Cevap: A) 100,00
9.Aşağıda birden fazla mal ve hizmetten oluşan madde sepetindeki miktar ve fiyat bilgilerinden hareketle Laspeyres Fiyat İndeksi ve Paasche Fiyat İndeksi değerleri elde edilmiştir. 2015 yılına ait Fisher’in İdeal İndeks değerini hesaplayınız.

istatistik14-9
istatistik14-9

A) 100,00

B) 124,99

C) 125,67

D) 126,35

E) 128,50

Cevap: C) 125,67
10.Aşağıda birden fazla mal ve hizmetten oluşan madde sepetindeki miktar ve fiyat bilgilerinden hareketle Laspeyres Fiyat İndeksi ve Paasche Fiyat İndeksi değerleri elde edilmiştir. 2016 yılına ait Fisher’in İdeal İndeks değerini hesaplayınız.

istatistik14-10
istatistik14-10

A) 100,00

B) 153,41

C) 153,54

D) 153,67

E) 155,41

Cevap: C) 153,54
İstatistik Ünite-14 Sorular

Kanalımıza Abone Olun

Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube
register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
İstatistik Ünite-14Sorular
İstatistik Ünite-7 Sorular
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
TOEFL GRAMMAR

 

 

Editor

Editör

One thought on “İstatistik Ünite-14 Sorular

  • Mayıs 16, 2020 tarihinde, saat 7:04 pm
    Permalink

    Cari fiyatlarla hesaplanmış seriler, enflasyon etkisini içinde barındırdıklarından karşılaştırmalarda gerçek artış veya azalışları görebilmek için sabit esaslı fiyat indeksleri kullanılarak …………………. elde edilmektedir.

    A) Reel fiyat serisi

    B) Cari fiyat serisi

    C) Nominal fiyat serisi

    D) Basit seri

    E) Bileşik seri

    Cevap: A) Reel fiyat serisi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: