İstatistik Ünite-9 Sorular

İstatistik Ünite-9 Sorular

1. ………………….  terim büyüklüğünün ve ölçü biriminin etkisi altında olmayan bir dağılma ölçüsüdür.

Correct! Wrong!

Cevap: A) Değişim katsayısı

2. Herhangi bir gözlem değerinin bir dağılım içinde nerede yer aldığını belirlemede  …………….  kullanılır.

Correct! Wrong!

Cevap: B) Standart değer

3. Ortalamaya eşit bir gözlem değerinin standart değeri nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: C) Sıfırdır

4. Bütün birimleri aynı olan bir dağılımın değişim katsayısı ne olur?

Correct! Wrong!

Cevap: E) Sıfır

5. Standart sapması 5, aritmetik ortalaması 11 olan dağılımın değişim katsayısı nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: D) % 45,45

6. Ortalaması 65 ve standart sapması 12 olan bir sınavda 80 notunun standart değeri nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: B) 1,25

7. Bir dağılım içinde ortalamanın üstünde yer alan bir birimin standart değeri nasıl değer alır?

Correct! Wrong!

Cevap: A) Pozitif değer alır

8. Bir dağılım içinde ortalamanın altında yer alan bir birimin standart değeri nasıl değer alır?

Correct! Wrong!

Cevap: B) Negatif değer alır

9. Bir dağılımın aritmetik ortalaması ve standart sapmasının aynı değere sahip olması durumunda değişim katsayısının değeri ne olur?

Correct! Wrong!

Cevap: C) % 100

10. Aritmetik ortalaması 80 ve standart sapması 10 olan bir dağılımda 70’e karşılık gelen z değeri nedir?

Correct! Wrong!

Cevap: E) –1

Vize Final
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları İstatistik 2018-2019 Final Soru Cevapları
İstatistik 2018-2019 Vize Soru Cevapları ONLINE İstatistik Final Online Deneme Sınavı
İstatistik Online Deneme Sınavı -1 ( 2020)
İstatistik Online Deneme Sınavı – 2 ( 2020 )

 

Ünite-1 Testi Ünite-8 Testi
Ünite-2 Testi Ünite-9 Testi
Ünite-3 Testi Ünite-10 Testi
Ünite-4 Testi Ünite-11 Testi
Ünite-5 Testi Ünite-12 Testi
Ünite-6 Testi Ünite-13 Testi
Ünite-7 Testi Ünite-14 Testi
İstatistik Ünite-9 Soruları
İstatistik Ünite-9 Soruları

1. ………………….  terim büyüklüğünün ve ölçü biriminin etkisi altında olmayan bir dağılma ölçüsüdür.

A) Değişim katsayısı
B) Değişim aralığı
C) Ortalama sapma
D) Standart sapma
E) Varyans

Cevap: A) Değişim katsayısı

2. Herhangi bir gözlem değerinin bir dağılım içinde nerede yer aldığını belirlemede  …………….  kullanılır.

A) Değişim katsaysı
B) Standart değer
C) Standart sapma
D) Varyans
E) Ortalama sapma

Cevap: B) Standart değer

3. Ortalamaya eşit bir gözlem değerinin standart değeri nedir?

A) Birdir
B) Ortalama değeridir
C) Sıfırdır
D) Pozitif bir değerdir
E) Negatif bir değerdir

Cevap: C) Sıfırdır

4. Bütün birimleri aynı olan bir dağılımın değişim katsayısı ne olur?

A) Bir
B) Ortalama değere eşit
C) Ortalamanın yarısına eşit olur
D) Pozitif bir değer olur
E) Sıfır

Cevap: E) Sıfır

5. Standart sapması 5, aritmetik ortalaması 11 olan dağılımın değişim katsayısı nedir?

A) % 2,2
B) % 0, 4545
C) % 220
D) % 45,45
E) % 6

Cevap: D) % 45,45

6. Ortalaması 65 ve standart sapması 12 olan bir sınavda 80 notunun standart değeri nedir?

A) 2,3
B) 1,25
C) 1,4
D) 1,75
E) 1,35

Cevap: B) 1,25

7. Bir dağılım içinde ortalamanın üstünde yer alan bir birimin standart değeri nasıl değer alır?

A) Pozitif değer alır
B) Negatif değer alır
C) Sıfır olur
D) Bir değerini alır
E) Bir şey söylenemez.

Cevap: A) Pozitif değer alır

8. Bir dağılım içinde ortalamanın altında yer alan bir birimin standart değeri nasıl değer alır?

A) Pozitif değer alır
B) Negatif değer alır
C) Sıfır olur
D) Bir değerini alır
E) Bir şey söylenemez

Cevap: B) Negatif değer alır

9. Bir dağılımın aritmetik ortalaması ve standart sapmasının aynı değere sahip olması durumunda değişim katsayısının değeri ne olur?

A) % 0
B) % 1
C) % 100
D) Ortalamaya eşit olur
E) Standart sapmaya eşit olur

Cevap: C) % 100

10. Aritmetik ortalaması 80 ve standart sapması 10 olan bir dağılımda 70’e karşılık gelen z değeri nedir?

A) 70
B) 80
C) 0
D) 1
E) –1

Cevap: E) –1

İstatistik Ünite-9 Sorular

Kanalımıza Abone Olun

Lolonolo-youtube, İstatistik Ünite-9 Sorular

Çocuk Gelişimi - facebook

İstatistik Ünite-7 Sorular

İstatistik Ünite-9 Sorular Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLERSOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBUSOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU

TOEFL GRAMMAR

 

Editor

Editör

One thought on “İstatistik Ünite-9 Sorular

  • Mayıs 16, 2020 tarihinde, saat 6:41 pm
    Permalink

    Bir dağılım içinde ortalamanın altında yer alan bir birimin standart değeri nasıl değer alır?

    A) Pozitif değer alır
    B) Negatif değer alır
    C) Sıfır olur
    D) Bir değerini alır
    E) Bir şey söylenemez

    Cevap: B) Negatif değer alır

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: