Bilimsel Araştırma Teknikleri Ünite-11

Bilimsel Araştırma Teknikleri Ünite-11

Bilimsel Araştırma Teknikleri Ünite-11

1.

Bilimsel araştırma teknikleri 2018 soru 1Yukarıdaki soru ne tür sorulara örnektir?

A) Kapalı uçlu – filtrelenmiş
B) Açık uçlu – filtrelenmiş
C) Kapalı uçlu – filtrelenmemiş
D) Açık uçlu –filtrelenmemiş
E) Likert tipi – filtrelenmiş

Cevap: A) Kapalı uçlu – filtrelenmiş
2.

Bilimsel araştırma teknikleri 2018 soru 2Yukarıdaki soru hangi tür sorulara örnektir?

A) Açık uçlu soru
B) Dikotom soru
C) Monotom soru
D) Likert tipi soru
E) Açıklama sorusu

Cevap: B) Dikotom soru
3.

Yanlış varsayımlardan kaynaklanan mantık yürütme hatasına ne denir?

A) Eleştirme
B) Uygunsuzluk
C) Yanılgı
D) Yargılama
E) Mantıksızlık

Cevap: C) Yanılgı
4.

İstisnai vakalardan yola çıkarak bir grup hakkında hükümlere varıldığı zaman oluşan yanılgı türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ekonomik yanılgı
B) İstisnayı engelleme yanılgısı
C) Mantıksal yanılgı
D) İstisnayı genelleme yanılgısı
E) Harici yanılgı

Cevap: D) İstisnayı genelleme yanılgısı
5. Aşağıda bazı meşrubat çeşitleri verilmiştir. Lütfen bu içecekleri tercih önceliğinize göre numaralandırınız. (1: En çok tercih ettiğim, 9: En az tercih ettiğim)

_  Karadeniz çayı
_  Bitki çayı
_  Oralet
_  Su
_  Türk kahvesi
_  Sütlü kahve
_  Meyve suyu
_   Maden suyu
_  Gazoz

Yukarıdaki soru ne tür sorulara örnektir?

A) Açık uçlu soru
B) Dikotom soru
C) Sıralama sorusu
D) Filtrelenmiş soru
E) Oranlı soru

Cevap: C) Sıralama sorusu
6. Çalışma masası dağınık bir erkek çalışan görüldüğünde iş yerindeki kadın çalışma arkadaşlarının “erkekler düzenli olma konusunda başarısızlar” şeklinde yargıda bulunmaları aşağıdaki ifadelerden hangisine örnektir?

A) Yargılama
B) Eleştirme
C) Yanlışlama
D) Ekolojik yanılgı
E) İstisnayı genelleme yanılgısı

Cevap: E) İstisnayı genelleme yanılgısı
7.

Birden fazla cevabın işaretlenebileceği soru türlerine ne ad verilir?

A) Değişken çoklu seçenek
B) Değişmez sayılı seçenek
C) Açık uçlu soru
D) Yorum sorusu
E) Likert tipi soru

Cevap: A) Değişken çoklu seçenek
8. Gruplara ait verilerin analizinden yola çıkarak bireyler hakkında hükümlere varıldığında oluşan yanılgı türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Harici yanılgı
B) İstisnayı genelleme yanılgısı
C) Ekonomik yanılgı
D) Mantıksal yanılgı
E) Ekolojik yanılgı

Cevap: E) Ekolojik yanılgı

9. Cevaplayıcının katıldığı her seçeneği işaretlediği, seçeneklerin kendi kendini oluşturdukları için kümülatif olduğu ve bir seçeneğe olumlu yanıt verildiğinde muhtemelen listede onun üzerindekilere de katıldığını ifade eden soru türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Değişken çoklu seçenek
B) Guttman ölçeği
C) Likert ölçeği
D) Dikotomik soru
E) Açık uçlu soru

Cevap: B) Guttman ölçeği
10. A marketi diğer marketler içerisinde fiyatları genel olarak en uygun olan markettir. Ancak şampuan kategorisinde fiyatlar, B ve C marketlerinden daha pahalıdır.

A marketinin genel olarak müşterilerine avantajlı fiyatlar sunmakta olduğu bilgisinden yola çıkan bir müşterinin“şampuanları en uygun fiyatla A marketinden alabilirimƒ şeklinde düşünmesi aşağıdaki ifadelerden hangisine örnektir?

A) İstisnayı genelleme yanılgısı
B) Ekonomik yanılgı
C) Yanlışlama
D) Ekolojik yanılgı
E) İstisnayı engelleme yanılgısı

Cevap: D) Ekolojik yanılgı
YouTube Kanalımıza Abone Olun
Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube

register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
Bilimsel Araştırma Teknikleri Ünite-11

Bilimsel Araştırma Teknikleri ANASAYFA
Bilimsel Araştırma Teknikleri ANASAYFA
Bilimsel Araştırma Teknikleri ANASAYFA
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
TOEFL GRAMMAR

 

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: