Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Soruları

Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Sorular

Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Sorular

1- Aşağıdakilerden hangisi "bakım" kelimesini en iyi doğru şekilde anlatır?

Correct! Wrong!

A) Bakım kelimesi Türkçedeki bakmak mastarından türemektedir.

2- Aşağıdakilerden hangisi dayanışma hizmetleri içinde bakım hizmetleri içinde anılır?

Correct! Wrong!

C) Puzzle - boncuk çalışmalarının uygulanması

3- Aşağıdakilerden hangisi Amerika Birleşik Devletleri’nde evde bakım için kullanılan ifadedir?

Correct! Wrong!

B) Home care

4- "Yoksulluk, bakıma muhtaçlık, hastalık, sakatlık, yaşlılık vb. nedenlerle risk altında bulunan çocuk, genç, yetişkin, afetzede, göçmen, mülteci ve aile gibi risk gruplarına hiçbir ayrım gözetmeden sosyal çalışma, kişisel bakım, koruma, sosyal destek hizmetlerinin sağlanmasıdır." Paragraftaki tanımı aşağıdaki kavramlardan hangisi karşılar?

Correct! Wrong!

D) Sosyal bakım

5- Aşağıdakilerden hangisi Darülacezenin hizmet anlayışına uygun olmayan bir kategoridir?

Correct! Wrong!

A) Yalnızca müslüman olan yetimler

6- Aşağıdakilerden hangisi formel anlamda yaşlılara ve diğer dezavantajlılara sosyal hizmet sağlayan kurumlardan değildir?

Correct! Wrong!

D) Aile

7- Aşağıdakilerden hangisi huzurevinde kalabilmek için bir engeldir?

Correct! Wrong!

C) Alkol ve madde bağımlısı olmak

8- Bakıma muhtaçlara "cadı" gözü ile hangi toplumlar bakmıştır?

Correct! Wrong!

C) Orta Çağ'da batı toplumları

9- Vakfiyesinde "Ayrıca 10 cerrah, 10 tabip ve 3 de yara sarıcı tayin ve nasp eyledim. Bunlar ki, ayın belli günlerinde İstanbul'a çıkalar, bilâistisna her kapuyu vuralar ve o evde hasta olup olmadığını soralar; var ise şifası orada mümkün ise şifayab olalar. Değilse kendilerinden hiçbir karşılık beklemeksizin hastanelere kaldırılarak orada salâh buldurulalar." cümleleri ile bakım hizmetini kurumsallaştıran padişah kimdir?

Correct! Wrong!

E) Fatih Sultan Mehmet

10- Aşağıdakilerden hangisi sosyal bakım sistemi açısından diğerlerinden farklıdır?

Correct! Wrong!

C) Fransa

11- Aşağıdakilerden hangisi İran'da sosyal hizmet alanında kapsamlı ve etkili faaliyetler yürüten kurum ve kuruluşlardan değildir?

Correct! Wrong!

D) Yeşilay

12- 1896 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından açılan, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlendiği kurum hangisidir?

Correct! Wrong!

C) Darülaceze

1- Aşağıdakilerden hangisi “bakım” kelimesini en iyi doğru şekilde anlatır?
A) Bakım kelimesi Türkçedeki bakmak mastarından türemektedir.
B) Bakım kelimesi görmek anlamına gelir.
C) Bakım kelimesi yardım anlamına gelir.
D) Bakım kelimesi Arapça bir kelimedir.
E) Bakım kelimesi muayene anlamına gelir.

Cevap: A) Bakım kelimesi Türkçedeki bakmak mastarından türemektedir.

2- Aşağıdakilerden hangisi dayanışma hizmetleri içinde bakım hizmetleri içinde anılır?
A) Ev ziyaretleri
B) Koro çalışmaları
C) Puzzle – boncuk çalışmalarının uygulanması
D) Sinema
E) Resim kursu

Cevap: C) Puzzle – boncuk çalışmalarının uygulanması

3- Aşağıdakilerden hangisi Amerika Birleşik Devletleri’nde evde bakım için kullanılan ifadedir?
A) Home nursing
B) Home care
C) Home visiting
D) Home health care

Cevap: B) Home care
NOT: Amerika Birleşik Devletleri’nde evde bakım (home care), ev hemşireliği (home nursing), Batı Avrupa’da ise evde sağlık bakımı (home health care) ve ev ziyareti (home visiting) sık kullanılan terimlerdir.

4- “Yoksulluk, bakıma muhtaçlık, hastalık, sakatlık, yaşlılık vb. nedenlerle risk altında bulunan çocuk, genç, yetişkin, afetzede, göçmen, mülteci ve aile gibi risk gruplarına hiçbir ayrım gözetmeden sosyal çalışma, kişisel bakım, koruma, sosyal destek hizmetlerinin sağlanmasıdır.”
Paragraftaki tanımı aşağıdaki kavramlardan hangisi karşılar?
A) Öz bakım
B) Sosyal güvenlik
C) Sosyal Bakıcı
D) Sosyal bakım

Cevap: D) Sosyal bakım

5- Aşağıdakilerden hangisi Darülacezenin hizmet anlayışına uygun olmayan bir kategoridir?
A) Yalnızca müslüman olan yetimler
B) Geliri devlet, vakıflar ve bağışlar üzerinden karşılanmıştır.
C) Darülacezeye alınacaklarda milliyet ve mezhep gözetilmemiştir.

Cevap: A) Yalnızca müslüman olan yetimler
NOT: Darülacezeye alınacaklarda milliyet ve mezhep gözetilmemiş ve geliri devlet, vakıflar ve bağışlar üzerinden karşılanmıştır.

6- Aşağıdakilerden hangisi formel anlamda yaşlılara ve diğer dezavantajlılara sosyal hizmet sağlayan kurumlardan değildir?
A) İl özel idaresi
B) Sivil toplum
C) Yerel yönetim
D) Aile
E) Merkezi yönetim

Cevap: D) Aile
NOT: Formel kurumlar olan; devlet, sivil toplum ve özel sektör tarafından karşılanmıştır. Aile, akrabalık, komşuluk gibi enformel uygulamalar da her zaman toplumlarda mevcut olmuştur.formel kurumlar olan; devlet, sivil toplum ve özel sektör tarafından karşılanmıştır. Aile, akrabalık, komşuluk gibi enformel uygulamalar da her zaman toplumlarda mevcut olmuştur.
Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Sorular

7- Aşağıdakilerden hangisi huzurevinde kalabilmek için bir engeldir?
A) Bulaşıcı veya sürekli tıbbi bakım gerektiren bir hastalığı bulunmamak
B) Yaşlılığa bağlı demans, alzheimer gibi, ağır felçli, yatağa bağımlı olmak
C) Alkol ve madde bağımlısı olmak
D) Akıl ve ruh sağlığı yerinde olmak
E) Bulaşıcı hastalığı olmamak

Cevap: C) Alkol ve madde bağımlısı olmak

8- Bakıma muhtaçlara “cadı” gözü ile hangi toplumlar bakmıştır?
A) Çağdaş batılı toplumlar
B) Çağdaş Afrika toplumları
C) Orta Çağ’da batı toplumları
D) Çağdaş İslam toplumları

Cevap: C) Orta Çağ’da batı toplumları

9- Vakfiyesinde “Ayrıca 10 cerrah, 10 tabip ve 3 de yara sarıcı tayin ve nasp eyledim. Bunlar ki, ayın belli günlerinde İstanbul’a çıkalar, bilâistisna her kapuyu vuralar ve o evde hasta olup olmadığını soralar; var ise şifası orada mümkün ise şifayab olalar. Değilse kendilerinden hiçbir karşılık beklemeksizin hastanelere kaldırılarak orada salâh buldurulalar.” cümleleri ile bakım hizmetini kurumsallaştıran padişah kimdir?
A) II. Abdulhamit Han
B) Yavuz Sultan Selim
C) Kanuni Sultan Süleyman
D) II.Mahmut
E) Fatih Sultan Mehmet

Cevap: E) Fatih Sultan Mehmet

10- Aşağıdakilerden hangisi sosyal bakım sistemi açısından diğerlerinden farklıdır?
A) İrlanda
B) İngiltere
C) Fransa
D) Avusturalya
E) ABD

Cevap: C) Fransa
NOT: Bakım sistemleri, kişisel ve toplumsal zorunlu tasarruf kültürüne dayanır. Bu tasarruf kültürü farklı toplumlarda farklı şekillerde tanımlanır. Kimi toplumlarda özellikle liberal politik aklın belirleyici toplumlarda; (ABD, İngiltere, İrlanda, Avusturalya )tasarruf kültürü insanın sorumluk alanına dayanır. Muhafazakâr politik aklın belirleyici olduğu toplumlarda (Almanya, Fransa, Türkiye vb.) ise tasarruf kültürü kamu ve sivil sorumluluk alanı olarak tanımlanır.

11- Aşağıdakilerden hangisi İran’da sosyal hizmet alanında kapsamlı ve etkili faaliyetler yürüten kurum ve kuruluşlardan değildir?
A) Behzisti Kurumu
B) Bunyâd-ı Şehid (Şehit Kurumu)
C) Kızılay
D) Yeşilay
E) İmam Humeyni Sosyal Yardım Komitesi

Cevap: D) Yeşilay

Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Sorular

12- 1896 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından açılan, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlendiği kurum hangisidir?
A) Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu
B) Darüleytam
C) Darülaceze
D) Ahilik teşkilatı
E) Kızılay

Cevap: C) Darülaceze
Auzef Vize soruları, Auzef Bahar

Auzef çıkmış sorular, vize soruları, final soruları, bütünleme soruları, Auzef çevrimiçi sınav soruları

YouTube Kanalımıza Abone Olun
Lolonolo-youtube
Lolonolo-youtube

 

register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
Sosyal Güvenlik Vize 2018 Sorular
SOSYAL HİZMETLER FACEBOOK GRUBU
Sosyal Güvenlik Vize 2018 Sorular
Bakım ve Sosyal Hizmet
Bakım ve Sosyal Hizmet
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
TOEFL GRAMMAR

 

Editor

Editör

One thought on “Bakım ve Sosyal Hizmet 2018 Vize Soruları

  • Mayıs 15, 2020 tarihinde, saat 1:25 am
    Permalink

    Yoksulluk, bakıma muhtaçlık, hastalık, sakatlık, yaşlılık vb. nedenlerle risk altında bulunan çocuk, genç, yetişkin, afetzede, göçmen, mülteci ve aile gibi risk gruplarına hiçbir ayrım gözetmeden sosyal çalışma, kişisel bakım, koruma, sosyal destek hizmetlerinin sağlanmasıdır.”
    Paragraftaki tanımı aşağıdaki kavramlardan hangisi karşılar?
    A) Öz bakım
    B) Sosyal güvenlik
    C) Sosyal Bakıcı
    D) Sosyal bakım

    Cevap: D) Sosyal bakım

Yorumlar kapatıldı.

%d blogcu bunu beğendi: