auzefÇocuk GelişimiÖzel Eğitime Giriş

Özel Eğitime Giriş 2020 Final Soruları

Özel Eğitime Giriş 2020 Final Soruları Online

1 - Pekiştireç kullanma, düzenli ve doğrudan değerlendirme yapma, öğrenme ilkelerinde uzmanlaşma, öğretilecek beceriyi beceri analizi yaparak daha küçük basamaklara bölme ve önkoşul becerilerin öğretimi gibi öğeleri içeren, öğretmen merkezli ancak öğrencilerin de derse aktif olarak katıldığı bir yöntemdir. Bilgisi verilen öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : e ) Doğrudan öğretim

2 - Yapılandırmacı yaklaşımın özelliklerine uygun yöntemlerden birisi 5E yöntemidir. Bu yöntem 5 evrede gerçekleşir. Hangisi bu evrelerden değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : f ) Ayırt etme 5E Modeli: 1.aşama Giriş, 2.aşama Keşfetme, 3.aşama Açıklama, 4.aşama Derinleştirme , 5.aşama Değerlendirme

3- Ayrı özel eğitim okulu olmayan yetersizlik grubu hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

4 - ..........................: Öğrenciler grupta kendilerine verilen görevleri yaparken işitme kayıplı öğrenciyle birebir çalışılarak destek verilebilir. Sınıftaki diğer öğrenciler verilen konuyla ilgili bağımsız çalışırken örneğin Türkçe dersinde soruların cevaplarını yazarken, özet çıkarırken, matematik dersinde işlemleri yaparken, işitme kayıplı öğrenci ile birebir çalışılabilir. Sınıfta stajyer öğrenci varsa o grupla ilgilenirken sınıf öğretmeni birebir işitme kayıplı öğrenciyle 10-15 dakika çalışabilir.

Correct! Wrong!

Cevap : c ) Bireysel Öğretim

5 - “ Zihinsel işlevler bakımından ortalamanın iki standart sapma altında farklılık gösteren, buna bağlı olarak kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, bu özellikleri 18 yaşından önceki gelişim döneminde ortaya çıkan ve özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan birey " Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Zihinsel yetersizlik

6- Omuriliğin genellikle alt kısmında bulunan sadece birkaç omurda bozukluk bulunan spina bifida türü hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Spina Bifida Occulta

7 - …………………., giysi giyme, sözcük okumayazma, bağımsız yemek yeme vb. çok sayıda beceride etkili ve verimli olduğu belirlenmiştir. Yanlışsız öğretim iki grupta toplanmaktadır, bunlar; uyaran ipuçları ve tepki ipuçlarıdır. Tepki ipuçlarının sunulduğu öğretim yöntemleri; sabit bekleme süreli öğretim, eşzamanlı ipucuyla öğretim, artan bekleme süreli öğretim, davranış öncesi ipucu ve sınamayla öğretim, davranış öncesi ipucu ve silikleştirmeyle öğretim, aşamalı yardımla öğretim, ipucunun giderek arttırılmasıyla öğretim, ipucunun giderek azaltılmasıyla öğretimdir

Correct! Wrong!

Cevap : Yanlışsız öğretim yöntemlerinin

8- Sosyal etkileşim ve iletişimde yetersizlikler, sınırlı, yinelenen davranışlar ve sınırlı ilgi alanları belirtilerinin ortaya çıkması ile seyreden nörolojik bir bozukluktur. Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Correct! Wrong!

Cevap : a ) Otizm spektrum bozukluğu

9 - Çocuk veya genç yetişkinin zekâ düzeyi ile duygusal veya fiziksel olgunlaşması arasında olan büyük farka verilen addır. Verilen açıklama aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ilgilidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Asenkron Gelişim

10 - Akustik uyaranların beynin işitme merkezinde işlemlenememesi ve anlaşılmamasıdır. Verilen açıklama hangi tür işitme yetersizliği ile ilgilidir?

Correct! Wrong!

Cevap : c ) Merkezi işitme kayıpları

11 - Bu tip Serebral Palside, spastisite dışında, reflekslerde artış, kasın bir uyarı ile sürekli kasılıp gevşemesi ve normal bebekliğin ilk dönemlerinde görülen ve doğumdan 3-9 ay sonra yavaş yavaş kaybolmaya başlayan ilkel reflekslerin varlığını sürdürmesi gözlemlenir. Bu tanım hangi tip serebral Palside aittir?

Correct! Wrong!

Cevap : a ) Spastik tip

12 - Kör dokunsallar için kullanılabilen yardımcı teknolojiler aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Braille alfabesi

13- Aşağıdakilerden hangisi Hiperaktivite ile ilgili doğru değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : d ) Hareketsiz olma

14- Zihin yetersizliği olan öğrencilerin yerleştirildikleri genel eğitim sınıflarındaki öğrenme ortamlarından mümkün olan en üst düzeyde yararlanabilmeleri için öğretmenlerin ilk hangisine öncelikle yer vermeleri gerekir?

Correct! Wrong!

Cevap :a ) Uyarlama

15 - .............................: İç kulakta ses dalgalarının yeterli düzeyde ilerlemesinin çeşitli nedenler ile engellenmesi sonucu akustik uyaranların ya az ya da hiç algılanamamasıdır İfadesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : b ) Duyu Sinirsel tipi işitme kaybı

16 - Sık rastlanan ve hafif bir yetersizlik olduğundan fark edilmesi ve tanılanması zor olan ve zaman alan bir yetersizliktir. Bu yetersizliğe sahip bireylerde herhangi bir fiziksel belirti yoktur, normal veya normalüstü¨ zekâya sahip olduklarından davranışlarında ya da sergilemeleri gereken becerilerde akranlarıyla karşılaştırıldığında çok belirgin gecikmeler söz konusu değildir. Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Correct! Wrong!

Cevap : a ) Özel öğrenme güçlüğü¨

17 - Ayrımsal ustun zekâ ve Üstün Yetenek kuramına göre Öğretmen Özel Eğitim öğrencileri için ilk neye öncelik tanır?

Correct! Wrong!

Cevap : c ) Engellilik Türü

18 - …………………. Zihin yetersizliği olan öğrenciler, bir problemi nasıl çözeceğini planlama, çözümleri kontrol etme, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerileri gibi üst bilişsel becerilerde güçlük yaşamaktadırlar?

Correct! Wrong!

Cevap : a ) Üst Bilişsel Beceriler

19 - Ayrımsal Üstün Zekâ ve Üstün Yetenek Kuramına göre, aşağıdakilerden hangisi üstün zekâ ya da doğal yetenek alanlarından biri değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : e ) Doğacı zekâ alanı

20 - Duygusal problemlerle baş etmeye çalışan öğrenci için akademik başarı ikinci plandadır Aşağıdakilerden hangisi dışa yönelim bozuklukları belirtileri arasında değidir?

Correct! Wrong!

Cevap :e ) Başarısız olma korkusu yaşaması

21 - Hiperaktivite belirtileri görülmeyebilir veya oldukça silik görülür. Bu çocuklar genellikle tanımlanmakta zorlanıldığı için gözden kaçabilir. Bu çocuklar video oyunları, televizyon gibi sevdikleri etkinliklere uzun süre dikkatlerini verebilirken derslerde dikkat sorunları yaşayabilirler. Çoğunlukla tembel olarak değerlendirilirler.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Dikkatsizliğin baskın olduğu görünümde

22 - Aşağıdakilerden hangisi sınıfında az gören öğrenci bulunan öğretmenin, çocuğun akademik becerilerini geliştirmek için yaptıklarından biri değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : e ) Sınıf ortamında engeller olmamasını sağlamak

23 - Aşağıdakilerden hangisinde sınıfında zihinsel yetersizliğe sahip çocuklar bulunan öğretmenlerin yapması gerekenlerden biri değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : e ) Tekrarlara çok yer vermemeli

24 - …………………: Yetişkin çocuğun söylediğini boş kalan öğeleri doldurarak tekrar eder. Örneğin çocuk kedi derse, yetişkin ‘evet, kedi süt içiyor’ diyebilir

Correct! Wrong!

Cevap : b ) Genişletme stratejisi

25- ……………………….., “görme duyusunu öğrenme amacıyla kullanabilen, görsel işlevde bulunmak için optik ( büyüteç vb. ) , optik olmayan araçlardan yararlanan ve çevresel uyarlamalara ihtiyaç duyan kişidir”.

Az görenin eğitsel tanımı
Show hint
Correct! Wrong!

Cevap : Az görenin eğitsel tanımı

26 - Tüm Serebral Palsili bireylerin yaklaşık....................’i spastik tip kategorisindedir.

%75
Show hint
Correct! Wrong!

Cevap : %75

27 - Kaynaştırma öğrencisinin özelliklerine, yeterlilikleri ve performans düzeyine göre programda uyarlamalar yapılır. Kaynaştırma eğitimi programlarında üç tür uyarlama yapılabilir. Bunlar, nelerdir?

• Program ( müfredat ) uyarlamaları, • Öğretimsel yöntem ve materyal uyarlamaları, • Alternatif uyarlamalar
Show hint
Correct! Wrong!

Cevap : • Program ( müfredat ) uyarlamaları, • Öğretimsel yöntem ve materyal uyarlamaları, • Alternatif uyarlamalar

Özel Eğitime Giriş 2020 Final Soruları

1- …………………: Yetişkin çocuğun söylediğini boş kalan öğeleri doldurarak tekrar eder. Örneğin çocuk kedi derse, yetişkin ‘evet, kedi süt içiyor’ diyebilir

a ) Tamamlama
b ) Genişletme stratejisi
c ) İletişim becerilerinin doğal bağlamda öğretimi
d ) Yeniden düzeltme stratejisi
e ) Olay dizinleme stratejisi

Cevap : b ) Genişletme stratejisi
2- ……………………….., “görme duyusunu öğrenme amacıyla kullanabilen, görsel işlevde bulunmak için optik ( büyüteç vb. ) , optik olmayan araçlardan yararlanan ve çevresel uyarlamalara ihtiyaç duyan kişidir”.

Cevap : Az görenin eğitsel tanımı

3- Tüm Serebral Palsili bireylerin yaklaşık………………..’i spastik tip kategorisindedir.

Cevap : %75

4- Kaynaştırma öğrencisinin özelliklerine, yeterlilikleri ve performans düzeyine göre programda uyarlamalar yapılır. Kaynaştırma eğitimi programlarında üç tür uyarlama yapılabilir. Bunlar, nelerdir?

Cevap :
• Program ( müfredat ) uyarlamaları,
• Öğretimsel yöntem ve materyal uyarlamaları,
• Alternatif uyarlamalar

5- Pekiştireç kullanma, düzenli ve doğrudan değerlendirme yapma, öğrenme ilkelerinde uzmanlaşma, öğretilecek beceriyi beceri analizi yaparak daha küçük basamaklara bölme ve önkoşul becerilerin öğretimi gibi öğeleri içeren,
öğretmen merkezli ancak öğrencilerin de derse aktif olarak katıldığı bir yöntemdir. Bilgisi verilen öğretim yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

a ) 5E yöntemi
b ) İşbirliğine dayalı öğrenme
c ) Buluş yoluyla öğrenme ( Keşfetme yoluyla
öğrenme )
d ) Yapılandırmacı yaklaşım
e ) Doğrudan öğretim

Cevap : e ) Doğrudan öğretim

6- Yapılandırmacı yaklaşımın özelliklerine uygun yöntemlerden birisi 5E yöntemidir. Bu yöntem 5 evrede gerçekleşir. Hangisi bu evrelerden değildir?

a ) Giriş,
b ) Keşfetme,
c ) Açıklama,
d ) Derinleştirme,
e ) Değerlendirmedir
f ) Ayırt etme.

Cevap : f ) Ayırt etme.

5E Modeli:
1.aşama Giriş, 2.aşama Keşfetme, 3.aşama Açıklama, 4.aşama Derinleştirme , 5.aşama Değerlendirme

7- Ayrı özel eğitim okulu olmayan yetersizlik grubu hangisidir?

a ) Görme engelliler
b ) İşitme engelliler
c ) Ortopedik engelliler
d ) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
e ) Zihinsel engelliler

Cevap : d ) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

8- ……………………..: Öğrenciler grupta kendilerine verilen görevleri yaparken işitme kayıplı öğrenciyle birebir çalışılarak destek verilebilir. Sınıftaki diğer öğrenciler verilen konuyla ilgili bağımsız çalışırken örneğin Türkçe dersinde soruların cevaplarını yazarken, özet çıkarırken, matematik dersinde işlemleri yaparken, işitme kayıplı öğrenci ile birebir çalışılabilir. Sınıfta stajyer öğrenci varsa o grupla ilgilenirken sınıf öğretmeni birebir işitme kayıplı öğrenciyle 10-15 dakika çalışabilir.

a ) Büyük grup öğretimi
b ) Küçük grup öğretimi
c ) Bireysel Öğretim
d ) Genel Öğretim
e ) Bütünsel Öğretim

Cevap : c ) Bireysel Öğretim

9- “ Zihinsel işlevler bakımından ortalamanın iki standart sapma altında farklılık gösteren, buna bağlı olarak kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, bu özellikleri 18 yaşından önceki gelişim döneminde ortaya çıkan ve özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan birey ”
Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

a ) Üstün yetenek
b ) İşitme yetersizliği
c ) Görme yetersizliği
d ) Zihinsel yetersizlik
e ) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

Cevap : d ) Zihinsel yetersizlik

10- Omuriliğin genellikle alt kısmında bulunan sadece birkaç omurda bozukluk bulunan spina bifida türü hangisidir?

a ) Myelomeningocele
b ) Epilepsi
c ) Meningocele
d ) Spina Bifida Occulta

Cevap : d ) Spina Bifida Occulta
11- …………………., giysi giyme, sözcük okumayazma, bağımsız yemek yeme vb. çok sayıda beceride etkili ve verimli olduğu belirlenmiştir. Yanlışsız öğretim iki grupta toplanmaktadır, bunlar; uyaran ipuçları ve tepki ipuçlarıdır.
Tepki ipuçlarının sunulduğu öğretim yöntemleri; sabit bekleme süreli öğretim, eşzamanlı ipucuyla öğretim, artan bekleme süreli öğretim, davranış öncesi ipucu ve sınamayla öğretim, davranış öncesi ipucu ve silikleştirmeyle öğretim, aşamalı yardımla öğretim, ipucunun giderek arttırılmasıyla öğretim, ipucunun giderek azaltılmasıyla
öğretimdir

Cevap : Yanlışsız öğretim yöntemlerinin

12- Sosyal etkileşim ve iletişimde yetersizlikler, sınırlı, yinelenen davranışlar ve sınırlı ilgi alanları belirtilerinin ortaya çıkması ile seyreden nörolojik bir bozukluktur. Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

a ) Otizm spektrum bozukluğu
b ) Sosyal iletişim bozukluğu
c ) Sosyal etkileşim bozukluğu
d ) Otistik
e ) Dikkat eksikliği

Cevap : a ) Otizm spektrum bozukluğu

Özel Eğitime Giriş 2020 Final Soruları

13 – Çocuk veya genç yetişkinin zekâ düzeyi ile duygusal veya fiziksel olgunlaşması arasında olan büyük farka verilen addır. Verilen açıklama aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ilgilidir?

a ) Gelişim
b ) Savant
c ) Deha
d ) Asenkron Gelişim
e ) Senkron gelişim

Cevap : d ) Asenkron Gelişim

14- Akustik uyaranların beynin işitme merkezinde işlemlenememesi ve anlaşılmamasıdır. Verilen açıklama hangi tür işitme yetersizliği ile ilgilidir?

a ) İletim tipi işitme kaybı
b ) Duyu Sinirsel tipi işitme kaybı
c ) Merkezi işitme kayıpları
d ) Karışık işitme kaybı
e ) Mixed işitme kaybı

Cevap : c ) Merkezi işitme kayıpları

15- Bu tip Serebral Palside, spastisite dışında, reflekslerde artış, kasın bir uyarı ile sürekli kasılıp gevşemesi ve normal bebekliğin ilk dönemlerinde görülen ve doğumdan 3-9 ay sonra yavaş yavaş kaybolmaya başlayan ilkel reflekslerin varlığını sürdürmesi gözlemlenir. Bu tanım hangi tip serebral Palside aittir?

a ) Spastik tip
b ) Diskinetik tip
c ) Karışık tip
d ) Hipotonik tip
e ) Serebral acutte

Cevap : a ) Spastik tip

16- Kör dokunsallar için kullanılabilen yardımcı teknolojiler aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

a ) İşitme cihazları
b ) İmplantlar
c ) Frekans yükseltici cihazlar
d ) Braille alfabesi

Cevap : d ) Braille alfabesi

17- Aşağıdakilerden hangisi Hiperaktivite ile ilgili doğru değildir?

a ) Sürekli hareket halinde olmak isterler.
b ) Yaptıkları etkinlikleri daha gürültülü bir şekilde yaparlar.
c ) Enerjiktirler ve uygun olmayan yerlere tırmanma, atlama gibi fiziksel olarak tehlikeli olabilecek etkinlikler yapabilirler.
d ) Hareketsiz olma
e ) Soruyu dinlemeden cevabı vermeye çalışabilirler.

Cevap : d ) Hareketsiz olma

18- Zihin yetersizliği olan öğrencilerin yerleştirildikleri genel eğitim sınıflarındaki öğrenme ortamlarından mümkün olan en üst düzeyde yararlanabilmeleri için öğretmenlerin ilk hangisine öncelikle yer vermeleri gerekir?

a ) Uyarlama
b ) Düzenleme
c ) Önleme
d ) Yönlendirme
e ) Tanılama

Cevap :a ) Uyarlama

19- ………………………..: İç kulakta ses dalgalarının yeterli düzeyde ilerlemesinin çeşitli nedenler ile engellenmesi sonucu akustik uyaranların ya az ya da hiç algılanamamasıdır İfadesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a ) Merkezi işitme kayıpları
b ) Duyu Sinirsel tipi işitme kaybı
c ) İletim tipi işitme kaybı
d ) Karışık işitme kaybı
e ) Mixed işitme kaybı

Cevap : b ) Duyu Sinirsel tipi işitme kaybı

20- Sık rastlanan ve hafif bir yetersizlik olduğundan fark edilmesi ve tanılanması zor olan ve zaman alan bir yetersizliktir. Bu yetersizliğe sahip bireylerde herhangi bir fiziksel belirti yoktur, normal veya normalüstü¨ zekâya sahip olduklarından davranışlarında ya da sergilemeleri gereken becerilerde akranlarıyla karşılaştırıldığında çok belirgin gecikmeler söz konusu değildir. Verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

a ) Özel öğrenme güçlüğü
b ) Dikkat eksikliği
c ) Hiperaktivite
d ) Dürtüsellik
e ) Dikkat dağınıklığı

Cevap : a ) Özel öğrenme güçlüğü¨

21- Ayrımsal ustun zekâ ve Üstün Yetenek kuramına göre Öğretmen Özel Eğitim öğrencileri için ilk neye öncelik tanır?

a ) İlgi ve istekleri
b ) İhtiyaçları
c ) Engellilik Türü
d ) Yaşı
e ) Çevresi

Cevap : c ) Engellilik Türü

22- …………………. Zihin yetersizliği olan öğrenciler, bir problemi nasıl çözeceğini planlama, çözümleri kontrol etme, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerileri gibi üst bilişsel becerilerde güçlük yaşamaktadırlar?

a ) Üst Bilişsel Beceriler
b ) Akademik Başarı
c ) Motivasyon
d ) Genelleme
e ) Dikkat

Cevap : a ) Üst Bilişsel Beceriler

23- Ayrımsal Üstün Zekâ ve Üstün Yetenek Kuramına göre, aşağıdakilerden hangisi üstün zekâ ya da doğal yetenek alanlarından biri değildir?

a ) Zihinsel
b ) Yaratıcılık
c ) Duyusal-motor
d ) Sosyo-duyuşsal
e ) Doğacı zekâ alanı

Cevap : e ) Doğacı zekâ alanı

24- Duygusal problemlerle baş etmeye çalışan öğrenci için akademik başarı ikinci plandadır Aşağıdakilerden hangisi dışa yönelim bozuklukları belirtileri arasında değidir?

a ) Düşmanca davranışlar,
b ) Sorun çıkarma,
c ) Öfke patlamaları,
d ) Diğer öğrencilerle sık sık kavga etme ve öğretmenlere ya da diğer yetişkinlere karşı çıkma davranışları görülebilir.
e ) Başarısız olma korkusu yaşaması

Cevap :e ) Başarısız olma korkusu yaşaması

25- Hiperaktivite belirtileri görülmeyebilir veya oldukça silik görülür. Bu çocuklar genellikle tanımlanmakta zorlanıldığı için gözden kaçabilir. Bu çocuklar video oyunları, televizyon gibi sevdikleri etkinliklere uzun süre dikkatlerini verebilirken derslerde dikkat sorunları yaşayabilirler. Çoğunlukla tembel olarak değerlendirilirler.

a) Dikkatsizliğin baskın olduğu görünümde
b) Hiperaktivite Yani Aşırı Hareketliliğin
c) Dürtüselliğin Baskın Olduğu Görünüm
d) Bileşik Görünüm

Cevap : a) Dikkatsizliğin baskın olduğu görünümde

26- Aşağıdakilerden hangisi sınıfında az gören öğrenci bulunan öğretmenin, çocuğun akademik
becerilerini geliştirmek için yaptıklarından biri değildir?

a ) Tahtaya yakın, sınıfın aydınlık yerinde ve pencereye arkası dönük oturtmak,
b ) Okuyacağı yazı, okuma standı ( yazıyı göz hizasına kaldırmasını sağlayan ) üzerine yerleştirmek
c ) Okuyacağı yazıya odaklanmasını sağlayan ve kâğıdın üzerine pencere gibi açılan boşluktan görmesini sağlayan “okuma pencereleri” hazırlamak
d ) Görsel materyaller hazırlanırken, şekil-zemin zıtlığına dikkat etmek
e ) Sınıf ortamında engeller olmamasını sağlamak

Cevap : e ) Sınıf ortamında engeller olmamasını sağlamak

27- Aşağıdakilerden hangisinde sınıfında zihinsel yetersizliğe sahip çocuklar bulunan öğretmenlerin
yapması gerekenlerden biri değildir?

a ) Etiketlemekten kaçınmalı
b ) Yeterliliklerini ön plana çıkarmalı
c ) Öğretim sırasında öncelikle dikkatini çekmeli
d ) Öğretimde 5 duyuyu kullanmalı
e ) Tekrarlara çok yer vermemeli

Cevap :e ) Tekrarlara çok yer vermemeli

Özel Eğitime Giriş 2020 Final Soruları


Çocuk Gelişimi - facebook

 

özel eğitime giriş

 

 

AUZEF Çocuk Gelişimi

 

 

 

 

 

Drama ,  Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama ,  Çocuk Gelişimi Final

vize soruları , final soruları , bütünleme soruları , Çocuk Gelişimi Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi Online Deneme Sınavları, çıkmış sorular.

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!