auzefÇocuk GelişimiErken Çocuklukta Fen ve Matematik

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

1.Aşağıdakilerden hangisi sayma öncesi erken matematik kavramlardan biridir?

Correct! Wrong!

Cevap : a) Karşılaştırma

2.Takvim etkinlikleri hangi matematik becerilerinin öğrenilmesini desteklemektedir.

Correct! Wrong!

Cevap : b) Sayı-sıralama-örüntü

3.Aşağıdaki matematik programlarından hangisi öncelikle okul öncesi çocukların informal matematik bilgi ve becerenlerini geliştirmek için tasarlanmış bir müdahale programıdır

Correct! Wrong!

Cevap : b) Okul öncesi çocukların anne babaları için ev öğretim programı

4.Çocuklar Hangi matematiksel kavramları öğrenmeden önce bir,birçok, birkaç, ve pek çok kavramları arasındaki farkı anlayabilirler.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Sayı

5.Çocukların Kavramlar arasındaki ilişkilere dayanarak yaptığı sınıflandırmalar..... Sınıflandırmalardır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir

Correct! Wrong!

Cevap : a) İlişkisel

6. Astronomi konularının dokunarak, hissederek, deney yapılarak öğrenilen konular olmadığı için çocuklar tarafından çok zor bir ders olarak görülür” Bu yerler astronomi ile ilgili konuların çok rahat, kolay ve kısa sürede öğrenilmesini sağlamaktadır

Correct! Wrong!

Cevap : c) Planetaryum

7. I-Çocuklar keyif alarak oyunla öğrenirler. II-Karşıtlıkları gösterir, belli bir yorumla sonuca ulaştırır. III-Geçmişle günümüzü karşılaştırma olanağı sağlar. Geçmişten günümüze kadar olan gelişmeleri gösterir. IV-Sınıf dışında ilk elden deneyim kazandırır Bu öğrenme merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : e) Müzeler

8. Matematik için yapı taşlarını programının içinde yer alan yazılım etkinliklerinden kaç tanesi okul öncesi çocuklar için tasarlanmıştır.

Correct! Wrong!

Cevap : e) 60

9. Matematik ile ilgili aşağıda hangisi yanlıştır.

Correct! Wrong!

Cevap : b) Matematik bir düşünme biçimidir

10. aylık emre bloklarla kule yaparken önce üçgen blokları sonra kare blokları üst üste koydu. Kulesinin daha yüksek olmasını istedi ama bir üçgen blok daha koyarsa kulesinin Yıkılabileceğini düşünerek daha fazla blok koymaktan vazgeçti. Bu bloklarla kule yapma davranışının .........hangi gelişim alanının özellikleri görülmektedir

Correct! Wrong!

Cevap : e) Bilişsel

11.Bir Gruptaki nesnelerin sayılmasına en son sayılan nesne için söylenen sayının gruptaki nesne sayısını göstermesi aşağıdaki sayma ilkelerinin hangisini içermektedir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Kardinal Değer İlkesi

12.Aşağıdakilerden hangisi hem sınıf içinde hem sınıf dışında yapılan fen etkinliklerinin çocuğa kazandırdıkları arasında yer almaz.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Bilimin bireysel olarak geliştirilen bir uğraş olduğunu anlar

13.Boncukları ipe bir sarı bir mavi bir kırmızı konacak şeklinde dizen bir çocuğun ...... hangi matematiksel beceriye örnektir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Örüntü

14 .Matmetik için yapı taşları programın içinde yer alan yazılım etkinliklerinden kaç tanesi okul öncesi çocuklar için tasarlanmıştır

Correct! Wrong!

15.Aşağıdaki ifadelerden hangisinden doğrudan birebir eşleme kavramının tanımı verilmiştir.

Correct! Wrong!

Cevap : b) Bir grupta nesnelerin diğer gruptaki nesnelerle aynı sayıya sahip olduğunu anlamaktır

16.Aşağıda matematiğin tanımına yönelik çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi yanlıştır.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?

17.Performans kriterleri kullanılarak çocukların başarısını, gelişimini ve öğrenmesini dereceleme Yöntemiyle kaydetmeye yarayan araçlara ne ad verilir?

Correct! Wrong!

Cevap : e) Anekdot

18.Bir okul öncesi öğretmeni yemeğini yiyip bitiren ve tekrar yemek isteyen sınıfındaki bir çocuğa " bu senin kaçıncı tabağın .. " sorusunu sormuştur. Öğretmenin çocuğa sorduğu bu soru aşağıdaki sayma öncesi matematik kavramlarından hangisine örnektir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Sıralama

19. I. MATEMATİK EĞİTİM PROGRAMLARI ULUSAL EĞİTİM STANDATALARI DİKKATE ALINARAK HAZIRLANMAKTA VE BU STANDARTALARA GÖRE UYGULANMAKTADIR. II. MATEATİK BECERİLERİNİ DESTEKLEMEKİÇİN STANDARTLARA BAĞLI OLMAK GEREKMEKTEDİR III. HER ÇOCUĞUN BİREYSEL ÖZELLİKLERİ VE GELİŞİMSEL HIZLARI FARKLI OLDUĞU İÇİN SİSTEMLİ BİR RPROGRAM UYGULAMAK ZORDUR IV. ÇOCUKARIN MATEMATİK BECERİLERİNİGELİŞTİMEK İÇİN SİSTEMLİ BİRŞEKİLDE UYULANAN MATEMATİK PROGRAMLARI HAZIRLANMIŞTIR. YUKARIDAKİ ÖZELLİKLERİNDEN HANGİLERİ ERKEN ÇOCUKLUK MATEMATİKEĞİTİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASINDA DİKKATE ALINMIŞTIR

Correct! Wrong!

Cevap : C-I - IV

20- I KÜÇÜK COCUKLAR HAZIR VE MATEMATIK ÖGRENE BİLİR II COCUKLARIN TAM MATEMATİĞE ERİŞEBİLMELERİ İÇİN YETİŞKİN REHBERLİĞİNE İHTİYACLARI VARDIR. III DÜŞÜK GELİRLİ ÇOCUKLAR ZENGİN MATEMATİK ÖGRENME DENEYİMLERİNDEN YARARLANIR IV KÜCÜK COCUKLAR KAPSAMLI VE GELİŞİMSEL OLARAK UYGUN BİR MÜFREDATTAN ÖĞRENEBİLİRLER. AŞAĞIDA Kİ MATEMATİK PROĞRAMLARINDAN HANGİSİNN GELİŞTİRİLMESİNDE BOYLAMSAL ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN YARARLANILMIŞTIR.

Correct! Wrong!

Cevap : C- ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK MATEMATİK

21. Karşılaştırma ................. ve ............ beceresinin oluşmasına temel oluşturur. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi sırayla getirilmelidir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Sıralama, Ölçme

22.Yapılan araştırmalar hangi öğrenme deneyimin sahip çocukların sınıflama grafik çizme modelleme ve problem çözme gibi matematik becerilerinde ciddiyetersizlik olabileceğini ifade eder?

Correct! Wrong!

Cevap : a) Ezberci öğrenme

24.Aşağıda erken matematik terimi ilgili çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi doğrudur.

Correct! Wrong!

Cevap : c) Erken matematik terimi sayma,miktar,şekiller mekânsal ilişkiler ölçme ve örüntülerdenoluşur

25. Mehmet öğretmen sınıfındaki çocuklara mavi ve kırmızı boncuklarla dolu bir kap verir ve çocuklardan boncukları kırmızı ve mavi boncuklar olarak ayırmasını ister. Buna göre, Mehmet Öğretmenin bu etkinliği sayma öncesi matematik kavramlarından hangisini desteklemeye yöneliktir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Sınıflama

26.-Soyut kavramların somutlaştırılmasını sağlar ve çocuklara yaşantı yoluyla öğrenme fırsatı sunar. II-Sadece çocukların değil ailelerin de dikkatini çekerek aile katılımlı eğitim etkinlikleri yapma fırsatı sağlar. III-Bilimsel bilgi ve bilime karşı olumlu tutum kazandırır. IV-Çocuklar serbestçe dolaşarak, eğlenceli ve dikkat çekici sergileri gezerek öğrenmeyi gerçekleştirir. V-çocukların Deneyler yapmalarına fırsat verir Yukardaki faydaları belirtilen okuldışı fen öğrenme kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : a) Bilim Merkezleri

27. Bir Gruptaki nesnelerin sayılmasına en son sayılan nesne için söylenen sayının gruptaki nesne sayısını göstermesi aşağıdaki sayma ilkelerinin hangisini içermektedir.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Kardinal Değer İlkesi

28. Bağlantıların iki set arasında yapıldığı örüntü hangisidir

Correct! Wrong!

Cevap : e) ilişkisel

29. Aşağıdaki ünitelerden hangisi küçük çocukların için büyük matematik proformamın üniteleri içinde yer almaz

Correct! Wrong!

Cevap : c) Uzay ünitesi

30 ............Düşünme;örüntüleri,tanı,analiz etme örüntüler arasındaki sayısal ilişkileri gösterebilme ve bu sayısal ilişkileri genelleyebilme yeteneği olarak ifade edilir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : c) Cebirsel

31. Çocuklarla okul dışı öğrenme merkezi olarak yalnızca bilim merkezlerini, müzeleri, ziyaret etmek değil aynı zamanda evde ..........., ............... oynarken, hayvanat bahçelerini ve......gezerken de kazandırılabilir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir

Correct! Wrong!

Cevap : a) Televizyon izlerken,Bahçede(parkta), akvaryumları

32. Farklı yaş gruplarından farklı birikime sahip çocukları bilimle buluşturarak bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getiren etkileşimli öğretim yaklaşımı ile ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren kamu yararı gözeten kar elde etmek amacıyla kurulmayan kamu ve/veya özel sektör kaynaklarıyla finanse edilen merkezlere ne ad verilir?

Correct! Wrong!

Cevap : a) Bilim merkezleri

33. Aşağıda matematiğin tanımına yönelik çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi yanlıştır.

Correct! Wrong!

Cevap : a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?

34. Matematik etkinliklerinden..........Ve................. Göre uygulanmasında ve amaçlarına ulaşmasında eğitim ortamı ve materyallerin önemi büyüktür. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi sırasıyla getirilmelidir

Correct! Wrong!

Cevap : a) Kazanım ve göstergeler

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

1.Aşağıdakilerden hangisi sayma öncesi erken matematik kavramlardan biridir?

a) Karşılaştırma
b) Örüntü
c) İlişki kurma
d) Problem çözme
e) Akıl yürütme

Cevap : a) Karşılaştırma
2.Takvim etkinlikleri hangi matematik becerilerinin öğrenilmesini desteklemektedir?

a) Ölçme-olasılık-problem çözme
b) Sayı-sıralama-örüntü
c) Ölçme-sayı-şekil
d) Akıl yürütme-şekil-olasılık
e) Şekil-sayı-grafik

Cevap : b) Sayı-sıralama-örüntü
3.Aşağıdaki matematik programlarından hangisi öncelikle okul öncesi çocukların informal matematik bilgi ve becerenlerini geliştirmek için tasarlanmış bir müdahale programıdır?

a) Matematikte ve fende büyük araştırmalar
b) Okul öncesi çocukların anne babaları için ev öğretim programı
c) Anaokulu-anasınıfı matematik eğitim programı
d) Matematik için yapı taşları
e) Çocuklar için büyük matematik

Cevap : c) Anaokulu-anasınıfı matematik eğitim programı
4.Çocuklar Hangi matematiksel kavramları öğrenmeden önce bir, birçok, birkaç, ve pek çok kavramları arasındaki farkı anlayabilirler?

a) Sayı
b) Cebir
c) Örüntü
d) Geometri
e) ölçme

Cevap : a) Sayı
5.Çocukların Kavramlar arasındaki ilişkilere dayanarak yaptığı sınıflandırmalar……… sınıflandırmalardır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) İlişkisel
b) Kategorik
c) Çoklu
d) Tekyönlü
e) Tekrarlı

Cevap : a) İlişkisel
6. Astronomi konularının dokunarak, hissederek, deney yapılarak öğrenilen konular olmadığı için çocuklar tarafından çok zor bir ders olarak görülür” Bu yerler astronomi ile ilgili konuların çok rahat, kolay ve kısa sürede öğrenilmesini sağlamaktadır?

a) Bilim merkezleri
b) Müzeler
c) Planetaryum
d) Doğal ortamlar
e) Bilim teknikle ilgili dersler

Cevap : c) Planetaryum
7.
I-Çocuklar keyif alarak oyunla öğrenirler.
II-Karşıtlıkları gösterir, belli bir yorumla sonuca ulaştırır.
III-Geçmişle günümüzü karşılaştırma olanağı sağlar. Geçmişten günümüze kadar olan gelişmeleri gösterir.
IV-Sınıf dışında ilk elden deneyim kazandırır
Bu öğrenme merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Parklar
b) Planetaryum
c) Doğal ortamlar
d) Okul bahçeleri
e) Müzeler

Cevap : e) Müzeler
8. Matematik için yapı taşlarını programının içinde yer alan yazılım etkinliklerinden kaç tanesi okul öncesi çocuklar için tasarlanmıştır?

a) 21
b) 75
c) 40
d) 150
e) 60

Cevap : e) 60
9. Matematik ile ilgili aşağıda hangisi yanlıştır?

a) Müziğin ve resmin yaratılmasını ve tasvir edilmesini sağlar
b) Matematik bir düşünme biçimidir
c) Matematik bir sanattır
d) Eğlence ve iletişim dünyasının bir aktörüdür
e) Matematik Yaşamdan uzaktır

Cevap : e) Matematik Yaşamdan uzaktır
10. aylık emre bloklarla kule yaparken önce üçgen blokları sonra kare blokları üst üste koydu. Kulesinin daha yüksek olmasını istedi ama bir üçgen blok daha koyarsa kulesinin Yıkılabileceğini düşünerek daha fazla blok koymaktan vazgeçti. Bu bloklarla kule yapma davranışı ………hangi gelişim alanının özellikleri görülmektedir?

a) Fiziksel
b) Dil
c) Sosyal
d) Duygusal
e) Bilişsel

Cevap : e) Bilişsel

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

11.Bir Gruptaki nesnelerin sayılmasına en son sayılan nesne için söylenen sayının gruptaki nesne sayısını göstermesi aşağıdaki sayma ilkelerinin hangisini içermektedir?

a) Kardinal Değer İlkesi
b) Birebir eşleşme ilkesi
c) Sıra bağımsızlık ilkesi
d) Soyutlama ilkesi
e) Değişmez sıra ilkes

Cevap : a) Kardinal Değer İlkesi
12.Aşağıdakilerden hangisi hem sınıf içinde hem sınıf dışında yapılan fen etkinliklerinin çocuğa kazandırdıkları arasında yer almaz?

a) Bilimin bireysel olarak geliştirilen bir uğraş olduğunu anlar
b) Bilimsel okuryazarlık kazandırılır
c) Çevreye karşı duyarlılık kazanılır
d) Bilime karşı istekli ve hevesli olur
e) Fenne karşı olumlu tutum kazanır

Cevap : a) Bilimin bireysel olarak geliştirilen bir uğraş olduğunu anlar
13.Boncukları ipe bir sarı bir mavi bir kırmızı konacak şeklinde dizen bir çocuğun …… hangi matematiksel beceriye örnektir?

a) Örüntü
b) Ölçme
c) Sayı sayma
d) Geometri
e) Şekil

Cevap : a) Örüntü
14.Aşağıdaki ifadelerden hangisinden doğrudan birebir eşleme kavramının tanımı verilmiştir?

a) Birebir eşleme sayı kavramının kazanılması için öğrenilmesi gerekli olan ne temel bileşenlerden
b) Bir grupta nesnelerin diğer gruptaki nesnelerle aynı sayıya sahip olduğunu anlamaktır
c) Birebir eşleme eşitlik azlık çoklu kavramlarının öğrenilmesini kolaylaştıran süreçtir
d) Birebir eşleme sayı kavramının ve denklik kavramın temelini oluştur
e) Birebir eşleme nesnelerin ortak özeliklerine göre ayrılması ve daha sonra bir araya
getirilmesidir

Cevap : b) Bir grupta nesnelerin diğer gruptaki nesnelerle aynı sayıya sahip olduğunu anlamaktır
15.Aşağıda matematiğin tanımına yönelik çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?
b) Matematik yaşamamızın her alanında dokunan büyüleyici bir fikir dünyasıdır
c) Matematik günlük yaşamımızda önemli olan birçok şeyi yapmamıza yardımcı olur
d) Matematik sayılardan problem çözmekten ve hesap işinden daha fazladır
e) Matematik bir düşünce biçimidir örüntülere düzenlerle uğraşır ve bağlantı kurmaya yardımcı olur

Cevap : a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?
16.Performans kriterleri kullanılarak çocukların başarısını, gelişimini ve öğrenmesini dereceleme Yöntemiyle kaydetmeye yarayan araçlara ne ad verilir?

a) Kontrol listeleri
b) Portfolyo
c) Çoktan seçmeli test
d) Rubrik
e) Anekdot

Cevap : d) Rubrik
17.Bir okul öncesi öğretmeni yemeğini yiyip bitiren ve tekrar yemek isteyen sınıfındaki bir çocuğa ” bu senin kaçıncı tabağın .. ” sorusunu sormuştur. Öğretmenin çocuğa sorduğu bu soru aşağıdaki sayma öncesi matematik kavramlarından hangisine örnektir?

a) Sıralama
b) Gruplama
c) Sınıflama
d) Karşılaştırma
e) Eşleştirme

Cevap : a) Sıralama
18.
I. Matematik eğitim programları ulusal eğitim standartları dikkate alınarak hazırlanmakta ve bu Standartlara göre uygulanmaktadır.
II. Matematik becerilerini desteklemek için standartlara bağlı olmak gerekmektedir.
III. Her çocuğun bireysel özellikleri ve gelişimsel hızları farklı olduğu için sistemli bir program uygulamak zordur.
IV. Çocukların matematik becerilerini geliştirmek için sistemli bir şekilde uygulanan matematik programları hazırlanmıştır.
Yukarıdaki özelliklerinden hangileri erken çocukluk matematik eğitim programlarının hazırlanmasında dikkate alınmıştır?

A-III-IV
B-II ve III
C-I ve IV
D-I ve III
E-IVE

Cevap : C-I ve IV
19- I KÜÇÜK COCUKLAR HAZIR VE MATEMATIK ÖGRENE BİLİR
II COCUKLARIN TAM MATEMATİĞE ERİŞEBİLMELERİ İÇİN YETİŞKİN REHBERLİĞİNE İHTİYACLARI VARDIR.
III DÜŞÜK GELİRLİ ÇOCUKLAR ZENGİN MATEMATİK ÖGRENME DENEYİMLERİNDEN YARARLANIR
IV KÜCÜK COCUKLAR KAPSAMLI VE GELİŞİMSEL OLARAK UYGUN BİR MÜFREDATTAN ÖĞRENEBİLİRLER.
AŞAĞIDA Kİ MATEMATİK PROĞRAMLARINDAN HANGİSİNN GELİŞTİRİLMESİNDE BOYLAMSAL ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN YARARLANILMIŞTIR.

A- ANAOKULU- ANASINIFINI MATEMATİK EĞİTİM PROGRAMI
B- MATEMATİKTE VE FENDE BÜYÜK ARAŞTIRMALAR
C- ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK MATEMATİK
D- MATEMATİK İÇİN YAPI TAŞLARI
E- OKULÖNCESİ ÇOCUKLARININ ANNE BABALARI İÇİN EV ÖĞRETİM PROGRAMI

Cevap : C- ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK MATEMATİK

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

20. Karşılaştırma …………….. ve ………… beceresinin oluşmasına temel oluşturur. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi sırayla getirilmelidir.

a) Sıralama, Ölçme
b) Eşleştirme, sayma
c) Sınıflama. Boyut
d) Sıralama, şekli
e) Sınıflama, eşleştirme

Cevap : a) Sıralama, Ölçme
21.Yapılan araştırmalar hangi öğrenme deneyimin sahip çocukların sınıflama grafik çizme modelleme ve problem çözme gibi matematik becerilerinde ciddiyetersizlik olabileceğini ifade eder?

a) Ezberci öğrenme
b) Aktif öğrenme
c) Doğal öğrenme
d) Sosyal öğrenme
e) Yapılandırmacı

Cevap : a) Ezberci öğrenme
22. Asagıdakilerden hangisi Ulusal Matematik Öğretmenleri Konseyi( NCTM )’nin Okul Matematiği
İlkelerini tanımlar.
Cevap : a) Ulusal matematik öğretmenleri konseyinin okul matematiği becerileri tanımlamaktadır.
23.Aşağıda erken matematik terimi ilgili çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi doğrudur.

a) Erken matematik terimi problem çözme,sıralama,şekiler,karşılaştı rma ve örüntülerden oluşur
b) Erken matematik terimi problem çözme, akıl yürütme,ölçme ve geometriden oluşur
c) Erken matematik terimi sayma,miktar,şekiller mekânsal ilişkiler ölçme ve örüntülerdenoluşur
d) Erken matematik terimi sıralama,gruplama,serilemeve karşılaştırmalardanoluşur
e) Erken matematik terimi sayısayma,sırlama vekarşılaştırmalardan oluşur

Cevap : c) Erken matematik terimi sayma,miktar,şekiller mekânsal ilişkiler ölçme ve örüntülerdenoluşur
24.Matemetik becerileri çocukların ilk yıllarda geliştirdikleri………..beceriler…beceriler ve …… beceriler dahil olmak üzere daha geniş beceri parçasıdır
Cevap : Dil-fiziksel-sosy
25.Anaokulu-Anasınıfı Matematik eğitim programı hangi bilim insanları tarafından geliştirilmiştir.
Cevap : Klein,Starkey ve Ramirez
26. Mehmet öğretmen sınıfındaki çocuklara mavi ve kırmızı boncuklarla dolu bir kap verir ve çocuklardan boncukları kırmızı ve mavi boncuklar olarak ayırmasını ister. Buna göre, Mehmet Öğretmenin bu etkinliği sayma öncesi matematik kavramlarından hangisini desteklemeye yöneliktir.

a) Sınıflama
b) Tanıma
c) Eşleştirme
d) Karşılaştırma
e) Sıralama

Cevap : a) Sınıflama
27.-Soyut kavramların somutlaştırılmasını sağlar ve çocuklara yaşantı yoluyla öğrenme fırsatı sunar.
II-Sadece çocukların değil ailelerin de dikkatini çekerek aile katılımlı eğitim etkinlikleri yapma fırsatı sağlar.
III-Bilimsel bilgi ve bilime karşı olumlu tutum kazandırır.
IV-Çocuklar serbestçe dolaşarak, eğlenceli ve dikkat çekici sergileri gezerek öğrenmeyi gerçekleştirir.
V-çocukların Deneyler yapmalarına fırsat verir
Yukardaki faydaları belirtilen okuldışı fen öğrenme kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

a) Bilim Merkezleri
b) Mili parklar
c) Müzeler
d) Doğal ortamlar
e) Planeteryum

Cevap : a) Bilim Merkezleri
28.Bir Gruptaki nesnelerin sayılmasına en son sayılan nesne için söylenen sayının gruptaki nesne sayısını göstermesi aşağıdaki sayma ilkelerinin hangisini içermektedir.

a) Kardinal Değer İlkesi
b) Birebir eşleşme ilkesi
c) Sıra bağımsızlık ilkesi
d) Soyutlama ilkesi
e) Değişmez sıra ilkesi

Cevap : a) Kardinal Değer İlkesi
29.bağlantıların iki set arasında yapıldığı örüntü hangisidir

a) Büyüyen
b) Döngüsel
c) Tekrarlayan
d) Genelleye
e) ilişkisel

Cevap : e) ilişkisel

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

30.Aşağıdaki ünitelerden hangisi küçük çocukların için büyük matematik proformamın üniteleri

içinde yer almaz
a) Hikaye ünitesi
b) Blok ünitesi
c) Uzay ünitesi
d) Geometri ünitesi
e) Mantıksal akıl yürütme ünitesi

Cevap : c) Uzay ünitesi
31…………Düşünme; örüntüleri, tanı, analiz etme örüntüler arasındaki sayısal ilişkileri gösterebilme ve bu sayısal ilişkileri genelleyebilme yeteneği olarak ifade edilir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Algısal
b) Analitik
c) Cebirsel
d) Sezgisel
e) Yaratıcı

Cevap : c) Cebirsel
32.Çocuklarla okul dışı öğrenme merkezi olarak yalnızca bilim merkezlerini, müzeleri, ziyaret etmek değil aynı zamanda evde ……….., …………… oynarken, hayvanat bahçelerini ve……gezerken de kazandırılabilir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir

a) Televizyon izlerken,Bahçede ( parkta ), akvaryumları
b) Çamaşır toplarken,Legolarla,parkları
c) Deney yaparken,oyuncaklarla,sokakları
d) Çiçekleri sularken,iple,sokakları
e) Sofra hazırlarken,oyuncak.planeturyum

Cevap : a) Televizyon izlerken,Bahçede(parkta), akvaryumları
33. Farklı yaş gruplarından farklı birikime sahip çocukları bilimle buluşturarak bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getiren etkileşimli öğretim yaklaşımı ile ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı amaçlayan deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren kamu yararı gözeten kar elde etmek amacıyla kurulmayan kamu ve/veya özel sektör kaynaklarıyla finanse edilen merkezlere ne ad verilir?

a) Bilim merkezleri
b) Mili parklar
c) Müze
d) Planeteryum
e) Laboratuvarlar

Cevap : a) Bilim merkezleri
34. Aşağıda matematiğin tanımına yönelik çeşitli ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerden hangisi yanlıştır.

a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?
b) Matematik yaşamamızın her alanında dokunan büyüleyici bir fikir dünyasıdır
c) Matematik günlük yaşamımızda önemli olan birçok şeyi yapmamıza yardımcı olur
d) Matematik sayılardan problem çözmekten ve hesap işinden daha fazladır
e) Matematik bir düşünce biçimidir örüntülere düzenlerle uğraşır ve bağlantı kurmaya
yardımcı olur

Cevap : a) Matematik bir yaşam biçimidir. Yaşadığımız çevreden etkilenir ?
35. Matematik etkinliklerinden……….Ve…………….. Göre uygulanmasında ve amaçlarına ulaşmasında eğitim ortamı ve materyallerin önemi büyüktür.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi sırasıyla getirilmelidir

a) Kazanım ve göstergeler
b) Gelişim, özeliklerine
c) Hedef, davranışa
d) Beceri, kurallara
e) nitenikli, yeteneklere

Cevap : a) Kazanım ve göstergeler

 

Erken Çocuklukta Fen ve Matematik Eğitimi Ünite - 10

 

Erken Çocuklukta Fen ve Matematik Eğitimi Ünite –


Çocuk Gelişimi - facebook

 

Erken Çocuklukta Fen Ve Matematik Eğitimi Final 2020

Ünite Soruları

Vize

Final

Ünite – 1 Ünite – 8
Ünite – 2 Ünite – 9
Ünite – 3 Ünite – 10
Ünite – 4 Ünite – 11
Ünite – 5 Ünite – 12
Ünite – 6 Ünite – 13
Ünite – 7 Ünite – 14

 

 

AUZEF Çocuk Gelişimi

 

Erken Çocuklukta Fen ve Matematik Eğitimi

 

 

 

Drama ,  Erken Çocukluk Eğitiminde Eğitici Drama ,  Çocuk Gelişimi Final

vize soruları , final soruları , bütünleme soruları , Çocuk Gelişimi Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi Online Deneme Sınavları, çıkmış sorular.

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!