Makine Ve Teçhizat 1 Vize Soruları 2019

Makine Ve Teçhizat -1 Vize Soruları 2019

1- Şarz dinamosu ile verilenlerden hangisi doğrudur?

Cevap: Kimyasal -Enerji _Hareket

2-Aşağıdakilerden hangisi dönme hareketi yapmaz ?

Cevap: makas

3- Motorlar nasıl sınıflandırılırlar ?

Cevap: Çevirdikleri enerjiye

4- Aşağıdaki verilen temel birimlerden hangisi yanlış verilmiştir?

Cevap: Saniye ( sn)

5-Ölçü aletlerinin sınıflandırılması arasında değildir?

Cevap : Çoğaltıcı

6- Aşağıdakilerden hangisi birleştirici iş parçası değildir?

Cevap: Döküm

7- I sıvı duruma getirme
II. Boşluğa dökme
III: sogumasını bekleme
IV. Parçayı çıkarma
Yukarıda verilenlerin sıralaması nasıldır?

Cevap: I;II;III;IV

8-Aşağıdakilerden hangisi döküm yöntemi üstünlüklerinden değilidir?

Cevap: Çevre dostudur

9-Aşağıdakilerden hangisi kum esaslı kalıplara döküm yöntemlerinden değildir?

Cevap : Tümsek kalıplar

10-Kabuk kalıpların kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Dayanımlı

11- Bu yöntemle üretilen parçalar genellikle ek bir talaş kaldırma işlemine gerek kalmadan veya çok az bir talaş
kaldırma işleminden sonra kullanılan yöntemdir?

Cevap: Kapalı kalıpta Çapaksız Dövme

12- bir metal bloğunun kovanlara yerleştirilerek bir ıstampa yardımıyla basınç altında belirli sahip matrisler
içerisinden geçirilerek şekillendirilmesine

Cevap : Ekstrüzyon

13- Aşağıdakilerden hangisi sıcak ekstrüzyon özelliklerinden değildir?

Cevap: Enerji ihtiyacı az olur

14-Metal takozun sabit durması kalıbın metal takoza doğru gelmesi ne ne denir?

Cevap: İndirek Ekstrüzyon

15-İlaç tüpleri üretiminde kullanılan ektrüzyon yöntemi aşağıdakilerden

Cevap: Darbeli ekstrüzyon

16- Tel çekme işleminde Kireç banyosu kaçıncı aşamadır?

Cevap : 3

17-Aşağıdakilerden hangisi boru çekme yöntemlerinden değildir?

Cevap: Eğri boru çekme

18- Uluslararası birim Sistemi kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : SI

19- Madde ne var ne yok ?

Cevap: Newton kanunu

Makine Ve Teçhizat -1 Vize Soruları 2019

Telegram İş sağlığı Ve güvenliği Auzef iş sağlığı ve güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği çıkmış sorular

İş Sağlığı ve Güvenliği soruları , Auzef çıkmış sorular , vize soruları , final soruları , bütünleme

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: