AdaletauzefCeza Hukuku

Ceza Hukuku Vize Deneme Sınavı 2

Ceza Hukuku Vize Deneme Sınavı 2

#1. Bir suç nedeniyle kişinin yabancı ülkeye geri verilmesi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#2. Bir yabancının Türkiye’de suç işlemesi durumunda aşağıdaki ifadelerden hangisi kabul edilir?

#3. (A) ve komşusu (B) birbirilerine yüksek sesle bağırarak tartışırlar. Bu sırada (B)’nin 11 yaşındaki oğlu (C) yanlarına gelir ve evden almış olduğu babasına ait dolu tabancayı (A)’ya doğrultur. Bunu gören (A) daha erken davranarak silahını çıkarır ve ateş ederek (C)’yi yaralar.Buna göre (A)’nın cezai sorumluluğu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#4. 9. Aşağıdakilerden hangisi icrai bir suçtur?

#5. Yasama sorumsuzluğu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


#6. . Aşağıdakilerden hangisi, ceza hukuku bakımından hareket sayılmaz?

#7. Kusurluluğa ilişkin aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

#8. Haksız tahrikle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#9. İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayan ve davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmiş olan çocuk hakkında ceza sorumluluğunun söz konusu olabilmesi için en az kaç yaşını doldurmuş olması gerekir?

#10. Kusurluluğa ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


#11. Konut dokunulmazlığının ihlali suçunu düzenleyen TCK’nın 116/1. maddesine göre, “Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Buna göre, konut dokunulmazlığının ihlali nasıl bir suçtur?

#12. (A), otomobiliyle trafikte ilerlediği sırada, dalgınlıkla kırmızı ışıkta geçer ve yaya (B)’ye çarpar. Yaralı (B)’yi aracına alan (A), (B)’yi hastaneye ulaştırır ve ne gerekiyor ise yapılmasını ister; fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen (B) hayatını kaybeder. Buna göre (A)’ya aşağıdaki suçların hangisinden ceza verilir?

#13. Kusurluluğu etkileyen hallerle ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır?

#14. Sirkte çalışan (A), partnerinin kafasının üzerinde bulunan elmaya bıçak saplama gösterisini gerçekleştirdiği sırada attığı bıçak elma yerine partnerine isabet eder ve ölümüne neden olur. Buna göre, (A) aşağıdaki suçların hangisinden sorumlu olur?

#15. (A), (B)’yi öldürmek için ateş eder ve kurşun boşa gider. B de silahını çekip (A)’ya ateş eder. (A)’nın önce ateş ettiğini bilmeyen (C), (A)’yı kurtarmak amacıyla (B)’ye ateş eder. Sadece (C)’nin (B)’ye ateş ettiğini gören (D) de (C)’ye ateş eder. (C)’nin yaralanıp yere düştüğünü gören (E), kaçmakta olan (D)’nin bacağına ateş eder ve (D)’yi yaralar.Bu olayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


#16. Aşağıdakilerden hangisi ani suç değildir?

#17. Bisiklet satış mağazası olan (A), karşısında yeni açılan bisiklet satış mağazasının sahibi (B)’yi yıldırmak için, işçisi (C)’ye (B)’nin mağazasından on bisiklet çalmasını; aksi halde aylığını ödeyemeyeceğini söyler. Bir gece (C), (B)’nin mağazasına girer, üç bisikleti dışarı ç ıkarıp arabasına yerleştirir. Dördüncü bisikleti de mağazadan çıkarırken bazı sesler duyar ve dördüncü bisikleti orada bırakıp arabasıyla uzaklaşır. Olayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#18. Ceza kanunlarının zaman bakımından uygulanmasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#19. Aralarındaki sorunu normal yollardan halletmek yerine silahla halletmeye kararlı olan (A), (B)’yi tenha bir ormana gitmeye zorlar. Orada (B)’ye hakaret eder ve (B)’nin cevap vermesine fırsat vermeden (B)’yi öldürmek amacıyla tabancasını çeker. (B) atik davranır, (A)’ya yumruk atarak onu yere yıkar ve tabancayı (A)’nın elinden alarak (A)’ya ateş eder ve öldürür. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#20. Hastabakıcısı (H), ölmesini istediği hastası (K)’ya vermesi gereken ilaçları vermez ve bunun sonucunda (K) ölür. Buna göre (H)’nin fiili aşağıdakilerden hangisini oluşturur?


#21. Aşağıda yer alanlardan hangisi kusurluluğu etkileyen bir hal değildir?

#22. (A), sokakta küçük bir çocuğun (B) tarafından şiddetli bir şekilde dövüldüğünü görür. Bunun üzerine (A), (B)’ye yumrukla vurarak çocuğu kurtarır. Buna göre (A)’nın cezai sorumluluğu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#23. Meşru savunmayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#24. Aşağıdakilerden hangisi hukuka uygunluk nedenidir?

#25. (A), otomobiliyle trafikte ilerlediği sırada dalgınlıkla kırmızı ışıkta geçer ve yaya (B)’ye çarparak yaralanmasına neden olur. (B) olay yerine ulaşan ambulans ile hastaneye götürüldüğü sırada ambulans kaza yapar ve (B) bu kaza sonucunda hayatını kaybeder. Buna göre (A), aşağıdaki suçların hangisinden sorumlu olur?


#26. Kusurluluğu etkileyen hallerle ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır?

#27. Türk Ceza Kanununa göre, suçun işlendiği yerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#28. Taksirle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#29. Suçu işlediği sırada kısmi akıl hastası olan failin sorumluluğu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#30. Haksız tahrikle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Ceza Hukuku Vize Deneme -2

Ceza Hukuku Vize Deneme -2

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ceza Hukuku Vize Deneme Sınavı 1
Auzef Ceza Hukuku
Auzef Adalet
telegram adalet
FACEBOOK ADALET GRUBU

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!