auzefSosyal HizmetSosyal Hizmet Etiği

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -4

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -4

#1. Aşağıdakilerden hangisi "çalışma arkadaşının başarısını kendisine mal etme çabası" çalışanların birbirlerine karşı iş ahlâkına aykırı tutumlarının arasındandır?

#2. Kohlberg'e göre, ahlâk insanlarda kaç düzeyde ve kaç basamakta gelişir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi etik davranışı belirleyen unsurlardan biri değildir?

#4. Belli büyük işletmelerin kaç oranında engelli vatandaşları istihdam etmek zorundadır?

#5. Cumhuriyet öncesi dönemde iş ahlakı konusu gündeme geldiğinde, herkesin aklına ilk gelen husus, 13. yüzyılda Anadolu’da ortaya çıkan, yüzyıllar boyunca varlığını sürdüren ve iş ahlakı ilkeleri bakımından örnek bir yapı kuran müessese aşağıdakilerden hangisidir?


#6. İş ahlakı ile ilgili ilk kitabın yayınlandığı tarih ve yazar eşleştirmesi aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

#7. Avrupa'da iş ahlakı alanındaki gelişmelere örgütsel düzeyde katkı sağlayan çeşitli şebekeler ve organizasyonların başında kurulan Avrupa İş Ahlakı Örgütü Ağı (The European Business Ethics Network - EBEN) kaç yılında kurulmuştur?

#8. Çalışanlar, tüketiciler ve müşteriler kaçıncı paydaş grubu arasında yer almaktadır?

#9. Aşağıdakilerden hangisi “işletmelerin müşterilerine ve tedarikçilerine karşı iş ahlakına aykırı tutumları” arasındadır?

#10. Aşağıdakilerden hangisi, işletmelerin topluma karşı sorumlulukları arasında yer almaz?


#11. Aşağıdakilerden hangisi ikincil paydaş grubu arasındandır?

#12. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde işletmelerin çalışan olarak istihdam etme zorunluluğu haline gelmiştir?

#13. Üniversitelerde okutulan ilk iş ahlakı kitabı aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Çocukluktan başlayarak ahlâk basamaklarının gelişmesi üzerine ayrıntılı çalışmalar yapmış olan psikolog aşağıdakilerden hangisidir?

#15. "Bir olgu olan ahlâktan farklı olarak, bu olgunun araştırılmasını ve böylece ahlâki açıdan insanlar için nelerin doğru ve nelerin yanlış olduğuna dair ilkelerin belirlenmesini irdeler." Yukarıda verilen tanım aşağıdakilerden hangisidir?


#16. 1990 yılında Avrupa'da iş ahlaki ile ilgili araştırmalar ve eğitim konusunda bilim adamları ve öğrencileri desteklemek amacıyla kurulan Araştırma Ahlakı Merkezi (Centre for Research Ethics - CRE), hangi ülkede kurulmuştur?

#17. 1994 yılında EBEN ve Hollanda'nın Nijenrode Universitesi'nin ortak girişimiyle Almanya'da aşağıdakilerden hangisi kurulmuştur?

#18. Hem sanayi döneminde hem de sonrasında tüm bu düşünce ekollerinde insana bir amaç olarak değil, daha çok bir “.......” olarak yaklaşılmıştır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#19. Aşağıdakilerden hangisi “iş ahlakı”nın oluşumunda rol oynayan faktörlerden biri değildir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Hizmet Etiği

Auzef Sosyal Hizmetler
auzef sosyal hizmet etiği , İş Ahlakı Problemleri: İş Ahlâkına Aykırı Tutum Ve Davranışlar  İş Ahlakının Kurumsallaştırılması, Etik
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook
error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!