auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -1

#1. Döllenme gerçekleşmediği zaman, dölyatağından aylık olarak kan ve ölü dokuların atılmasına ne ad verilir?

#2. Cinsel tacizin kadınlarda hem psikolojik hem de maddi olumsuz etkileri olabilir. Aşağıdakilerden hangisi maddi yönden olumsuz etkilerden biridir?

#3. Bir sosyal hizmet uzmanının kurumsal ırkçılığın toplumsal durumlarda ne gibi sonuçlara yol açtığını incelemesi ve ırkçılığın bu türünün önüne geçmek için programlar geliştirmeyi savunması aşağıdaki seçeneklerde belirtilen hangi rolüyle ilişkilidir?

#4. I. Yaş II. Medeni hal III. Eğitim IV. Hane geliri Cinsel tacize yönelik bazı araştırmalar (MSPB), birçok değişkenin cinsel taciz mağduru olmayı daha olası kıldığı üzerinde durmaktadır. Buna göre, yukarıdakilerden hangisi/hangileri cinsel tacize uğramayı daha olası kılan değişkenlerdendir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi Christie and Geis’in saptadığı Makyavelci liderlerin özelliklerinden biri değildir?


#6. Geleneksel toplumsal cinsiyet beklentilerinin sabit, değiştirilemez olgular olmaktan çok, değiştirilebilir kavrayışlar ve beklentiler olduğunu varsayan; toplumsal cinsiyetin oluşumunun bir kişinin içinde yaşadığı toplumsal bağlam tarafından belirlendiğini öne süren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangi ifade genel olarak “ergenlik dönemini” tanımlama bağlamında yanlıştır?

#8. Suç atfeden kişiliğe yönelik çalışmasında Dr. Samuel Yochelsen suçluların tümünde ortak gördüğü birkaç hatalı düşünce sistematiğini tanımlamış ve kavramsallaştırmıştır. Bu kavramlardan ‘empati yokluğu’ aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kısaca tanımlanmıştır?

#9. Aşağıdakilerden hangisi cinsel olarak istismar edilmiş mağdurların, yetişkinlikte daha ciddi sorunlara sahip olması riskini arttıran değişkenler arasında sayılmaz?

#10. Belirli bir kültürde erkekler ve kadınlar için uygun görülen davranışları ve bakış açılarını aktarma sürecine ne denir?


#11. James Fowler, insanların “yaşam döngüsü boyunca inancın oluşumu ve dönüşümüne” odaklanan, yedi aşamalı bir inanç gelişimi kuramı önermiştir. Fowler’a göre, insanların 12 yaşından erken yetişkinlik dönemine kadar deneyimledikleri inanç gelişimi aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Şiddet mağduru kadınla ilk mülakatta sosyal hizmet uzmanı ya da danışmanın bazı konuları dikkate alması gerekir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

#13. Erik Erikson’un psiko-sosyal kuramı üzerine önemli araştırmalar yapan James Marcia, insanların kimlik kriziyle başetmelerinin dört yolunu saptamıştır. Aşağıdakilerden hangisi “kimlik yayılması” kategorisine giren insanların özellikleri arasında sayılmaz?

#14. Aşağıdakilerden hangisi, sosyal hizmet uzmanlarının müracaatçılarla etkin bir iletişim kurmaya yardımcı olan “girişken iletişim ve girişkenlik” bağlamında yanlış bir ifadedir?

#15. Tecavüzün neden meydana geldiğine ilişkin bazı kuramsal yaklaşımlar tecavüzü kavramsallaştırmanın farklı yollarını sunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi tecavüzcülerin duygusal olarak yaralanmış ve aklî olarak dengesiz olduğunu, kişinin hasta olduğu için tecavüz ettiğini ileri süren kuramsal bakış açısıdır?


#16. Lawrence Kohlberg, insanların kendi ahlakî çerçevelerini geliştirirken üç düzey ve altı aşamadan geçtiklerini ileri sürmüştür. Kohlberg’e göre, kişilerin ahlaki gelişim sürecinde genellikle üçüncü düzeye erişmiş kişilerde aşağıdakilerden hangisi görülür?

#17. Aşağıdakilerden hangisi, Howard-Hamilton ve Frazier tarafından geliştirilen “Irksal/Kültürel Kimlik Gelişimi Modeli”nde betimlenen aşamalar arasında yer almaz?

#18. Money, toplumsal cinsiyetin altı fiziksel ve iki psikolojik değişkeni içeren karmaşık bir kavram olduğunu ileri sürmüştür. Aşağıdakilerden hangisi Money’in belirttiği toplumsal cinsiyetin fiziksel değişkenleri arasında yer almaz?

#19. I. Tecavüzün karanlık geçitlerde olması eğilimi II. Mağdurların tecavüzcüyü tanıyor olma olasılığının yüksek olması III. Sadece yabancıların potansiyel tecavüzcü olabileceği IV. Kadınların tecavüz edilmeyi istemeleri V. Kadınların tecavüzü izleyen altı ay ya da daha uzun bir süre devam edebilen ciddi psikolojik etkileri deneyimleyebileceği Bazı araştırmacılar tecavüz hakkında yaygın bazı “mitler”e değinir ve bu mitlerin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapar. Buna göre, yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri “tecavüz” hakkında bazı “mitlerin” içeriğinde yer alır?

#20. Şiddet mağduru kadınların şiddet uygulanan yerde kalmasının nedenlerinden biri de çocukları için duyulan korkudur. Aşağıdakilerden hangisi bu korkunun oluşmasına etki eden nedenler arasında sayılmaz?


#21. Irksal ayrımcılık üzerine yapılan araştırmalarda bunun suçlularda olduğu gibi bir güç itkisinden kaynaklandığı üzerinde durulur. Aşağıdakilerden hangi seçenekte ırkçılık bağlamında ‘güç itkisi’ kavramı kısaca tanımlanmıştır?

#22. Tuckman, 50’den fazla terapi ve duyarlılık grubunu gözden geçirmiş ve bu grupların beş öngörülebilir aşamadan geçtikleri sonucuna varmıştır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde bu aşamalar doğru sıralanmıştır?

#23. Aşağıdaki ifadelerden hangisi önyargı ve ayrımcılığın kaynaklarından biri olan ‘rekabet ve sömürü’ başlığı altında değerlendirilebilir?

#24. Hane içi şiddet programlarının sunabileceği yaratıcı türden hizmetlerden biri de, şiddeti uygulayana yönelik oluşturulan “şiddet uygulayanlara müdahale programları” dır. Aşağıdakilerden hangisi bu programların içeriğinde yer almaz?

#25. Cinsel olarak istismar edilmiş çocuklar, bir dizi fiziksel, psikolojik ve davranışsal göstergeler sergileyebilir. Aşağıdakilerden hangisi cinsel olarak istismar edilmiş çocuğun sergileyebildiği davranışsal göstergelerden biridir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -1

Auzef Sosyal Hizmetler
Auzef insan davranışı ve sosyal çevre , Kadınların Hayatlarındaki Önemli Sorunlar
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!