auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -2

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -2

#1. Aşırı ihmal edilen çocuklarda ortaya çıkabilen ve çocukların geri kalmış iskelet gelişimi ve bir dizi davranışsal sorun sergilemesi ile tanınan fiziksel duruma ne denir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi çocuk ihmali ve istismarı riskini artıran çevresel unsurlardan biridir?

#3. Önyargı ve ayrımcılığın birbirlerinden bağımsız şekilde ortaya çıkabildiğini de öne süren Merton’a göre, ‘özgürlük ve eşitlik değerlerine inanmayan, durmadan diğer gruplara yönelik ayrımcılığı sözle ve eylemle uygulamayı sürdüren’ insan tipi aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Pinderhughes, Afroamerikanlara yönelik baskının tarihinin ırkçılık ve ayrımcılıkla birleşik olduğunu belirtmiş ve buna “mağdur (kurban) sistemi” adını koymuştur. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Pinderhughes’in tanımladığı mağdur sistemi açısından yanlıştır?

#5. Aşağıdakilerden hangi seçenekte “azınlık” kavramının tanımı verilmiştir?


#6. Aşağıdaki ifadelerden hangisi ırksal önyargı ve eylemleri azaltmak için yapılması önerilen “ırkçı düşünce ve eylemlerle yüzleşmek” kapsamında değerlendirilir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi sosyal ve ekonomik adaleti yükseltmek için toplum stratejileri kapsamında değerlendirilen “pozitif ayrımcılık” stratejisini eleştirenlerin savunduğu görüşlerden biridir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uygulamalarında geleneksel tıbbi yöntemin içeriğinde yer alır?

#9. “Irksal ve etnik gruplarla sosyal hizmet uygulaması’ bağlamında, baskıcı sistemin farklı renkten veya azınlık grubundan birinin kişiliği üzerinde yol açacağı olumsuz etkilerin, içinde büyüdüğü sistem tarafından dengelendiğini iddia eden görüş aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi yetkin kültürel uygulamada sosyal hizmet uzmanlarının ihtiyaç duydukları, geliştirmeleri gereken özellik ve beceriler açısından yanlıştır?


#11. Kapsamlı bir cinsel eğitim programının aşağıda belirtilen hedeflerinden hangisi “tutumlar, değerler, öngörüler” kapsamında değerlendirilir?

#12. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar kapsamında değerlendirilen, tek hücreli bir parazitin yol açtığı ve cinsel ilişki ya da üreme organlarının teması yoluyla bulaşabilen hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi gebelikten korunma temel yöntemlerinden hormonlarla ilgili yönteme örnek olarak verilebilir?

#14. Erik Erikson, sekiz aşamalı gelişim kuramında, insan gelişiminin her aşamasının kendi karakteristik krizini sunduğunu belirtir. Erikson’a göre genellikle ergenlikte görülen gelişim aşamasının karakteristik krizi aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Erik Erikson, nihaî bir kimlik algısı elde etmeden önce özgür deneyimleme dönemini betimlemek için kullandığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi bulimikler ile anoreksiklerin ortak özelliklerinden biridir?

#17. Yeme bozuklukları karmaşık ve ciddi olduklarından genelde profesyonel müdahaleye ihtiyaç duyulur. Aşağıdakilerden hangisi yeme bozukluklarında kullanılabileceği belirtilen tedavi yöntemleri arasında yer almaz?

#18. Keskin duygusal çalkantılar ve normal dışı davranışlar sergileyen insanları gözlemlemede ve teşhis etmede kullanılan genel iki yaklaşım; tıbbi model ve etkileşimsel modeldir. Aşağıdakilerden hangisi tıbbi modelin açıklanması bağlamında yanlış bir ifadedir?

#19. İstenmeyen duyguların ya da fonksiyonel olmayan davranışların değerlendirilmesi ve tedavisi için Albert Ellis tarafından geliştirilen; düşünme örüntülerinin tüm duyguları ve davranışları birincil olarak belirlediğini ve insan davranışını değerlendirmenin büyük ölçüde istenmeyen duyguların ya da fonksiyonel olmayan davranışların altında yatan bilişlerin saptanması süreci olduğunu ileri süren yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Çocuk suçlarını, bir bireyin ya da bir çetenin toplum içinde yüksek statülü hedefleri başarmaktan alıkonduğunda ortaya çıkan bir davranış olduğunu ileri süren “anomi teorisi” aşağıdakilerden hangisi tarafından geliştirilmiştir?


SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -2

Auzef Sosyal Hizmetler
Auzef insan davranışı ve sosyal çevre , Kadınların Hayatlarındaki Önemli Sorunlar
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!