auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -3

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -3

#1. Aşağıdaki kavramlardan hangisi “bir bakıcının olmadığı ya da bakıcının dikkatsiz olduğu ya da uygun olmadığı ve bu nedenle de çocukların kendilerine ya da başkalarına zarar verme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu durum”a işaret eder?

#2. Çocuk ihmalinin gerçekleşmiş olabileceği durumların değerlendirilmesi için bir temel sağlayacağı varsayılan 12 gösterge üzerinde durulmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu göstergelerden “duygusal ve davranışsal sorunlar” başlığı altında değerlendirilebilir?

#3. Grup ilişkilerinde “ayrımcılık” aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kısaca tanımlanmıştır?

#4. Aşağıdakilerden hangisi toplum ilişkilerinde önyargılı insanların özelliklerinden biri sayılmaz?

#5. Önyargı ve ayrımcılığın birbirlerinden bağımsız şekilde ortaya çıkabildiğini de öne süren Merton’a göre, ‘özgürlük ve eşitlik değerlerine inanmayan, durmadan diğer gruplara yönelik ayrımcılığı sözle ve eylemle uygulamayı sürdüren’ insan tipi aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Pinderhughes, Afroamerikanlara yönelik baskının tarihinin ırkçılık ve ayrımcılıkla birleşik olduğunu belirtmiş ve buna “mağdur (kurban) sistemi” adını koymuştur. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Pinderhughes’in tanımladığı mağdur sistemi açısından yanlıştır?

#7. Kendi hakkında olumlu veya olumsuz düşünce veya hislerini tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#8. . Aşağıdakilerden hangisi / hangileri kitlesel iletişim araçlarının ayrımcılığın varlığı ve onun sonuçlarına dair farkındalık oluşturmada başarısını engelleyen faktörlerdendir? I. Kitlesel iletişim araçlarının eş zamanlı olarak birçok insana ulaşabilmesi. II. Kitle iletişim araçlarının genellikle bilgilendirme amaçlı olması ve yüksek önyargılı kişilerin kitle iletişimin ayrımcılığı değiştirmeye dönük çağrılarını propaganda olduğunu düşünerek görmezden gelmeleri. III. Medya reklam kuşaklarında, haber ekibinde veya televizyon şovlarında farklı renk, cinsiyet, etnik kökenden kişilerin birlikte uyum içinde çalıştıklarını göstermeleri.

#9. Aşağıdaki ifadelerden hangisi aktivizmin yürüttüğü politikalardan ‘düzensizlik politikası’ açısından doğrudur?

#10. Kendi eşraflarını geliştirmeye çalışan ve topluluğun sakinleri tarafından oluşturulmuş gruplara ne ad verilir?


#11. Çocukların alkol ve uyuşturucu madde kullanımında anne babaların da olumsuz etkileri olabilmektedir. Aşağıdakilerden hangisi, çocukların alkol ve uyuşturucu kullanmasında anne ve babaların olumsuz etkileri arasında sayılmaz?

#12. Riskli ve tepkisel hareketleri dizginleyen beyin bölgeleri, ergenlik döneminde gelişmeye devam etmektedir ve bu nedenle gençlerin heyecan arayan arzuları ve duyguları üzerinde yetersiz bir iç frenleme söz konusudur. Bu iç frenleme görevini üstlenen ve beyinde planlama, karar verme, hedef belirleme gibi karmaşık bilişsel etkinliklerden sorumlu olan ana bölge aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi/hangileri alkol ve madde kullanımı riski olan ergenlerin genel ortak özellikleri arasındadır? I. Ebeveynlerinden destek görmeleri II. Madde kullanımını teşvik eden akran baskısı III. Zeka geriliği IV. Düşük okul başarısı V. Ebeveynlerinin kararsız bir disiplin sergilemeleri

#14. Çocuk yaşta gebeliğin anne ve bebeğin sağlığına olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir. Bazı araştırmalar olumsuz etkilerin doğumdan uzun bir süre sonra da devam ettiği üzerinde durmaktadır. Aşağıdaki ifadelerden hangisi/hangileri, sosyal hizmet uzmanının çok genç yaşta anne olmanın getirdiği sorunları anlama ve bu sorunlara odaklanma gerekçesini belirtmektedir? I. Genç annelere, kendi durumlarını gerçekçi bir biçimde geliştirmeleri, kendileri için ne yapabileceklerine ilişkin kararlar verebilmeleri ve ihtiyaç duydukları destek hizmetlerinde yer almaları konusunda yardım edebilmek için gereklidir. II. Ergen annelerin yoksul ve sosyal hizmetlere bağımlı olma durumunu kabul etmeleri için gereklidir. III. Ergen annelerin çocuğun bakımı sorumluluğundan kaynaklanan artan stresini hafifletmek için yenidoğanın evlatlık işlemlerinin bir an önce başlatılması için gereklidir.

#15. Aşağıdakilerden hangisi kapsamlı ve etkili bir cinsel eğitim programının niteliklerinden biri değildir?


#16. Alberti ve Emmons, davranışı gözlemlemek için önemli buldukları yedi görünümünden söz ederler. Aşağıdakilerden hangisi bunlar arasında sayılmaz?

#17. Aşağıdakilerden hangisi o anda intihar girişiminde bulunacağını söyleyen birine yardım etmek için yapmanız önerilmez?

#18. Aşağıdakilerden hangisi intihara meyilli kişilerle çalışırken profesyonellerin yapması önerilmez?

#19. Gordon’a göre ebeveynlerle çocukları arasındaki ilişkileri geliştirebilecek iletişim tekniklerinden “aktif dinleme” tekniğini kullanmanın bir dizi avantajı vardır. Aşağıdakilerden hangisi belirttiği avantajlar arasında yer almaz?

#20. Zayıf bir bedene sahip olma arzusu ile gönüllü olarak aç kalmak ve aşırı incelik peşinde olmak ile karakterize olan ve daha çok kadınlarda görülen yeme bozukluğuna ne ad verilir?


SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Final Deneme -3

Auzef Sosyal Hizmetler
Auzef insan davranışı ve sosyal çevre , Kadınların Hayatlarındaki Önemli Sorunlar
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!