auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Vize Deneme -2

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Vize Deneme -2

#1. Kitapta üzerinde durulan “normal gelişimin kilometre taşları” terimi aşağıdaki hangi seçenekte kısaca açıklanmıştır?

#2. Kitapta üzerinde durulan ayrımcılık kavramı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde tanımlanmıştır?

#3. Aşağıdakilerden hangisi Saleebey’in güçler perspektifinde yer alan ilkelerden biri değildir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi topluluk seviyesinde güçlendirmeye örnek olarak verilebilir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi Sosyal Hizmet Etiği İlkeler Beyannamesi’ndeki ilkelerden sosyal adalet ilkesi kapsamında değerlendirilmez?


#6. Ekolojik perspektifte yer alan ve kitapta tanımlanan temel terimlerden “başa çıkma” aşağıdaki seçeneklerden hangisinde açıklanmıştır?

#7. 7. İnsan Ekolojisi Perspektifinde, çeşitli grupların (farklı ırk ve etnik geçmişlerden gelenler de buna dahildir) tek ve işlevsel bir bütüne doğru bir araya gelme sürecine ne denir?

#8. Aşağıdakilerden hangi seçenekte makro sistemler ve insanların hayatına etkilerine örnek olarak verilebilir?

#9. Topluluk değişim modellerinden yerel gelişim (kalkınma) modelinin temel ilgisi aşağıdakilerden hangisidir?

#10. “Kuruluşlar insanların nasıl davranması gerektiğini ve çalışanların işlerini yerine getirmede ne tür sorumlulukları bulunduğunu belirlerler. Bireyler de kuruluşlara, değerlerini ve kişiliklerini kurumsal çevrede nasıl davranacaklarını etkileyecek şekilde taşırlar” ifadesi makro bir sistem olan kuruluşların hangi özelliğini vurgulamaktadır?


#11. Psikodinamik Kurama göre zihnin ikinci katmanında bulunan egonun temel işlevi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kısaca açıklanmıştır?

#12. Aşağıdakilerden hangisi Neo-Freudçu kuramcılardan biri değildir?

#13. Carl Rogers’ın temel kavramlarından biri olan ve kişinin kendiyle, kendi kişiliğiyle, zayıf-güçlü yanlarıyla ve diğerleriyle olan ilişkileriyle ilgili algısına ne denir?

#14. Feminist kimlik gelişimi bağlamında, kadınlarda ortaya çıkan feminist kimliğin gelişimi aşamalarından ‘ifşa aşaması’ aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kısaca açıklanmıştır?

#15. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanının bir kuramı değerlendirirken benimseyebileceği temel yaklaşımlardan biri değildir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanlarının zihinsel engelli ya da gelişimsel engelli insanlarla çalışırken makro-sistem bağlamında üstlendikleri rollerden biridir?

#17. Güçlendirme ve Danışan Yönelimli Yaklaşım bağlamında Mackelprang ve Salsgiver (2009)’ın ortaya koyduğu ilkelere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#18. Öğrenme engellerinin çocuklar üzerindeki etkileri bağlamında aşağıdaki ifadelerden hangisi/hangileri yanlıştır? I. Yetişkinliklerinde tatmin ve başarı elde etmeleri açısından, öğrenme engelli çocuklara nasıl davranıldığı kritik öneme sahiptir. II. Öğrenme engelli bazı çocuklar yetişkin olduklarında işte ve sosyal uyumda sorun yaşamaya devam edebilirler. III. Öğrenme engelleri, bütün çocuklarda düşük özsaygı, öğrenilmiş çaresizlik gibi olumsuz duygusal ve sosyal etkiler yaratır.

#19. Aşağıda belirtilen yapılandırılmış sınıf ortamı önerileri hangi engel grubundaki çocuklara yöneliktir? I. Öğrenciye sınıfın sessiz, nispeten dikkat dağıtmayacak bir bölümünde sıra tahsis edilebilir. II. Sınıfta öğrencinin okuma ve alıştırma sırasında kullanabileceği işaretçiler bulundurulabilir. III. Sınıfta öğrencinin ödevin bitirilmesi için ne kadar zamanı kaldığını gösteren zamanlayıcılar kullanılabilir.

#20. Öğrenme engelli çocuklara yönelik eğitimde kullanılan bilişsel alıştırma tekniklerinden ‘öz-yönergenin’ temel amacı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kısaca açıklanmıştır?


SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Vize Deneme -2

Auzef Sosyal Hizmetler
Auzef insan davranışı ve sosyal çevre , Kadınların Hayatlarındaki Önemli Sorunlar
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!