Anne Çocuk SağlığıauzefÇocuk Gelişimi

Anne Çocuk Sağlığı 2020 Vize Deneme -2

Anne Çocuk Sağlığı Vize 2020 Deneme -2

#1. Bir olayın bir bütün içindeki durumunu yansıtır. A/ A+B şeklinde ifade edilir. Pay, paydanın içinden çıkmaktadır. Açıklaması verilen kavram hangisidir.

#2. Kadın üreme organları iç ve dış üreme organları şeklinde iki bölümde incelenir. Dış üreme organlarının hepsine ne ad verilir?

#3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğum sonrası yapılması gerekenlerden biri değildir?

#4. Bebeğin ayak tabanına dokunulduğunda bacağını kasar ve başparmağını yana doğru açar. İki yaşına kadar sürdürebilir. Bu refleks hangisidir?

#5. Vulvadaki en büyük sargı bezi aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Aşağıdakilerden hangsi yenidoğan sarılığının nedenlerinden biri değildir?

#7. Sağlık istatistikleri yıllığından alınan sağlık bakanlığı halk sağlığı genel müdürlüğü (2016) verilerine göre Türkiye’de 5 yaş altı ölüm hızı nedir?

#8. Bebek sırt üstü yatırılır. Baş kısmı muayene eli ile desteklenir. Bu destek birden bire çekilerek başın 10-15 derece geriye düşmesi sağlanır. Bebek refleks olarak gövdesini öne ve kollarını iki yana açar sonrada kapatır. Bu hangi reflekstir?

#9. Sağlık farklı modellerle ele alınmıştır. Bu modellerden hangisi hastalığın olmamasını sağlık olarak değerlendirmektedir?

#10. Doğumda bebeğin değerlendirilmesi önemlidir. Aşağıdakilerden hangisi doğumdan hemen sonra yapılmalıdır?


#11. Sağlıklı çocuk izleniminde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#12. Üreme sistemi, işlevleri ve süreci ile ilgili sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil tüm bunlara ilişkin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinin olmasına ne ad verilir?

#13. Bir çocuğun sağlıklı büyüme ve gelişmesi için doğumda itibaren gereksinimleri ölçüsünde büyüme ve gelişiminin değerlendirilmesi, sağlık izleminin ve taramalarının yapılması önemlidir. Bu doğrultuda hangisi çocuk sağlığı izlenim ilkelerinden değildir?

#14. Emosyonel, entelektüel, spiritüel, mesleki, sosyal ve fiziksel olmak üzere altı boyuttan oluşan sağlık modeli nedir?

#15. Tuba uterinalar: bir çifttir ve uterusun üst yan köşelerine açılan uzun ince tüp şeklinde oluşumlardır. 3 kısımda incelenir. Hangisi overlere en yakın kısımdır?


#16. Yenidoğan bebeğin baş kısmında önde frontal kemikler ile paryetal kemiklerin birleştiği yerde ön fontanel ve arkada paryetal ve oksipital kemiklerin birleşme yerinde arka fontanel vardır. Bunların kapanması hangi ayda gerçekleşir?

#17. Bir olayın topluluk (risk altındaki toplum) içindeki görülme sıklığını veya oluşma riskini bulmak için kullanılır. A/A+N şeklindeki ifade edilir. Yukarıda açıklaması verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Doğum sonra apgar değerlendirilmesi önemlidir. Bu değerlendirme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#19. Bir olayın başka bir olaya göre durumunun yansıtır. A/B şeklinde ifade edilir. Pay, paydadan tamamen farklıdır. Yukarıda açıklaması verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Sağlık için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anne Çocuk Sağlığı Vize 2020 Deneme -2

Auzef Anne Çocuk Sağlığı
telegram çocuk gelişimi

Anne Çocuk Sağlığı 2020 Vize

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!