Adli Sosyal Hizmet Ünite -2

Suç Süreç İlişkisi ve Suçluluğa İlişkin Açıklamalar

Results

Share your score!
Tweet your score!

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Psikoanalitik görüşleri suçun açıklanmasına uygulayan ilk kişi kimdir?

#2. Düşmanca yükleme yanlılığı yapan suçlular, suçlu davranışını açıklamada tepkilerinde ............................... olduklarını gösterme eğilimi sergilemektedirler?

#3. Beceri gerektiren şebekeli suçlar için zeka seviyesi nasıl olmalıdır?

#4. Kişinin kendisini doenetim altında tutmasında yetersizlik, içtepisellik ve doyumu erteleyebilme yeteneğindeki zayıflık .................................. davranışıyla ilişkilendirilmiştir?

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi suç davranışıyla yapılan hormonlar içinde yer alır?

Google Play'da "lolonolo.com" yazıp uygulamamızı bulup indirin.

#6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi suçun sürecine dair ifade edilen ögeler arasında yer almaz?

#7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Sheldon’un suçlu olarak nitelendirdiği beden türü arasında yer almaz?

#8. Evlatlıklar üzerinde ilk suç çalışmalarından biri kim tarafından yapılmıştır?

#9. Suç davranışını ve kökenlerini çocukla anne baba, özellikle anne arasındaki bağda kopma ya da bozulmanın sonucu gören kişiyi aşağıdaki seçeneklerden hangisi tanımlar?

#10. Aichhorn suçlulukla ilgili aşağıdaki terimlerden hangisini kullanmıştır?

Google Play'da "lolonolo.com" yazıp uygulamamızı bulup indirin.
TESTi BiTiR

Adli Sosyal Hizmet Ünite -2 Bölüm Soruları

1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi suçun sürecine dair ifade edilen ögeler arasında yer almaz?

a. Resmi kayıtlar
b. Polis verileri
c. Suçlu taramaları
d. Yargı dökümanları
e. Mağdur üzerinde klinik olmayan çalışmalar

Cevap : e. Mağdur üzerinde klinik olmayan çalışmalar

2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Sheldon’un suçlu olarak nitelendirdiği beden türü arasında yer almaz?

a. Aktemorf
b. Endomorf
c. Mezomorf
d. İçe dönük, çekirgen, ince ve kemikli insanlar
e. Saldırgan olmayan, macera aramayan kaslı insanlar

Cevap : e. Saldırgan olmayan, macera aramayan kaslı insanlar

3. Evlatlıklar üzerinde ilk suç çalışmalarından biri kim tarafından yapılmıştır?

a. Crowe
b. Satir
c. Zastrow
d. Barker
e. Kadushin

Cevap : a. Crowe

4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi suç davranışıyla yapılan hormonlar içinde yer alır?

a. Androjen
b. Ostrojen
c. Andrenalin
d. Noradrenalin
e. Hepsi

Cevap : e. Hepsi

5. Suç davranışını ve kökenlerini çocukla anne baba, özellikle anne arasındaki bağda kopma ya da bozulmanın sonucu gören kişiyi aşağıdaki seçeneklerden hangisi tanımlar?

a. Satir
b. Sheldon
c. Kadushin
d. Bowlby
e. Hiçbiri

Cevap : d. Bowlby

Suç Süreç İlişkisi ve Suçluluğa İlişkin Açıklamalar

6. Beceri gerektiren şebekeli suçlar için zeka seviyesi nasıl olmalıdır?

a. Düşük
b. Az
c. Orta
d. Yüksek
e. Sınır

Cevap : d. Yüksek

7. Kişinin kendisini doenetim altında tutmasında yetersizlik, içtepisellik ve doyumu erteleyebilme yeteneğindeki zayıflık ……………………………. davranışıyla ilişkilendirilmiştir?

a. Ego
b. Pşise
c. Suç
d. Ayrılık
e. Bağlanma

Cevap : c. Suç

8. Psikoanalitik görüşleri suçun açıklanmasına uygulayan ilk kişi kimdir?

a. Satir
b. Aichhorn
c. Barker
d. Kohlberg
e. Hiçbiri

Cevap : b. Aichhorn

9. Aichhorn suçlulukla ilgili aşağıdaki terimlerden hangisini kullanmıştır?

a. Tepkisel suçluluk
b. Kapalı olmayan suçluluk
c. Örtülü suçluluk
d. Dışa dönüklük
e. Psikotizm

Cevap : c. Örtülü suçluluk

10. Düşmanca yükleme yanlılığı yapan suçlular, suçlu davranışını açıklamada tepkilerinde …………………………. olduklarını gösterme eğilimi sergilemektedirler?

a. Haksız
b. Haklı
c. Yararsız
d. Düşünceli
e. Duygusuz

Cevap : b. Haklı

lolonolo YOUTUBE
lolonolo play google uygulaması
sosyal hizmetler facebook
Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler, Suç Süreç İlişkisi ve Suçluluğa İlişkin Açıklamalar
Adli Sosyal Hizmet, Suç Süreç İlişkisi ve Suçluluğa İlişkin Açıklamalar

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: