Adli Sosyal Hizmet Ünite -3

Suç Alanları

Results

Share your score!
Tweet your score!

HD Quiz powered by harmonic design

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi organize suçlar arasında yer almaz?

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi cinsel şiddetin uygulandığı vakalarda şiddete yol açtığı bildirilen yaygın sebepler arasında yer almaz?

#3. Yüksek statülü insanlar tarafından işlenen işle ilgili suçlar nasıl tanımlanmıştır?

#4. Ev soygunları literatürde suçluluğun ............................... olarak kabul edilmektedir?

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi zincirleme cana kıyma kurbanlarının büyük bir çoğunluğunu oluşturmaz?

Google Play'da "lolonolo.com" yazıp uygulamamızı bulup indirin.

#6. . Yapılan bir araştırmada ev soygunlarında soygun mağdurlarının % 86’sı ...................................... olarak etkilendiklerin belirtmiştir?

#7. En geniş suçlu kategorisini hangi suçlar oluşturur?

#8. Bir kişinin bir başkası tarafından kanunsuz biçimde öldürülmesi nasıl tanımlanır?

#9. Yapılan bir araştırmada ev soygunlarında hırsızlığın gerçekleştiği yerde çalınan metalar % 43 .......................... olarak bildirilmiştir?

#10. İnsanlara, kamu düzenine, mülkiyete ve ahlaki değerlere karşı suç işlemek için bilgisayarların ve internetin kullanılması hangi suç kategorisine girmektedir?

Google Play'da "lolonolo.com" yazıp uygulamamızı bulup indirin.
TESTi BiTiR

Adli Sosyal Hizmet Ünite -3 Bölüm Soruları

1. Ev soygunları literatürde suçluluğun …………………………. olarak kabul edilmektedir?

a. Özü
b. Yarısı
c. Oranı
d. Tümü
e. Bir kısmı

Cevap : a. Özü

2. Yapılan bir araştırmada ev soygunlarında soygun mağdurlarının % 86’sı ……………………………….. olarak etkilendiklerin belirtmiştir?

a. Öfke
b. Rahatsız
c. Duygusal
d. Korku
e. Çökkünlük

Cevap : c. Duygusal

3. Yapılan bir araştırmada ev soygunlarında hırsızlığın gerçekleştiği yerde çalınan metalar % 43 …………………….. olarak bildirilmiştir?

a. Elektrikli alet
b. Takı
c. Cep telefonu
d. Para
e. Bilgisayar

Cevap : d. Para

4. Bir kişinin bir başkası tarafından kanunsuz biçimde öldürülmesi nasıl tanımlanır?

a. Saldırıcı
b. Cinayet
c. Amatör yaralama
d. Zincirleme cinayet
e. Hiçbiri

Cevap : b. Cinayet

5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi zincirleme cana kıyma kurbanlarının büyük bir çoğunluğunu oluşturmaz?

a. Hayat kadınları
b. Toplumun ev kenarında yaşayanlar
c. Savunmasız kimseler
d. Zenginler
e. Hiçbiri

Cevap : d. Zenginler

Suç Alanları

6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi organize suçlar arasında yer almaz?

a. Kumar
b. Uyuşturucu ticareti
c. Tefecilik
d. Yasal işlere sızma
e. Ev soygunları

Cevap : e. Ev soygunları

7. Yüksek statülü insanlar tarafından işlenen işle ilgili suçlar nasıl tanımlanmıştır?

a. Ev soygunları
b. Beyaz Yakalı suçlar
c. Gasp
d. Fuhuş
e. Dilencilik

Cevap : b. Beyaz Yakalı suçlar

8. İnsanlara, kamu düzenine, mülkiyete ve ahlaki değerlere karşı suç işlemek için bilgisayarların ve internetin kullanılması hangi suç kategorisine girmektedir?

a. Bilişim suçları
b. Şirket suçları
c. Suçları
d. İnsan ticareti
e. Hırsızlık

Cevap : a. Bilişim suçları

9. En geniş suçlu kategorisini hangi suçlar oluşturur?

a. Cinsel suçlar
b. Şirket suçları
c. İnsan ticareti
d. Asayiş suçları
e. Organize suçlar

Cevap : d. Asayiş suçları

10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi cinsel şiddetin uygulandığı vakalarda şiddete yol açtığı bildirilen yaygın sebepler arasında yer almaz?

a. Erkeğin kıskançlığı
b. Erkeğin güvensizliği
c. Erkeğin suçlamalarda bulunması
d. Erkeğin cinsel taleplerinin yoğunluğu
e. Erkeğin kendine olan güveni

Cevap : e. Erkeğin kendine olan güveni

lolonolo YOUTUBE
lolonolo play google uygulaması
sosyal hizmetler facebook
Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler, Suç Alanları
Adli Sosyal Hizmet, Suç Alanları

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: