Dünya Bölgeleri Avrupa Bütünleme 2021 Soruları

Dünya Bölgeleri Avrupa Bütünleme 2021 Soruları

Dünya Bölgeleri Avrupa Bütünleme 2021 Soruları

1.Aşağıdaki bölgelerin hangisi Fransızların tatil için en çok tercih ettikleri yerler arasında yoktur?

Cevap : Alp dağlarında

2.Fransa’da ülkenin Akdeniz kıyılarına kara yolları ile bağlantısının sağlanmasına özellikle önem verilmesinin temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir

Cevap

3. 1900’e kadar otomobil motorunun gelişimine en büyük katkıyı sağlayan iki ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Fransa ve Almanya

4. Aşağıdakilerden hangisi “demir sabanın” kullanılmaya başlaması ile tarımda yaşanan iyileştirmelerden biri değildir?

Cevap : ormanlık alanların artması

5. Aşağıdakilerden hangisi 18.yüzyılda Avrupa’da “Büyük Sanayi Devriminin” başlamasını kolaylaştıran ulaşım koşullarından biri değildir?

Cevap : hava yollarının çok gelişmiş olması

6. Avrupa’da bulundukları yere göre değişik şekillere sahip köyler mevcuttur . Bunlardan biri olan şişkin kalabalık köylere aşağıdaki bölgelerin hangisinde rastlanmaz ?

Cevap : Alp dağlarında

7. Avrupa’da turizmin en fazla geliştiği ülke asağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Fransa

8. Avrupa’ nin doğu sınırını hangi dağlar oluşturur?

Cevap : Ural dağları

9.Avrupa’da ticari hayvancılık türünün yapıldığı bölgeler aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : merkezi , bati ve kuzey Avrupa

10. Aşağıdakilerden hangisi Fransa’nın sanayi bölgelerinden biri değildir?

Cevap : Milano

11. Avrupa’ nin en yüksek zirvesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Mont Black

12. Aşağıdaki şehirlerden hangisinin 1900 yılında nüfusu 1 milyonun altındaydı?

Cevap : Sofya

13. Aşağıdaki gruplamalardan hangisi Avrupa’da tarımsal yaşamın değişmesinde etkili olmuştur?

Cevap : demir saban , at ve ürün rotasyonu

14. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa’da arpa üretiminde önde gelen ülkelerden biri değildir?

Cevap : Letonya

15. İngiltere de sanayi faaliyetlerinin başlamasını sağlayan temel etken aşağıdakilerden
hangisidir ?

Cevap : maden kömürü

16. İngiltere’de ilk demir yolu aşağıdaki hangi iki şehir arasında faaliyete başlamıştır?

Cevap : Londra-Liverpool

17. Avrupa’da toplu kırsal yerleşmeler daha çok nerelerde gelişmiştir?

Cevap : ovalar

18. Aşağıdakilerden hangisi Doğu Avrupa’ nin önemli sanayi bölgelerinden biridir?

Cevap : Doneç havzası

19. Danimarka’nın sakin, kırsal manzaraları

Cevap : viyana

20. Avrupa Kıtasında demir yolu ağının en yoğun olduğu kesim aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : kuzey ve güney

21. İskandinavya’ nin en bilinen çekici yönleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Cevap : Tuna Nehri kıyıları

22. Aşağıdakilerden hangisi Paris te sanayinin gelişmesini sağlayan koşullardan biri değildir ?

Cevap : Kara, su yolu ve demiryolları ağlarının merkezinde olması

23. Avrupa Birliğinin beşinci genişleme sürecinde aşağıdaki ülkelerden hangisi üye olmamıştır?

Cevap : Rusya

24. Aşağıdaki şehirlerden hangisi diğerlerine göre daha az nüfusa sahiptir?

Cevap : Selanik

25. Kuzey Avrupa Ovasındaki “yapısal düzlükler aşağıdaki bölgelerin hangisinde görülmez?

Cevap : Güney İtalya

26. Aşağıdaki nehirlerin hangisi Avrupa Kitasi’ nda yer almaz?

Cevap : Amazon Nehri

27. Aşağıdakilerden hangisi “Merkezi Dağlar ve Yaylalar Bölgesi’nin turizm alanlarından biri
değildir?

Cevap Sicilya

Dünya Bölgeleri Avrupa Bütünleme 2021 Soruları

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Dünya Bölgeleri Avrupa Bütünleme 2021 Soruları

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: