auzefBankacılık ve SigortacılıkTemel Kredi Bilgileri

Temel Kredi Bilgileri Vize Deneme Sınavı

#1. Kredinin anlamı nedir?

#2. Kredinin ekonomik işlevi aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Aşağıdaki işletmelerden hangisi kredi veren kuruluş değildir?

#4. Kredinin fonksiyonları aşağıdakilerden hangisi değildir?

#5. Bankalar kredi kullanımı için fonları nereden bulur?

#6. Vade açısından krediler aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Kaynak açısından kredi aşağıdakilerden hangisidir?

#8. İstihraç faaliyeti gösteren firmalar ne tür kredi kullanır?

#9. Bankaların kredi politikasını oluştururken aşağıdaki ilkelerin hangisini ele almaz?

#10. Kısa vadeli kredilerin, firmalarca devamlı döner sermaye olarak veya sabit kıymetlerin ya da iştiraklerin finansmanında kullanılması neyi ifade eder?

#11. Plasman limiti nedir?

#12. İskonto-İştira Çift İmza ________-TL. Senedat Mukabili Kredi 1.000.000.-TL.

#13. Kredi sürecinde aşağıdaki işlemlerden hangisi doğrudur?

#14. Bankalarda istihbarat çalışması neden yapılır?

#15. Yapılan karakter analiszinde neler değerlendirilir?

#16. Kredi talebinin değerlendirilmesinde iktisadi faktör aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Kredi talebinde ülke analizi önemlidir. Hangi kriter için ülke analizine bakılır?

#18. Sektör olarak aşağıdaki tanımlardan hangisi ele alınmaz?

#19. Hukuki ehliyet sahibi olmayan kimse aşağıdaki hangi vasfa haizdir?

#20. Bankalar kanunu sayısı nedir?

#21. Bankalar kanunun amacı aşağıdakilerden hangisi değildir?

#22. Bankalar Kanunu 48. Maddede kredi sayılabilecek işlemler aşağıdakilerden hangisidir?

#23. Bankalar Kanunu 49. Maddede belirtilen risk grubu arasında aşağıdaki hangi madde yoktur?

#24. Bankalar aşağıdakilerden hangi kuruluş veya kişiye kredi kullandırabilir?

#25. Bankalar Kanunu 51. Maddeye göre kredi açma yetkisi kime aittir?

#26. Bankalar kanunu 54. Maddeye göre kredi sınırı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#27. Bankalar kanunu 54. Maddedeki sınırlamalara tabi olan işlemler aşağıdakilerden hangisidir?

#28. Bankalar kanunu 57. Maddede emtea üzerindeki işlem aşağıda yazılanlardan hangisidir?

#29. Bankalar, krediler ve diğer alacaklarla ilgili olarak, doğmuş veya doğması muhtemel zararların karşılanması ve bunlar dışında kalan varlıkların değer azalışları için ne ayırmak zorundadır?

#30. Aşağıdakilerden hangisi nakit kredi değildir?

#31. kredi vadesi içerisinde muhtelif zamanlarda aynı faiz oranı ve aynı vade şartı ile ilave kullandırımlar ve geri ödemeler yapılabilmesine imkan veren kredi aşağıdakilerden hangisidir?

#32. Ödeme planları, ana para ve buna bağlı faiz eşit veya esnek ödemeli şeklinde serbestçe belirlenebilen kredi aşağıdakilerden hangisidir?

#33. İhracatın, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin finansmanı için Türkiye'de yerleşik kişilere kullandırılan kredi ürün paketi aşağıdakilerden hangisidir?

#34. Exim Kredisi Nedir?

#35. İbraz edilen müşteri çek/senet bedellerinin karşılığında kullandırılan kredi aşağıdakilerden hangiddir?

#36. Müşterinin vadesiz TL hesabına limit tanımlanarak kullandırılan kredi aşağıdakilerden hangisidir?

#37. Belirli bir kredi tutarının bir defada kullandırılması, geri ödemelerin vadeye kadar istenilen aralıklarda ve tutarda yapılarak kapatılması şeklinde çalışan kredi aşağıdakilerden hangisidir?

#38. Akreditif kredisi ne için verilir?

#39. Satılan malların yüklendiğini veya hizmetin yerine getirildiğini gösteren şart koşulmuş vesaiki, tanımlanan süre içinde ibraz etmesi kaydıyla, belirli bir meblağın, malların veya hizmetin satıcısına ödeneceğine dair bir banka taahhüdüdü nedir?

#40. Teminat mektubu nedir?

#41. Vadesiz teminat mektupları aşağıdaki örneklerden hangisidir?

#42. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre teminat mektupları limit içi verilebilir. Bu kuruluşlar aşağıdaki hangi değildir ?

#43. Bayilere özel verilen teminat mektupları aşağıdakilerden hangisidir?

#44. Firmaların, yurt içinde bankalardan/kurumlardan kullanacakları kredilerin geri ödemesini taahhüt eden teminat mektubu aşağıdakilerden hangisidir?

#45. Harici garanti nedir?

#46. Ödeme Garantileri (Letter of lndemnity) kimlere verilir?

#47. Garanti olarak verilen mektuplar aşağıdakilerden hangisi olamaz?

#48. Tedarikçi finansmanı nedir?

#49. Doğrudan Borçlandırma Sistemi nedir?

#50. I ) Müşterilerin ödemekle yükümlü oldukları SSK prim tahsilatları ve vergilerin kredilendirerek bankamız tarafından ödenmesi için tahsis edilmiş limitler dahilinde kullandırılan bir nakit yönetimi kredi türüdür. - II ) Müşterilerin bankamızdan aldığı çeklerin takastan çıkması ve bu tutarların bankamız tarafından kredilendirilerek ödenmesi için kullandırılan bir kredi türüdür. - III ) Müşterilerin kurum fatura ve tahsilatlarının, bankamız tarafından kredilendirilerek ödenmesi için kullandırılan bir nakit yönetimi kredi türüdür. Bu amaç dışında kullandırım yapılmaz. - IV ) Çekin tutarı kredilendirilip bloke edilerek kullandırılan kredilerdir. Söz konusu çek bedeli takasa veya veznelere ibraz edilmesi suretiyle ödenir. - Aşağıdaki kredi ürünleri ile yukarıdaki açıklamalar eşleştirildiğinde hangi kredi ürünü dışarıda kalır?

#51. I ) Süresi içinde ibraz edilen çeklerin karşılıksız çıkması ve Bankamızın yasal olarak ödemekle yükümlü olduğu tutarı müşterinin talep etmesi durumunda tazmin olan çek kredisi (TL ) kaydı yaratılır ve firma/şahsın kullanılmamış nakit kredisi (TL ) limiti üzerine sistem tarafından otomatik bloke konur. - II ) Çek bedeli 1.000 TL’nin altında ise çek bedeli kadar bankaca ödeme yapılır. Bu husus, hesap sahibi ile muhatap banka arasında çek defterinin teslimi sırasında yapılmış olan dönülemeyecek bir gayri nakdî kredi sözleşmesi hükmündedir. - III ) Gerçek kişilerin çek karnesi taleplerinde, ortağı ve/veya temsilcisi oldukları tüzel kişilerin (A.Ş /LTD. vb. ) çek yasaklısı olması, bu gerçek kişiye çek karnesi tahsis edilmesine engel oluşturmaz. - Yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

#52. I ) Her çek karnesi veriliş sırasında gerekli istihbaratlar yapılır. - II ) Çek hesabı açılmasını veya mevcut çek hesabından çek defteri verilmesini isteyen gerçek kişi, her defasında tacir veya esnaf ve sanatkâr olup olmadığı ve kendisi hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı bulunup bulunmadığı hususunda bankaya yazılı beyanda bulunur. - III ) Tüzel kişiler adına verilecek beyannamede ayrıca, tüzel kişinin yönetim organında görev yapan, temsilcisi olan veya imza yetkilisi olan gerçek kişilerin çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı bulunup bulunmadığı belirtilir. - IV ) Bu amaçla bankamızca matbu olarak hazırlanmış olan beyanname müşteriye imzalatılır ve sonrasında bankamız nezdinde saklanır. - V ) Bu konu ile ilgili tüm sorumluluk krediler bölümü başkanındadır. - Yukarıdakilerden hangisi yanlıştır?

#53. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#54. I ) Müşterilerin projelerinin veya yatırımlarının finansmanı amaçlı ve/veya tek seferlik verilen kredi ürünleri proje kredi kategorisi altında toplanmıştır. Bunlar genel olarak, geri ödenmesinde esas olarak projenin yaratacağı nakit akışı, teminat olarak projenin varlıklarının değerlendirildiği, şirketin genel kredi ihtiyacına değil, yatırım projesinden doğacak kredi ihtiyacı için verilen kredilerdir. - II ) Müşterilere tek seferlik kredi kullandırımı yapılıp geri ödemeler yapıldıkça limitin otomatik iptal edilmesi isteniyorsa “Proje Kategorisi” altında limit tahsis edilmemelidir. Bu amaçla sisteme yerleştirilen “Düşen Limit” kutucuğu sadece Genel Müdürlük tahsis birimleri tarafından işaretlenebilir. - III ) Proje kategorisi altında verilen tüm nakit kredilerin kullandırımı esnasında KKF’ lerde kredi veriliş nedeni/kullanım amacı seçimi zorunludur. - Yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

#55. I ) Kıyı bankacılığında ve serbest bölgede BCH, Spot, Ara Ödemeli şeklinde kullandırılabilir YP … kredidir. Söz konusu krediler herhangi bir taahhüt doğurmaz. - II ) Firmanın ana faaliyet konusu ile ilgili olarak yapacağı yatırımlar için (araç kiralama firmaları, nakliye/taşıma firmaları ) tek seferlik verilecek … kredisi ürünü bu kategori altında limit tahsis edilerek kullandırılır. - III ) Borçlu Cari Hesap veya Spot veya ara ödemeli şeklinde kullandırılabilir. - a ) Nakit kredi - b ) Orta uzun vadeli DEK/TL/YP - c ) Ticari Araç - Yukarıdaki kredi ve açıklamaların eşlendirlimiş hali aşağıdakilerden hangisi gibidir?

#56. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#57. I ) Bankamızda tüketicilerin/tüm gerçek kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için satın alacakları mal ve hizmetlerin finansmanı amacıyla kullandırılan krediler “Bireysel Nitelikli Krediler” olarak nitelendirilmektedir. - II ) Oto kredileri, tüketici kredileri ve konut kredileri Bireysel Nitelikli Kredilerin ürünleridir. - III ) Çek kredisi, nakit yönetimi kredisidir. - Yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

#58. Kredi işlemlerinde teminat neden alınır?

#59. Alınan teminat üzerine mutlaka aşağıdaki ibarelerden hangisi düşülür? - I Evrak/doküman/belgenin bir teminat olduğu ibaresi, - II Teminat, özel bir kredi kullandırımının (paket/kategori/ürün türü veya referansı ) ise üzerine hangi kredinin teminatı olduğu limit türü veya varsa referansı, - III İmzaların doğru ve geçerli olduğu.

#60. Periyodik Dönemlerde Yapılması Gereken Teminat Kontrolleri ve Sistem Çıkışları nedenleri aşağıdakilerden hangi değildir?

#61. Teminat niteliğini kaybeden teminatların sistemden çıkışı yapılırkenaşağıdaki statülerden hangisi seçilmez?

#62. Teminat olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilir?

#63. Teminat olarak öncelikle alınanlanlar nelerdir?

#64. Teminata eşin muvafakatnamesinin istenmesi ne gerekçe ile yapılır?

#65. kredi sözleşmelerinde “Bankalarda kullandırılan tüm krediler için sözleşme alınması esastır. Çok istisnai durumlarda, Genel Müdürlük yetkisinde onaylanmış ve son aktif kredi teklifinde Sözleşme Alınmayacaktır” bilgisi var ise alınmaz” kuralı geçerlidir. Bu tür kredilerde neden sözleşme alınmaz?

#66. Sözleşmenin Tanzim Edilmesi ve İmzalanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar? - I Müşteri ve kefillerin imzaları şube yetkililerinin nezaretinde alınmalıdır - II Sözleşmenin son sayfasına, sözleşmeye taraf olan şubenin kaşesi basılarak şube yetkililerince imzalanmalıdır. - III Kredi sözleşmelerindeki tüm boşluklar sabit kalemle doldurulur. Yazı ve rakamların okunaklı olmasına, silinti, kazıntı ve diğer şekillerde yazı ve rakamların doğruluğuna gölge düşürecek hataların olmamasına dikkat edilir. - IV Sözleşmede tutarın yazılması için ayrılan boşluğa, sözleşme tutarı rakam ve yazı ile para cinsi de belirtilerek yazılır. - Bunlardan hangisine dikkat edilmelidir?

#67. imza sirküsü nerede hazırlanır?

#68. a ) Güniçi Kredisi -  b ) Özel Müşteri Limiti -  c ) Rezerv Çek Limiti Yukarıdaki hangi açıklamala verilen hangi kredi ürünüyle eşleşir?

#69. Boşluklara gelecek tutarları bulunuz

#70. Boşluklar hangi sıralamayla doldurulmalıdır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Temel Kredi Bilgileri Vize Deneme Sınavı

Temel Kredi Bilgileri Vize Deneme Sınavı

Temel Kredi Bilgileri Vize Deneme Sınavı

Auzef Temel Kredi Bilgileri Telegram bankacılık e sigortacılık

Temel Kredi Bilgileri Vize Soruları

Editor

Editör

error: Content is protected !!