auzefÇocuk GelişimiÇocuk Gelişiminde Girişimcilik

Çocuk Gelişiminde Girişimcilik 2021 Final Deneme Sınavı

Çocuk Gelişiminde Girişimcilik 2021 Final Deneme Sınavı

Öğrenci Dostu Lolonolo’ya bakmadan herhangi bir sınava girmeyin.

#1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin dış çevresini oluşturan gruplar arasında yer almaz?

#2. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin rekabet avantajına sahip olduğu ve olabileceği alanların belirlenmesi amacıyla yapılan SWOT analizinin temel başlıkları arasında yer almamaktadır?

#3. Aşağıdakilerden hangisi 1960’lı yılların sonunda Tony Buzan tarafından geliştirilen düşünceleri oluşturma görselleştirme tasarlama ve sınıflandırma gibi süreçlerde kullanılan yaratıcı düşünme tekniğidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi ekogirişimciliğe örnek bir uygulama olarak gösterilemez?

#5. ” …………. girişimcilikte, pazardaki potansiyel olanakların kullanması ve buna göre yatırımlara girişilmesi ön plana çıkmaktadır." Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#6. Aşağıdakilerden hangisi bireylerin çabalarını birleştirmesi ve zaman açısından uyumlu kılması, amaca varmayı sağlayacak biçimde iş ve işlemlerin birbiri ardından gelebilmesi ve birbirin bütünlemesi için gerekli olan noktalara odaklanılan iş kurma sürecindeki çalışmayı ifade etmektedir?

#7. I. Mevcut bir işletmeyi satın almak, yeni bir iş kurma girişimine oranla daha az risk barındırmaktadır. II. Yeni kurulan işletmelerde kara ulaşma süresi, satın alınan işletmelere oranla daha hızlı gerçekleşir. III. Kurulu bir işletmeye sağlanan finansman kolaylığı, yeni kurulacak bir işletmeye oranla daha fazladır. Yukarıda verilen girişimci olma şekilleri ile ilgili yargılardan hangisi/hangileri doğrudur ?

#8. Aşağıdakilerden hangisi ekogirişimciliğin oluşmasını sağlayan ana etkendir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi iyi bir plan nasıl olmalıdır sorusunun cevabı olamaz?

#10. Aşağıdakilerden hangisi etkili bir işletme içi analizinin içermesi gereken başlıklar arasında yer almaz?


#11. Aşağıdakilerden hangisi açık sistem işletmelerinin özellikleri arasında yer almamaktadır?

#12. Aşağıda "Yeni bir iş kurma" süreci hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#13. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi "Yeni girişimci desteği girişimci iş planında "Finansal plan" başlığı altında yer almaz?

#14. I. Kendi işini kurmak II. Bir işte ücretli olarak çalışmak III. İmtiyaz hakkı IV. Mevcut bir işletmeyi satın almak V. Ücretsiz aile işçisi olarak çalışmak Yukarıda verilen yargılardan hangisi/hangileri girişimci olabilmek için izlenebilecek yollardandır?

#15. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi "Yeni girişimci desteği girişimci iş planında " Girişimcinin/Ortakların İşletmenin Özellikleri " başlığı altında yer almaz?


#16. Bugünkü anlamda özel sektör girişimcilik anlayışı hangi süreçle ortaya çıkmıştır?

#17. Girişimcinin dinamik ve yenilikçi olarak ekonomik kalkınmada insan kaynaklarının yapı taşlarından biri olduğunu ilk kez gündeme getiren kişi aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi iş planının fon sağlayıcılara ve yatırımcılara sağladığı faydalar arasında yer almamaktadır?

#19. I. Yasal destek II. Yatırım desteği III. Bilgi desteği IV. Danışmanlık desteği Yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri Türkiye'de girişimcilere sağlanan desteklerdendir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi etmenin veya sektörün içinde yer alan fırsat kaynaklarından değildir?


#21. Aşağıdaki kavramlardan hangisi günümüzde yenilik kavramıyla aynı anlama gelecek şekilde kullanılmaktadır?

#22. Aşağıdaki ifadelerden hangisinin "Yeni girişimci desteği girişimci iş planında "iş kurma süreci" başlığı altında değerlendirilmesi mümkün değildir?

#23. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi "Yeni girişimci desteği girişimci iş planında "Pazar bilgileri ve pazarlama planı" başlığı altında yer almaz?

#24. Stratejik planlama aracı olarak proje şeklinde oluşturulan SWOT analizi ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

#25. I. Ataerkil toplum yapısı II. Öğretim yetersizliği III. İş gücünde deneyim yetersizliği IV. Erkeklerin girişimcilik alanında çok başarılı olması Yukarıda verilen yargılardan hangileri Türkiye'de kadın girişimciliğinin geri kalmasının sebeplerindendir?


#26. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa göre: "ister gezici olsun ister bir dükkânda veya bir sokağın belirli yerlerinde sabit bulunsun, ekonomik faaliyeti sermayesinden fazla bedeni çalışmasına dayanan ve geliri belli sınırı aşmayan ve sanat veya ticaretle uğraşan kişiye ........ denir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#27. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de girişimcilere destek sağlayan kuruluşlardan değildir?

#28. Aşağıdakilerden hangisi iş fikirlerinin oluşumunda yararlanılan kaynaklar arasında yer almamaktadır?

#29. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin maddi olmayan varlıkları arasında yer almaktadır?

#30. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de girişimcilere destek sağlayan kuruluşların faaliyetleri arasında yer almaz?


#31. Var olan teknoloji ya da yöntemlerden farklı olan bir yeniliği dünyaya sunmak anlamına gelen yenilik sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?

#32. Aşağıdakilerden hangisi genel olarak sosyal girişimcilerde görülen özelliklerden biri değildir?

#33. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi "Yeni girişimci desteği girişimci iş planında "Üretim planı" başlığı altında yer almaz?

#34. Aşağıdakilerden hangisi hizmetin temel özelliklerinden biri değildir?

#35. Girişimciliğin tanımı ilk kez hangi dönemde ve kim tarafından yapılmıştır?


#36. Ücret artışı, terfi, prim verme, takdir, tanınma gibi uygulamalar liderin güç kaynaklarından hangisini temsil etmektedir?

#37. ".......... girişimler, dezavantajlı kesimlerin ihtiyaç duyduğu hizmetlere ulaşmasını, çevrenin korunmasını, aynı zamanda toplumda insan hakları boyutunun genişletilmesini sağlayan kuvvetli bir tamamlayıcıyı ve büyüyen bir gücü temsil etmektedir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#38. Aşağıdakilerden hangisi insanların temel (zorunlu) ihtiyaçlarından biridir?

#39. I Potansiyel adayların listesinin hazırlanması II. Tekliflerin derinliğine incelenmesi ve alternatifler arasından en iyisinin seçimi III. Değerleme ve işletmeyi fiyatlandırma IV. Satın alma işlemini bir sözleşmeyle sonlandırma V. Sağlıklı ve yumuşak bir geçiş sağlama Mevcut bir işletmeyi satın alma sürecinin gerçekleşmesi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

#40. I. İşletmeyle ilgili hastalıkların miras alınması II. Satın alınan işletmedeki nitelikli personelin varlığı III. Satın alınan işletmenin piyasa şartlarından yüksek bir fiyata alınması Yukarıda mevcut bir işletmeyi satın almanın ortaya çıkarabileceği muhtemel dezavantajlı durumlar ile ilgili verilen bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?


#41. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi Abraham Maslow'un ihtiyaçlar Hiyerarşisi'nin doğru sıralanışıdır?

#42. Aşağıdakilerden hangisi yaratıcı düşünme tekniklerinin özellikleri arasında yer almaz?

#43. Aşağıdakilerden hangisi yenilik sürecinin aşamaları arasında yer almamaktadır?

#44. I. Sektörün analizi II. Yatırım analizi III. Güvenlik analizi IV. Risk değerlendirme Yukarıda verilen yargılardan hangisi/hangileri iş planı hazırlama süreci içerisindeki temel başlıklar arasında yer alır?

#45. Amerika'da girişimciliğin bilimsel temellerinin oluşturulmasında öncülük eden mühendis aşağıdakilerden hangisidir?


#46. Aşağıdakilerden hangisi iş kurma sürecinde yapılması gereken çalışmalar arasında yer almamaktadır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef online deneme Sınavlarının adresi lolonolo

Çocuk Gelişiminde Girişimcilik 2021 Final Deneme Sınavı

Çocuk Gelişiminde Girişimcilik 2021 Final Deneme Sınavı

Çocuk Gelişimi Lisans Açık Öğretim telegram çocuk gelişimi

Çocuk Gelişiminde Girişimcilik 2021 Final Soruları

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!