auzefMadde Bağımlılığı ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

#1. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı olarak görev yapan ve 2006 yılından bu yana düzenli olarak “Türkiye Uyuşturucu Raporu” hazırlayan kuruluşun adı aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Kimi bakanlıkların talep azaltımı görevleri ile ne kastedilmektedir?

#3. Psikiyatristlerin meslek uygulamalarında uymalarının beklendiği model, ilke ve ölçütleri bilimsel bulgulara dayalı olarak DSM-1, DSM-2, DSM-3 ve DSM-4 numaralamasıyla dört çeşit olarak hazırlanan ve psikiyatristlere dağıtılması için Tanı ve Tedavi Ölçütleri adlı kitap olarak yayınlanan ölçütleri 1952 yılından beri ABD’de hangi kuruluş belirlemekte ve yayınlamaktadır.

#4. Yasak maddelerin alımı, satımı, kullanımı, yurda sokulması, üretimi gibi konularda kara, hava, deniz polis birlikleriyle kuvuşturma görevi olan bakanlık aşağıdakilerden hangisidir?

#5. AMATEM ve ÇEMATEM’lerde tedavi görmek için bu kuruluşlar tarafından zorunlu tutulan önkoşul aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Psikoterapist terapist olarak adlandırıldığı halde psikiyatr gibi ilaç yazamaz. Neden?

#7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi bağımlıları tanıma konusunda bize doğru bir ipucu verir?

#8. Düşkün ile bağımlı arasında fark ne kadardır?

#9. Belirli bir maddeye ya da yaşam biçimine duyulan aklı, düşünceyi aşan ve o madde ya da öznenin egemenliği altına alan karşıkonulamaz ve kolay kolay ondan vazgeçilemez ve kopulamaz bir isteme uygun durum olarak yapılan tanım aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır?

#10. Yerel toplumsal bilgilerin aşağıdaki ifade edilen kaynakların hangisinden toplanması olanaklı değildir?


#11. Madde bağımlılığı konusunda aşağıdaki eylem süreçlerinin hangisi doğru sürece uymamaktadır?

#12. Sokaklarda esrar, kokain, nikotin gibi bağımlılık yapan maddeleri satanlar için madde bağımlılığı alanında aşağıdaki argo terimlerden hangisi kullanılmaktadır?

#13. Emniyet Genel Müdürlüğünün 2014 Uyuşturucu Raporuna göre uyuşturucudan ölenlerin yaş ortalaması daha önceki yıllara göre ------------------- göstermektedir.

#14. Kitapta Türkiye’de uyuşturucu konusunda kamusal örgütlenmeler denilerek hangi kurumlar kastedilmektedir?

#15. Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları Madde Bağımlılığı Konusunda Dünyada Ve Türkiye’de Durum Sanrı yaratan maddelerin gerek tıbbi gerek dinsel amaçlarla kullanımı uygulamaları tahminen -------------------. gitmektedir.


#16. Biyolojik tıp alanında sosyal sağlık çalışmaları yapan sosyal çalışma mesleğinin bu çalışma alanının adı aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Bağımlıların, bağımlılık çeşitlerine göre duygusal ve bedensel sağlıkları farklılık gösterir mi?

#18. Uyuşturucu kullanımı hepatit A ve B, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, tüberküloz, tetanos ve botulizm gibi diğer bulaşıcı hastalıklar için de risk faktörü değildir.

#19. Madde bağımlılığı uygulamasının alanları arasında aşağıdaki değişkenlerden hangisi alanlar mantığına uymamaktadır?

#20. Bağımlılık konusunda kamusal örgütlenmeler kaça ayrılır?


#21. Bağımlılık konusunda sadece madde kullanıp yaşamını altüst eden kişi değil, sadece bağımlının yakın çevresi, yani sosyal çevresi değil, düzenli bir işte çalışamadığı için, düzenli bir aile ilişkilerini sürdüremediği için, toplumdaki üretici ve yaratıcı görevlerini ve işlevlerini yerine getiremediği ve topluma sağlıklı bir katkı veremediği için tüm toplum mağdur durumundadır.

#22. Koruyucu önleyici sosyal çalışmalar ile bilgilendirici bilinçlendirici sosyal çalışmalar arasındaki en önemli fark aşağıdakilerden hangisi olabilir?

#23. Aşağıdaki gerekçelerden hangisi bağımlılığa yolaçan maddeleri kullanma nedenleri arasında yeralmaz?

#24. Tütün ve kola ilkkez kim tarafından nerede keşfedildi?

#25. AIDS üzerinde ilk bilimsel çalışma hangi yıl yapıldı ve uyuşturucu bağımlılarının AIDS açısından büyük tehlike altında oldukları ortaya çıktı.


#26. Bağımlılık konusunda mağdur aşağıdakilerden hangisidir?

#27. Hangi işlem hangi meslek? Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

#28. Sosyal çalışmacı ve tamamlayıcı elemanlar tarafından düzenlenen şenlikler, danışma hizmetleri, sunum toplantıları, açıkoturumlar, forumlar, bireysel ve/ya topluca sinemaya gitme, film gösterileri düzenleme, kermesler, geziler, piknikler, aile toplantıları, spor etkinliklerine katılma, spor etkinlikleri, yarışmalar düzenleme, okuma günleri, anı toplantıları, ilgi işlikleri, uğraşı grupları, önemli kişilerin sohbet toplantıları düzenleme vb. gibi etkinlikler;

#29. Narkotik terimi aşağıdakilerden hangisinin İngilizce kökenli ifadesidir?

#30. Üretime yönelik olarak sosyal beceri kazandırmak aşağıdaki aşamaların hangisinde en verimli olarak işletilebilir?


#31. Mantık ve anlam bakımından aşağıdakilerden hangisi diğer üçünden farklılık göstermektedir?

#32. Yargılamada hukukçuların görevi sanığın suç ve suçsuzluk ikilemindeki doğru yerini saptamak ve gerekiyorsa ceza vermekse, sosyal çalışmanın yargılama sürecinde hedefi ve işlevi sanığı;

#33. Yeşilay nasıl bir örgütlenme modeline sahiptir?

#34. Maddeye bağlı ve zihinsel bağımlılıklar dediğimiz zaman aşağıdakilerden hangisini anlamalıyız?

#35. Bağımlının bağımlılıktan kurtulup tekrar topluma kazanılması için;


#36. Sakinleştirici ilaç demek, bir ölçüde beyni etkileyen, beyni -------------------. ilaç demektir?

#37. Türkiye’de sosyal çalışmacılar ve diğer sosyal meslek sahipleri mesleklerini yürütürken sahip olmaları gereken anlayış konusunda aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi en doğrusu olabilir?

#38. 1933 Türkiye’de uyuşturucu maddelerle ilgili olarak -------------------. uyuşturucu satışı devletin tekeline alındı.

#39. Emniyet Genel Müdürlüğünün 2014 Uyuşturucu Raporuna göre madde bağımlılığından ölenleriin en yoğun olduğu iller aşağıdakilerden hangisidir?

#40. Bir kıtada uyuşturucu madde üretiminin yaygınlığı, ekonomik ve siyasal nedenlerle diğer kıtalarda da madde bağmlılığının yayılmasına etki yapıyorsa bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile daha iyi olarak ifade edilir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!