auzefManevi Destek HizmetleriSosyal Hizmet

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

#1. İslam dininin dünya görüşü hangi ağırlıkta ele alınmaktadır?

#2. Aşağıdakilerden hangisi Çocuk Koruma Kanunudur?

#3. “Toplumun Engellilere, Engellilerin Toplumla İmtihanı, Abese Ruhu” adlı eserin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Peygamber Efendimiz’in hadisine göre bir yetimi alıp onu yedirip içirmek için evine götürmenin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Hal ve hareketleri, davranışları, İslamî ve insanî ilişkileri açıklayan hükümlere ne denir?


#6. Transpersonel Psikiloji Derneği kaç yılında kurulmuştur?

#7. Hz. Peygamber’in görme engelliye rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, ihtiyacı olanın ihtiyacını gidermesi için ona rehberlik etmen, derman arayan dertliye yardım için koşuşturman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar neyin çeşitlerinden sayılmaktadır?

#8. İslam dünyasında sosyal hizmet uygulamalarının hem teorik hem uygulama altyapısının kurumsallaştırılarak gerçekleştiği tarih aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Sosyal hizmet uzmanlarının birincil amacı muhtaç insanlara yardım etmek ve sosyal sorunlarla uğraşmaktır etik ilkesi sosyal hizmetin hangi değerini açıklamaktadır?

#10. İnanan müslümanlar için manevi nimetin zirve noktası neresidir?


#11. Bireyin başta aile olmak üzere akran gruplarının ve sağlık profesyonellerinin de yer aldığı sosyal ve kültürel çevre ile ilişkisi hangi manevi bağlılığı ifade eder?

#12. Allah insanları ve cinleri niçin yarattığını ifade etmektedir?

#13. Sosyal devlet kavramının henüz gündemde olmadığı dönemde sosyal hizmet uygulamalarının devlet eliyle yapılmaya başladığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Hz. Ömer, her doğan çocuğa büluğ çağına kadar ne kadar çocuk parası bağlamıştır?

#15. Allah-âlem, âlem-insan, Allah-insan ilişkisi üzerinde yapılan zihni eylem aşağıdaki hangi kavramı açıklamaktadır?


#16. Canda’ya göre insan, toplum ve Tanrı ilişkilerinde anlam arayışının olduğu insani bir ilgi alanı olarak anlamlandırılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#17. “Her bela ve musibete mutlaka şükredilmeli” ifadesi kime aittir?

#18. İnsan proaktif bir canlıdır ve tecrübelerini aktif olarak yorumlar, temel kabulü hangi teoriye aittir?

#19. Anayasa’nın hangi maddesinde ...insanların.... maddî ve manevî varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu... ifadesi ile manevi hizmetlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmektedir?

#20. "Ey insanlar! Rabbiniz birdir, babanız da birdir; hepiniz Adem'densiniz, Adem de topraktandır" sözüyle hangi noktaya dikkat çekilmek istenmiştir?


#21. Kur’an-ı Kerim’e aşağıdakilerden hangisi göre Allah’tan yardım dileme aracıdır?

#22. Hz. Peygamber (SAV), “Kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir” şeklinde tarif ettiği kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#23. Sosyal politikalar İslam tarihinde ilk defa hangi dönemde ortaya konmaya başlamıştır?

#24. Hadislerde geçen ve kendi işini kendisi yapamayan, zayıf ve güçsüz olması hasebiyle insanlara muhtaç olan aciz kimse diye tanımlanan ve her türlü engelliliği içine alan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#25. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin ilk uygulama alanlarından kabul edilmektedir?


#26. Sosyal hizmet uzmanının psiko-sosyal değerlendirme ve teşhis, dengeyi korumaya yönelik bakım, sosyal tedavi, uygulamanın değerlendirmesi işlevi hangi rolünü açıklamaktadır?

#27. Frankl’a göre 21. Yüzyılın en geniş olgusu aşağıdakilerden hangisidir?

#28. Kurumca yürütülmekte olan sosyal hizmet faaliyetlerine gerçek ve tüzelkişilerin her türlü maddi ve manevi katkı ve katılımın sağlanmasından kastedilen nedir?

#29. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel, psikolojik ve sosyal hastalıklara karşı şifa kaynağıdır?

#30. “Kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışında oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetler bütünüdür.” Tanımlaması aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?


#31. Üzüntü, başa gelen sıkıntı ve belalar karşısında direnç gösterme; olumsuzlukları olumlu kılmak için gösterilen metanet" hangi kavramı açıklamaktadır?

#32. Yapılan bilimsel araştırmalarda manevi/tinsel bağlılıklarının artışıyla psikolojik iyilik hali ve işlevleri arasında pozitif korelasyon olduğu tespit edilmiştir?

#33. İmani, ameli ve ahlaki konuların dışında kalan, özellikle devlet yönetimi, toplum idaresi ve ekonomik durumları içeren konuları; aile hayatı, evlenme, boşanma, miras dağıtımı, ticari ve siyasi işleri, kısaca hayatın diğer alanları ile ilgili kuralları belirleyen hükümlerin bulunduğu alan aşağıdakilerden hangisidir?

#34. İlk defa sosyal hizmetler ile ilgili çıkarılan ve “bireylerin maddi ve manevi yoksunluklarının giderilmesi” üzerinde duran kanun aşağıdakilerden hangisidir?

#35. Hz. Peygamber'in hicret esnasında Medine'deki değişik inanç mensuplarıyla ve etnik gruplarla yaptığı sözleşme aşağıdakilerden hangisidir?


#36. “Kronik Hastalıklarla Başetmede Tinsellik” konulu makale aşağıdaki isimlerden hangisine aittir?

#37. Maneviyata yeniden bir ilgi ve maneviyata duyarlı sosyal hizmetin değerini keşfetmeye daha bir isteklilik hangi tarihte ortaya çıkmıştır)

#38. “.....ve cephe gerisi maneviyatın muhafazası maksadıyla her türlü silahsız koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetleri ihtiva eder” tanımlaması hangi kavram için kullanılmıştır?

#39. Allah-âlem, âlem-insan, Allah-insan ilişkisi üzerinde yapılan zihni eylem aşağıdaki hangi kavramı açıklamaktadır?

#40. Anlam yoluyla terapi anlamına gelen Logoterapi kim tarafından kurulmuştur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı sosyal hizmetler facebook
Auzef Sosyal Hizmetler Telegram Sosyal Hizmetler

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!