auzefSağlık İletişimiSağlık Yönetimi

Sağlık İletişimi 2021 Final Deneme Sınavı

Sağlık İletişimi 2021 Final Deneme Sınavı

#1. Sağlık haberciliğinde “depo haber” olarak tanımlanan habercilik türü aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Bir davranışın etik sınırlar içerisinde değerlendirilmesi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#3. Hemşirenin bireyin bakım gereksinimlerini karşılama sürecinin beş basamaktan oluştuğu söyleyen araştırmacı aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi kişiler arası iletişim kavramının özelliklerinden birisi değildir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi medyanın sağlık iletişim sürecinde yüklenmesi gereken görevlerden değildir?


#6. Aşağıdakilerden hangisi model insana daha fazla odaklıdır?

#7. Aşağıdakilerden hangisi etiğin kapsamına girmez?

#8. “Bir gazetecinin eline ülke genelinde can kaybına yol açabilen yeni bir tür virüsün türediği ve bulaşıcı olduğu bilgisi geçmiştir.” Gazeteci böyle bir bilgiyi haber yapmadan ve kamuoyuyla paylaşmadan önce aşağıdaki hangi etik gereklilikleri yerine getirmelidir?

#9. “ Kamu sağlığına yönelik iletişim faaliyetlerinin geniş kitleleri etkilemesi hedefini gerçekleştirebilecek önemli bir güçtür. Toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik sağlık iletişim faaliyetlerinin ve çeşitli sağlık kampanyalarının geniş kitlelere ulaşabilmesi onunla mümkündür.” Yukarıdaki ifadede belirtilen önemli güç aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi “ Dumansız Hava Sahası Kampanyası” nın kapsamında uygulanan faaliyetlerden biri olamaz?


#11. Çeşitli bağlamlarda ve çeşitli biçimlerde yazılı, görsel, işitsel ortamlardaki tüm iletilere erişme, bu iletilere anlam süzgecinden geçirerek kabul etmekte analitik yeterliliğe ve gerekli değerlendirmeleri yapabilmek için bilgi birikimine sahip olma, son olarak da bizzat iletiler üretip iletebilme kapasitesini ifade etmek için kullanılan kavrama ne ad verilir?

#12. Sağlık iletişimi kampanyasının üçüncü aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Hangisi sağlık davranışı değişikliği oluşturmanın bireysel seviyelerinden biri değildir?

#14. Aşağıdakilerden hangisinin obezitenin önlenmesine yönelik çalışmalardan biri olduğu söylenemez?

#15. Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin amaçlarından biri değildir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi bir sağlık çalışanında bulunması gereken özellikler biri değildir?

#17. Sağlık kuruluşunun ilişki içerisinde olduğu iç ve dış müşteri grupları ve kuruluşlarla karşılıklı olarak sağlıklı, doğru ve güvenilir ilişkiler kurmak, geliştirmek, kamuoyunda olumlu izlenimler yaratmak ve toplumla bütünleşmek amacıyla yapılan programlı, sürekli ve iletişim ağırlıklı çabaların tümüne ne ad verilir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi hastanelerde, düne göre daha etkin halkla ilişkiler programlarına gereksinimi ortaya çıkaran faktörlerden biri değildir?

#19. “ Sağlık konusunda yapılmış ve en bilinen tanım 1948 yılında yapılan tanımdır: ‘ Sağlık, sadece hasta ve sakat olmama durumu değil, aynı zamanda bedensel, ruhsal ve sosyal olarak tamamen rahat, iyilik içerisinde olma halidir.’ Bu tanım, daha sonra birçok yönden durağan bir tanım olması ve ütopik bir yapı içermesi nedeniyle eleştirilmiştir.” Yukarıdaki paragrafta belirtilen tanım hangi kurum tarafından yapılmıştır?

#20. Kurumsal değişim modelleri alanında en kapsamlı tipolojilerden biri Van de Ven & Poole tarafından önerilen bir tipolojidir. Hangisi bu tipolojinin kategorilerinden biri değildir?


#21. I. Konu hakkında bilgi. II. Bilgiyi tartışmayı sağlar. III. Birçok bilgi arasından aradığımızı bulmayı kolaylaştırır. IV. Etkinlik veya durumları anlamak için sistematik bir yol sunar. V. Sağlık sorunlarının nasıl sınıflandırılması gerektiğiyle ilgili “neden”, “ne” ve “nasıl” gibi soruların cevaplanmasını sağlar. Teori ya da kuram bize yukarıdakilerden hangilerini sağlar?

#22. Etkin bir sağlık okuryazarlığının sağlanması için aşağıdakilerden hangi yetinin kazanılması önemli değildir?

#23. “ Sağlıkla ilgili mesajların yayıldığı ve yorumlandığı bir süreç olarak ........... İletişim ve sağlık alanında birleştiren disiplinler arası bir alandır.” İfadesinde boş bırakılan kısım aşağadakilerden hangisi ile tanımlanabilmektedir?

#24. Aşağıdakilerden hangisi ruh sağlığı bozukluğunu tanımlayan özellikler arasında yer almaz?

#25. Katılımcılarının çevrimiçi ortamlarda kendilerini ifade etme, iletişime geçme, gruplara katılma ve bu ortamlara fikir, yorum ve yayınlarıyla katkıda bulunma imkanı sağlayan sosyal içerikli web sitelerine ne ad verilir?


#26. Aşağıdakilerden hangisi bir iletişim kampanyasının içerdiği unsurlardan biri değildir?

#27. Yazılı ve görsel medya da sağlık programlarının artışı ile ilişkilendirilebilecek en doğru yanıt aşağıdakilerden hangisidir?

#28. Medyada savunuculuk ilk olarak ne zaman ve nerede kullanılmıştır?

#29. Sağlık okuryazarlığı literatüründe “ otonomi yeterliliği “ aşağıdaki seçeneklerden hangisiyle doğru olarak açıklanmıştır?

#30. Hangisi Thomas’ın “ sağlık iletişimi düzeylerinden “ biri değildir?


#31. Belli toplumlarda sağlıkla ilgili durum ya da olayların dağılımı ile belirleyicilerinin incelenmesi ve bu çalışmanın sağlık sorunlarının önlenmesi ve kontrolüne uygulanmasına ne ad verilir?

#32. Medyada savunuculuğun kökeninde ve ilişkili olduğu alanlar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

#33. Aşağıdakilerden hangisi toplumun ruh sağlığına yönelik çözüm önerileri geliştiren birimdir?

#34. Sabah programlarında sağlık konusu büyük yer kaplamaktadır. Yayın akışı içinde kapladıkları süre bakımından daha çok ana akım kanalların yayıncılık anlayışıyla örtüşen bu programlarda doktorlar, yeni teknolojilerle tetkik ve tanı konusunu ele alırken ....... yer vermemekte ve sonucun hep ......... olacağına ilişkin bir hava yaratılmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#35. “ ........ bireyin hedeflerine ulaşmak ve diğer bireyleri desteklemek için bağımsız olabilmesi ve kendini yönetebilmesidir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Sağlık İletişimi 2021 Final Deneme Sınavı

Sağlık İletişimi 2021 Final Deneme Sınavı

AUZEF Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama
Telegram Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!