auzefÇocuk Gençlik Ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-1

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-1

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-1

#1. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. Günümüz ............., özellikle psikoloji, sosyoloji, antropoloji, işletme, ekonomi, yönetim bilimi ve siyaset biliminin, son yıllarda en çok yararlandıkları yaklaşımlardan biri “sistem yaklaşımı ” olmuştur.

#2. Günümüz bilimlerinde gittikçe önem kazanan aşağıdakilerden hangi hangi yaklaşım bir kuram ve bir öğretiden çok , araştırma stratejilerine dayanan bir yöntem olarak belirlenmektedir?

#3. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Açıklama gücünün artırılması sadece değişken sayısının artırılmasına değil, aynı zaman da değişkenlerdeki değişmelere göre olguların ortaya çıkarılmalarındaki ........... edilebilme derecesinin de artırılmasına bağlıdır

#4. Günümüz sosyal bilimlerinin, özellikle psikoloji, sosyoloji, antropoloji, işletme, ekonomi, yönetim bilimi ve siyaset biliminin, son yıllarda en çok yararlandıkları yaklaşımlardan biri “............ ” olmuştur. Yukarıdaki boşluğa uygun olan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı uyum sağlandığında uyum olasılığını azaltan sorunlardan değildir?

NOT: Yaşayan sistemler olarak insanların kendilerini devam ettirmeleri ve gelişmeleri için çeşitli kaynaklar,
enformasyon ve yiyecek gibi uygun girdilere gereksinmesi vardır. Bu modelde “ karşılıklı uyum “ önemlidir. Değişme yoluyla gelişme sağlandığı ve desteklendiği takdirde, karşılıklı uyum var demektir. Böylece karşılıklı uyum sağlandığında, ayrımcılık, yoksulluk, damgalanma, suç gibi toplumsal sorunlar karşılıklı uyum olasılığını azaltır.


#6. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ karmaşık bir nedensel yapı içinde ortaya çıkan olguların hem bütünü, hem de ayrıntıları ile açıklanabilmesi için, bu olgu ile ilişkisi olan ya da bu olguyu oluşturan bütün değişkenlerin çözümlemeye katılması, ............ incelemenin geçerlilik ve güvenirlik derecesini artırır.

#7. Aşağıdakilerden hangisi sistem kuramın belkemiğini oluşturan ana kavramlardan biri değildir?

NOT: Bir sistem, birbirleriyle etkileşim içinde ve karşılıklı bağlantıları olan parçalardan oluşmuş bir bütündür. Bu esastan hareket eden sistem kuramında; sistemlerin niteliği, işlevleri, etkileşimi ve değişimini düzenleyen çok sayıda kavram bulunmaktadır. Bunlardan “ açık/kapalı sistem ”, “değişme/istikrar”, “sınırlar”, “geri bildirim” ve “ gerilim”, sistem kuramın belkemiğini oluşturan ana kavramlardan bazılarıdır.

#8. Aşağıdaki tanım hangi kavrama aittir . “ ...........birbiri ile bir ilgi, etkileşim ağı kurmuş olan ve bu ilgi ve etkileşimin bir arada değerlendirilmesi ile ancak incelelenenin niteliğinin anlaşılabileceğini ifade eden yaklaşım “

#9. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangi kavram gelmelidir. “ Sistem yaklaşımı doğa, toplum ve insan ilişkilerini kavramak amacına yönelik bütüncül bir görüş olması nedeni ile, toplumsal ilişkilerin gerçekçil olarak algılanmasında ve toplumsal olguların araştırılmasında ilişkilerin ……için geçerli stratejileri vermek amacındadır.

#10. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Sistem yaklaşımından yararlanmanın çok farklı nedenleri vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri, incelenen ya da gözlenen bir olgunun açıklanmasında mümkün oldukça çok sayıda .............etkisini çözümlemeye katabilmektir.


#11. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Bütüncü yaklaşımda görülen bir başka özellik ise ......... arası düşünme ve yatay bağlantılar kurabilmeye olanak tanımasıdır.

#12. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Ekoloji ve sosyoloji disiplinleri ile oldukça iç içe olan bütüncü yaklaşım aynı zamanda ............ kuramı ile de tamamlanmaktadır.

#13. Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ ............ anlayış bu noktada sentezci düşünme ve parçalar arası bütünlüğün sağlanması gibi hareket noktalarına kaynaklık etmektedir.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

tebrikler

Tebrikler geçtiniz

tekrar dene
Tekrar dene
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

1- Günümüz sosyal bilimlerinin, özellikle psikoloji, sosyoloji, antropoloji, işletme, ekonomi, yönetim bilimi ve siyaset biliminin, son yıllarda en çok yararlandıkları yaklaşımlardan biri “………… ” olmuştur.
Yukarıdaki boşluğa uygun olan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

A) Genetik yaklaşım
B) Ekolojik yaklaşım
C) Sistem yaklaşımı
D) Bütüncül yaklaşım
E) Makro yaklaşım

Cevap : C) Sistem yaklaşımı

2- Aşağıdakilerden hangisi sistem kuramın belkemiğini oluşturan ana kavramlardan biri değildir?

A) Dengesizlik
B) Gerilim
C) Kapalı sistem
D) Sınırlar
E) Geri bildirim

Cevap : A) Dengesizlik
NOT: Bir sistem, birbirleriyle etkileşim içinde ve karşılıklı bağlantıları olan parçalardan oluşmuş bir bütündür. Bu
esastan hareket eden sistem kuramında; sistemlerin niteliği, işlevleri, etkileşimi ve değişimini düzenleyen çok sayıda kavram bulunmaktadır. Bunlardan “ açık/kapalı sistem ”, “değişme/istikrar”, “sınırlar”, “geri bildirim” ve “ gerilim”, sistem kuramın belkemiğini oluşturan ana kavramlardan bazılarıdır.

3- Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı uyum sağlandığında uyum olasılığını azaltan sorunlardan değildir?

A) Damgalanma
B) Ayrımcılık
C) Yoksulluk
D) Suç
E) Bütün

Cevap : E) Bütün
NOT: Yaşayan sistemler olarak insanların kendilerini devam ettirmeleri ve gelişmeleri için çeşitli kaynaklar, enformasyon ve yiyecek gibi uygun girdilere gereksinmesi vardır. Bu modelde “ karşılıklı uyum “ önemlidir. Değişme yoluyla gelişme sağlandığı ve desteklendiği takdirde, karşılıklı uyum var demektir. Böylece karşılıklı uyum sağlandığında, ayrımcılık, yoksulluk, damgalanma, suç gibi toplumsal sorunlar karşılıklı uyum olasılığını azaltır.

4- Aşağıdaki tanım hangi kavrama aittir .
“ ………..birbiri ile bir ilgi, etkileşim ağı kurmuş olan ve bu ilgi ve etkileşimin bir arada değerlendirilmesi ile ancak incelelenenin niteliğinin anlaşılabileceğini ifade eden yaklaşım “

A) Genetik yaklaşım
B) Bütüncül yaklaşım
C) Eko yaklaşım
D) Makro yaklaşım
E) Gros Model yaklaşımı

Cevap : B) Bütüncül yaklaşım

5- Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ ………… anlayış bu noktada sentezci düşünme ve parçalar arası bütünlüğün sağlanması gibi hareket noktalarına kaynaklık etmektedir.

A) Ekolojik
B) Bütüncül
C) Makro
D) Gros
E) Genetik

Cevap : A) Ekolojik

6- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Ekoloji ve sosyoloji disiplinleri ile oldukça iç içe olan bütüncü yaklaşım aynı zamanda ………… kuramı ile de tamamlanmaktadır.

A) Ekolojik
B) Sistem
C) Makro
D) Tamamlayıcı
E) Genetik

Cevap : B) Sistem

7- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Bütüncü yaklaşımda görülen bir başka özellik ise ……… arası düşünme ve yatay bağlantılar kurabilmeye olanak tanımasıdır.

A) Kuramlar
B) Kişiler
C) Disiplinler
D) Meslekler
E) Kıtalar

Cevap : C) Disiplinler

8- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
Günümüz …………., özellikle psikoloji, sosyoloji, antropoloji, işletme, ekonomi, yönetim bilimi ve siyaset biliminin, son yıllarda en çok yararlandıkları yaklaşımlardan biri “sistem yaklaşımı ” olmuştur.

A) Sağlık Bilimleri
B) Fen Bilimleri
C) Tıp Bilimleri
D) Sosyal Bilimleri
E) Felsefe

Cevap : D) Sosyal Bilimleri

9- Günümüz bilimlerinde gittikçe önem kazanan aşağıdakilerden hangi hangi yaklaşım bir kuram ve bir öğretiden çok, araştırma stratejilerine dayanan bir yöntem olarak belirlenmektedir?

A) Psikoanalitik yaklaşım
B) Psikodinamik yaklaşım
C) Geştald yaklaşımı
D) Kognitif Yaklaşım
E) Sistem Yaklaşımı

Cevap : E) Sistem Yaklaşımı

10- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangi kavram gelmelidir.
“ Sistem yaklaşımı doğa, toplum ve insan ilişkilerini kavramak amacına yönelik bütüncül bir görüş olması nedeni ile, toplumsal ilişkilerin gerçekçil olarak algılanmasında ve toplumsal olguların araştırılmasında ilişkilerin ……için geçerli stratejileri vermek amacındadır.

A) Görünen yüzü
B) Ön yüz
C) Rezidüzel yüz
D) Tümü
E) Arda kalan , görünmeyen yüz

Cevap : D) Tümü

11- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Sistem yaklaşımından yararlanmanın çok farklı nedenleri vardır. Bunlardan en önemlilerinden biri, incelenen ya da gözlenen bir olgunun açıklanmasında mümkün oldukça çok sayıda ………….etkisini çözümlemeye katabilmektir.

A) Amacın
B) Hedefin
C) Değişkenin
D) Varsayımın
E) Görüşün

Cevap : C) Değişkenin

12- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ karmaşık bir nedensel yapı içinde ortaya çıkan olguların hem bütünü, hem de ayrıntıları ile açıklanabilmesi için, bu olgu ile ilişkisi olan ya da bu olguyu oluşturan bütün değişkenlerin çözümlemeye katılması, …………incelemenin geçerlilik ve güvenirlik derecesini artırır.

A) Toplumsal
B) Bilimsel
C) Kurumsal
D) Araştırmasal
E) Siyasal

Cevap : B) Bilimsel

13- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Açıklama gücünün artırılması sadece değişken sayısının artırılmasına değil, aynı zaman da değişkenlerdeki değişmelere göre olguların ortaya çıkarılmalarındaki ……….. edilebilme derecesinin de artırılmasına bağlıdır

A) Tahmin
B) Tasarım
C) Öngörü
D) Takip
E) Tanık

Cevap : A) Tahmin

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-1

Auzef Sosyal Hizmetler
Telegram Sosyal Hizmetler

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!