auzefÇocuk Gençlik Ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

Çocuk Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

Çocuk Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

#1. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Pek çoğumuz, genellikle karşılaştığımız pek çok şeyin, bildiğimiz bir şey olduğunu düşünür, öyle kabul eder, hatta bazen savunuruz. Oysa şimdi “çocukluk” diye bildiğimiz şey, oldukça .......... bir kavramdır. Çok yakın tarihlere kadar (bundan birkaç yüzyıl öncesine kadar) pek çok insan, yaşamın ilk yirmi yılının belirleyici olduğunu, daha sonraki gelişimin ve işleyişin temelini oluşturduğunu düşünmüyordu.

#2. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “.........., bebeğin kollarını ve bacaklarını bedene sıkıca yapıştırarak bezle sarılmasıdır. Ana babalar, çocuğun kendine zarar verebileceğinden, kendi ci(n)sel organlarını ellemekten ya da canavar gibi sürünmelerinden çocukları korumaktaydı “

#3. İnsan dönemleri konusunda çocukluk dönemi hangi dönemin başlamasıyla biter?

#4. Aşağıdakilerden hangisi kişilerin iç dünyalarının sırlarını çözmeye ilişkin önemli kuramsal çalışmalarda bulunan kişidir?

#5. İnsanlık tarihinde, çocukların ölüme terk edilmesi ya da kurban edilmesi, hangi dönemden de önce başlayan bir gelenekti. Ayrıca tarihin bu dönemlerinde çocukların kol ve bacaklarının kesilmesi, gözlerinin çıkartılarak dilendirilmeleri de az rastlanılan bir durum olmadığı bilinmektedir.


#6. Aaşağıdaki metinde, boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Günümüzden çok da uzak olmayan insanlık tarihi içinde doğum ve bebek ölüm oranlarının çok yüksek olduğundan, bebekler tam olarak ailenin üyesi olarak kabul edilmemekteydiler. ........... olgusu anne babaların muhtemelen çocuklarına bağlanmalarına, onlara sahiplenmelerine engeldi. Bu dönemde sıradan bir insanın yaşam standardı çok düşük olması nedeniyle, bebeklerinde içinde bulunduğu zayıf ve çaresizlerin yaşamda kalma şansı hep çok düşük kaldı. Bir biçimiyle diğerlerinden ayırt edilebilen (farklı çocuklar) ve gayri meşru çocuklar teşhir edilip, öldürüldü.

#7. Cenevre sözleşmeleri birinci protokolüne göre, kaç yaşındaki çocuklar gözcü, haberci veya gözlemci olarak gönüllü hizmette bulunabilirler?

#8. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir. “ Günümüzde ...........olarak görülen pek çok davranış yakın tarihlerde hiç yadırganmayan davranış ve tutumlar olduğu bilinmektedir. Yetişkinlerin, çocukların duygularını anlama çabası olmadığı gibi çocuğun gelişimine, bu davranışlarının nasıl etkisi olabileceğine ilişkinde bir farkındalığa da sahip değillerdi”

#9. Ekonomik yönden bazı ülkelerde kaç yaşından önce çocuk çalıştırmak suçtur?

#10. Hangi çağda insanla insanlar, çocukluğu yaşamın farklı bir dönemi olarak görmüyor, büyüyen çocuğun bakım ve beslenme ihtiyaçlarını dikkate almıyorlardı


#11. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir. “ Günümüzden çok da uzak olmayan bir tarihsel süreçte Çocuklar adeta “........“ olarak kabul ediliyorlardı.

#12. Geçmişteki çocuk yetiştirme uygulamalarını ve çocukluk kavramlarını araştıran De Mause’a göre ise kundaklamanın en önemli nedeni ebeveynlerin neyidir.

#13. İslamiyette hangi döneme girildiğinde çocukluktan çıktığı kabul edilir?

#14. Birleşmiş Milletler ......... yaşlarındaki insanları çocuk kabul eder. Yukarıdaki boşluğa uygun olanı işaretleyiniz.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

Auzef Sosyal Hizmetler Ünite Soruları

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

Auzef Sosyal Hizmetler Ünite Soruları

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

1- Aşağıdakilerden hangisi kişilerin iç dünyalarının sırlarını çözmeye ilişkin önemli kuramsal çalışmalarda bulunan kişidir?

A) Erich From
B) Alfred Adler
C) Sigmund Freud
D) John Watson
E) Eric Ericson

Cevap : C) Sigmund Freud

2- Cenevre sözleşmeleri birinci protokolüne göre, kaç yaşındaki çocuklar gözcü, haberci veya gözlemci olarak gönüllü hizmette bulunabilirler?

A) 11
B) 10
C) 14
D) 15
E) 12

Cevap : D) 15

3- İnsan dönemleri konusunda çocukluk dönemi hangi dönemin başlamasıyla biter?

A) Okul çağı dönemi
B) Ergenlik dönemi
C) Okul öncesi dönem
D) Yetişkinlik dönemi

Cevap : B) Ergenlik dönemi

4- Birleşmiş Milletler ……… yaşlarındaki insanları çocuk kabul eder.
Yukarıdaki boşluğa uygun olanı işaretleyiniz.

A) 6-12
B) 0-16
C) 0-18
D) 0-6
E) 0-15

Cevap : C) 0-18

5- Ekonomik yönden bazı ülkelerde kaç yaşından önce çocuk çalıştırmak suçtur?

A) 21
B) 17
C) 18
D) 16
E) 20

Cevap : D) 16

6- İslamiyette hangi döneme girildiğinde çocukluktan çıktığı kabul edilir?

A) Ergenlik dönemi
B) Okul çağı dönemi
C) Okul öncesi dönem
D) Yetişkinlik dönemi

Cevap : A) Ergenlik dönemi

7- Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Pek çoğumuz, genellikle karşılaştığımız pek çok şeyin, bildiğimiz bir şey olduğunu düşünür, öyle kabul eder, hatta bazen savunuruz. Oysa şimdi “çocukluk” diye bildiğimiz şey, oldukça ………. bir kavramdır. Çok yakın tarihlere kadar (bundan birkaç yüzyıl öncesine kadar) pek çok insan, yaşamın ilk yirmi yılının belirleyici olduğunu, daha sonraki gelişimin ve işleyişin temelini oluşturduğunu düşünmüyordu.

A) Önemli
B) Açıklayıcı
C) Belirgin
D) Vurucu
E) Yeni

Cevap : E) Yeni

8- Hangi çağda insanla insanlar, çocukluğu yaşamın farklı bir dönemi olarak görmüyor, büyüyen çocuğun bakım ve beslenme ihtiyaçlarını dikkate almıyorlardı

A) İlk çağ
B) Orta Çağ
C) Yakın Çağ
D) Yeni Çağ
E) Günümüzde

Cevap : B) Orta Çağ

9- Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir.
“ Günümüzden çok da uzak olmayan bir tarihsel süreçte Çocuklar adeta “……..“ olarak kabul ediliyorlardı.

A) Büyücü
B) Kahraman
C) Özel
D) Küçük yetişkinler
E) Herseyi bilerek Dünyaya gelen

Cevap : D) Küçük yetişkinler

10- Aaşağıdaki metinde, boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Günümüzden çok da uzak olmayan insanlık tarihi içinde doğum ve bebek ölüm oranlarının çok yüksek olduğundan, bebekler tam olarak ailenin üyesi olarak kabul edilmemekteydiler. ……….. olgusu anne babaların muhtemelen çocuklarına bağlanmalarına, onlara sahiplenmelerine engeldi. Bu dönemde sıradan bir insanın yaşam standardı çok düşük olması nedeniyle, bebeklerinde içinde bulunduğu zayıf ve çaresizlerin yaşamda kalma şansı hep çok düşük kaldı. Bir biçimiyle diğerlerinden ayırt edilebilen (farklı çocuklar) ve gayri meşru çocuklar teşhir edilip, öldürüldü.

A) Doğum
B) Varoluş
C) Yokoluş
D) Ölüm
E) Fakirlik

Cevap : D) Ölüm

11- İnsanlık tarihinde, çocukların ölüme terk edilmesi ya da kurban edilmesi, hangi dönemden de önce başlayan bir gelenekti. Ayrıca tarihin bu dönemlerinde çocukların kol ve bacaklarının kesilmesi, gözlerinin çıkartılarak dilendirilmeleri de az rastlanılan bir durum olmadığı bilinmektedir.

A) İlk Çağ
B) Yakın Çağ
C) Orta Çağ
D) Rönesans
E) Reform

Cevap : C) Orta Çağ

12- Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“………., bebeğin kollarını ve bacaklarını bedene sıkıca yapıştırarak bezle sarılmasıdır. Ana babalar, çocuğun kendine zarar verebileceğinden, kendi cinsel organlarını ellemekten ya da canavar gibi sürünmelerinden çocukları korumaktaydı “

A) Kundaklama
B) Emzirme
C) Asma
D) Uyutma
E) Emzik

Cevap : A) Kundaklama

13- Geçmişteki çocuk yetiştirme uygulamalarını ve çocukluk kavramlarını araştıran De Mause’a göre ise kundaklamanın en önemli nedeni ebeveynlerin neyidir.

A) Güvenci
B) Koruması
C) İnancı
D) Geleneği
E) Rahatı

Cevap : E) Rahatı

14- Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere hangi kavram gelmelidir.
“ Günümüzde ………..olarak görülen pek çok davranış yakın tarihlerde hiç yadırganmayan davranış ve tutumlar olduğu bilinmektedir. Yetişkinlerin, çocukların duygularını anlama çabası olmadığı gibi çocuğun gelişimine, bu davranışlarının nasıl etkisi olabileceğine ilişkinde bir farkındalığa da sahip değillerdi”

A) Çocuk sömürüsü
B) Çocuk İhmal ve istismarı
C) Çocuk cinayetleri
D) Çocuk Gelinler
E) Çocukluk

Cevap : B) Çocuk İhmal ve istismarı

Çocuk Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-2

 

Auzef Sosyal Hizmetler
Telegram Sosyal Hizmetler

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!