Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihiauzef

Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-1 Vize Deneme Sınavı-2

Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-1 Vize Deneme Sınavı-2

#1. 1877 Meclis-i Mebusanı için aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#2. Balkan ülkeleri arasında Osmanlı topraklarını adaletsiz paylaşımından çıkan II. Balkan Savaşı’ndan yararlanan Osmanlı ordusu, aşağıdaki hangi vilayetleri geri almıştır?

#3. II. Abdülhamit dönemi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

#4. İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin Avrupa’daki faaliyetlerinde en fazla etkili olan devlet aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Osmanlı, 1299/1302’de bir beylik statüsünde kuruluşundan itibaren sürekli olarak gelişen bir dinamizm içinde oldu. Bu dinamizm 15. yüzyıla gelindiğinde kendine has bir ……. ortaya çıkardı. Boşluğa aşağıdaki hangi ifade gelmelidir?

#6. Osmanlı Devleti Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa isyanını bastırma sürecinde diplomatik desteğine ihtiyaç duyduğu hangi Avrupa ülkesi ile 1838 yılında Baltalimanı Antlaşması imzalayıp, ticari tavizler içeren ve uzun yıllar etkisini sürdüren bir antlaşma imzalamıştır?

#7. Osmanlı’nın mağlubiyeti ile sonuçlanan 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonrasında imzalanan Berlin Antlaşması’nın 61. Maddesi ile hangi sorun uluslararası mahiyet kazanmış ve uzun süre Türk dış politikasını etkilemeyi sürdürmüştür?

#8. II. Meşrutiyet’in ilanı sonrası aşağıdaki sloganlardan hangisi söylenmemiştir?

#9. II. Mahmut döneminde gerçekleşen ve Osmanlı tarihinde “Vaka-i Hayriyye” olarak anılan olay aşağıdakilerden hangi hangisidir?

#10. Osmanlı Devlet dış politikasını ve diplomasisini uzun yıllar etkileyecek olan ilk dış borç alımını aşağıdaki hangi dönemde gerçekleşmiştir?

#11. Osmanlıcılık fikri aşağıdaki hangi olayın yaşanmasında etkili olmuştur?

#12. Osmanlı Devleti, I. Balkan Harbi’nde hangi ülke ile savaşmamış ve savaş sonunda bir antlaşma yapmamıştır?

#13. Baltalimanı Ticaret Sözleşmesi’ne ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

#14. Kılıçzade Hakkı tarafından kaleme alınan ve 1913 yılında İçtihat Dergisi’nde yayınlanan “Pek Uyanık Bir Uyku” isimli makalede aşağıdakilerden hangisi yoktur?

#15. İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin Osmanlı Devleti’nde en etkin olduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?

#16. Kırım Harbi’ne son veren 1856 Paris Antlaşması ile galip ve mağlup tarafın aynı şartlarda değerlendirildiği, aşağıdaki hangi stratejik bölgenin tarafsızlaştırılıp, silahtan arındırılması kabul edilmiştir?

#17. İttihat ve Terakki Hükûmeti tarafından alınan bir kararla 1 Ekim 1914’ten itibaren …………………… kaldırılmıştır. Bu cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?

#18. Fransa İmparatoru III. Napolyon Paris ve İngiliz Kraliçesi Viktoria’nın Londra daveti gündemi ile kararlaştırılan ve bir takım diplomatik kazanımlar elde etmek amacıyla 1867’de yurt dışı seyahatine çıkan ilk Padişah hangisidir?

#19. 1774 Küçük Kaynarca Antlaşması Kırım’ın Osmanlı ile olan fiili bağını koparıyor, burayı müstakil bir …............... statüsüne getiriyordu. Boşluğa hangi doğru ibare gelmelidir?

#20. II. Abdülhamit dönemi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

#21. II. Abdülhamit döneminde ağırlıklı olarak aşağıdaki fikir akımlarından hangisi uygulanmıştır?

#22. Osmanlı’da İstanbul’da açılan ilk yükseköğretim kurumu hangisidir?

#23. II. Abdülhamit dönemi eğitim politikaları için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#24. Aşağıda Genç Osmanlılar ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#25. İngiltere Kralı ile Rus Çarı arasında 9 Haziran 1908 tarihinde yapılan ve II. Meşrutiyet’in ilanını hızlandıran olay aşağıdakilerden hangisidir?

#26. Aşağıdaki fikir akımları içerisinde en son dile getirilen ve uygulanan fikir akımı hangisidir?

#27. Genç Osmanlılar için kullanılan Jön Türk tabiri aşağıdaki hangi ülkeden alınmıştır?

#28. Padişah II. Abdülhamit’in İslamcılık politikası bir bakıma zorunlu kılan nedenler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

#29. Avrupa’daki 1848 yılı karışıklıkları esnasında Rusya müdahalesi ile ezilen Macar ve Polonyalı aydınların Osmanlıya sığınmasıyla başlayan ve Osmanlı dış politikasının başarılı bir bir sınav verdiği kriz hangi adla anılmıştır?

#30. Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa isyanını bastıramayan Osmanlı Devleti’nin, askerî destek amacıyla 1833 yılında Rusya ile imzaladığı Hünkâr İskelesi Antlaşmasıyla, aşağıdaki hangi uluslararası sorunun büyümesine sebep olmuştur?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-1 Vize Deneme Sınavı-2

Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-1 Vize Deneme Sınavı-2

Çocuk Gelişimi Lisans Açık Öğretim telegram çocuk gelişimi

 

Editor

Editör

error: Content is protected !!