auzefBilgisayar UygulamalarıSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -2

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -2

#1. Aşağıdakilerden hangisi bir kelime işlemci yazılımı değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi MS Word penceresinde ekranın üst kısmında yer alan ve programın çalışmasını denetleyen komutları içeren menüler içerisinde bulunan sekmelerden değildir?

#3. Standart formatta yeni bir boş belge açmak için aşağıdaki kısayol tuşlarından hangisi kullanılmalıdır?

#4. MS Word’e “Eklenti” eklemek için izlenmesi gereken yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#5. Daha önceden bir isim verilerek bilgisayarımıza kaydedilmiş olan bir belgeyi yeni bir isimle kaydetmek için aşağıda seçeneklerde yer alan komutlardan hangisi kullanılmalıdır?


#6. Word belgesi veya Word programının okuyabildiği bir dosya üzerinde yapılan değişikleri geri almak ve ilgili belgeyi kullanıma almak için takip edilecek komutlar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#7. MS Word’de “Gözden Geçir” menüsünde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

#8. Eğer paragraf boşluğunu hatayla silerseniz, paragraf başına boşluk bırakmak için (……..) tuşunu kullanabilirsiniz. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#9. MS Word programında hazırlanan bir belgeyi yazıcıda yazdırmak için izlenmesi gereken yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#10. MS Word çalışma sayfasına grafik eklemek isteyen bir kişi aşağıdaki yollardan hangisini izlemelidir?


#11. İşletim sistemleri uygulama programlarının belirli bir “……..” ve “……..” çalıştırılmasını sağlar. Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#12. Daha önceden hazırlanmış olan bir Word belgesi veya Word programının okuyabildiği bir dosyayı yeniden kullanılmak üzere açmak için takip etmemiz gereken adımlar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#13. Yukarıda görseli verilen “hızlı erişim” çubuğunda Disket görünümündeki ilk ikonun işlevi nedir?

#14. Karmaşık programlar yazmak için kullanılan düşük seviyeli bir dildir. Kullanım amacı tüm programlama dillerinde olduğu gibi daha az zamanda daha çok iş yapmaktır. Yukarıda tanımı verilen programlama dili aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#15. MS Word’de birden fazla belge ile çalışırken tüm belgeleri birden görmek için aşağıdaki seçeneklerde yer alan adımlardan hangisini izlememiz gerekmektedir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi tek kullanıcılı işletim sistemidir?

#17. Aşağıdakilerden hangisinde MS Word penceresinde ekranın üst kısmında yer alan ve programın çalışmasını denetleyen komutları içeren menüler içerisinde bulunan “Giriş” sekmesinde bulunan özellikler doğru olarak verilmiştir?

#18. MS Word programında hazırlanan belgelerin (dosyaların) uzantısı aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#19. MS Word çalışma sayfasında seçili bir metni kopyalamak için kullanılacak kısayol tuşları aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#20. Birden çok belge ile çalışırken Word’den çıkmadan bir belge kapatabilmek için kullanılabilecek kısa yol tuşları aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?


#21. Bir MS Word belgesine parola verilerek belgenin değiştirilmesi veya okunmasının engellenmesi için izlenmesi gereken yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#22. Aşağıdakilerden hangisi bir grup (çok kullanıcılı) işletim sistemidir?

#23. MS Word çalışma sayfamızı yazdırmak için kullanılacak kısayol tuşları aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -2

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -2 telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!