auzefİş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı Ve Güvenliği 2021 Vize Deneme Sınavı -1

İş Sağlığı Ve Güvenliği 2021 Vize Deneme Sınavı -1

#1. Aşağıda İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#2. Meslek hastalıklarına ait ilk buldular hangi döneme aittir?

#3. Sanayi devrimi sonrası ilk kez iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan hukuki gelişmeler hangi ülke tarafından gerçekleştirilmiştir?

#4. I.Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 750 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri, II.Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri, III. Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde Yukarıda verilen işyerlerinden hangisi/hangileri İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi kurmak zorundadır?

#5. I.Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 750 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri, II.Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 1000 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri, III. Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde Yukarıda verilen işyerlerinden hangisi/hangileri tam süreli işyeri hekimi istihdam etmek zorundadır?


#6. Aşağıdakilerden hangisi “İş Sağlığı” kapsamında değerlendirilmez?

#7. I. Elli veya daha fazla çalışanın bulunması, II.Altı aydan uzun süren işlerin yapılması, III. Çok Tehlikeli sınıfta faaliyet göstermesi, Bir işletmenin zorunlu olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturma yükümlüğüne girmesi için yukarıda verilen şartların hangisi/hangileri ilgili işletmede bulunması gerekir?

#8. Çalışma hayatında iş ve sağlık arasında ilişkiyi kuran ilk bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi işyerinde işverenin iş sağlığı ve güvenliği yükümlülükleri arasında yer almaz?

#10. Aşağıdakilerden hangisi işverenlerin işyeri organizasyonu oluşturma yükümlülüğü kapsamında görevleri arasında yer almaz?


#11. İş sağlığı ve güvenliği anlayışının temellerinin atıldığı kabul edilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi İSG Kurulu’nun görevleri arasında yer almaz?

#13. I. Çalışanların risk ve tehlikelerden koruyacak önlemler alınması, II. Çalışanlara eğitim verilmesi, III. Çalışanların evine güvenli ulaşımlarının sağlanması Yukarıda verilen yargılardan hangisi/hangileri işveren iş sağlığı ve güvenliği kapsamında sorumlulukları arasında yer almaz?

#14. I. Fabrikalar Yasası ile dokuz yaşın altındaki çocukların çalıştırılması yasaklanmıştır. II. On Saat Yasası ile çalışma saatlerinin azaltılması sağlanmıştır. III. Çırakları Sağlığı ve Morali Yasası” İngiltere’de iş sağlığı ve güvenliği alanında çıkarılan ilk yasa olarak gösterilmektedir. Yukarıda Dünya’da iş sağlığı ve güvenliği tarihi hakkında verilen bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?

#15. Aşağıdakilerden hangisi “İş Güvenliği” kapsamında ele alınmaz?


#16. İş sağlığı ve güvenli hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#17. Çalışanların daha yüksek verimle çalışabilmesi için yüksek besin değeri olan ürünler tüketmesi gerektiğini savunan bilimadamı aşağıdakilerden hangisidir?

c) Heredot

bu konuya değinen bilim insanları arasında Heredot, çalışanların verimli olabilmesi için yüksek enerjili besinler ile beslenmelerine değinmiş; MÖ 370 tarihinde Hipokrat ise kurşunun insan vücudu açısından zararlı etkilerinden söz eden ilk kişi olmuştur.

#18. Aşağıdakilerden hangisi Risk değerlendirmesi ekibinde görev almaz?

#19. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 1950 yılında yapılan iş sağlığı ve güvenli tanımı hangi sayılı tavsiye kararı ile kabul edilmiştir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunda yer almaz?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı Ve Güvenliği 2021 Vize Deneme Sınavı -1

İş Sağlığı Ve Güvenliği 2021 Vize Deneme Sınavı -1 Telegram İş sağlığı Ve güvenliği
Auzef Acil İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans Auzef Acil İş Sağlığı Ve Güvenliği Ön Lisans

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!