auzefiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -4

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -3

#1. İşveren, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda destek elemanları ve çalışan temsilcilerinin hangi konularda önceden görüşlerini alması gerekmemektedir?

#2. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde işverenin İş sağlığı ve Güvenliği kanunun 18. Maddesinde belirtilen görüş alma ve katılımın sağlanmasına ilişkin yükümlülükleri doğru ifade edilmiştir?

#3. İş sağlığı ve güvenliği kanununa göre bir işverenin işyerinde iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturma yükümlülüğünü yerine getirmesi için en az kaç işçi çalıştırması gerekmektedir?

#4. İş sağlığı ve güvenliği kanununun 20. Maddesinde düzenlenen çalışan temsilcisi bulundurma zorunluluğuna ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#5. İş kazası sonucu 2 ay süreyle hastanede tedavi gören bir çalışan aşağıdaki tazminatlardan hangisini talep edemez?


#6. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değerlendirilemez?

#7. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği kontrol ve incelemelerinde istenen belgelerden birisi değildir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamacılık sözleşmesinin unsurları arasında yer almaz?

#9. Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) stratejik hedeflerinden biri değildir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi ondan az çalışanı bulunanlardan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin de faydalanmasına karar verebilir?


#11. Hareket halindeki araçlarda işverenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlama yükümlülüğü aşağıdakilerden hangisi kapsamında düzenlenmiştir?

#12. İşverenlerin İş sağlığı ve güvenliği kanunun 16. Maddesi gereği çalışanların bilgilendirmesi konusunda belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda uygulanacak idari para cezasına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

#13. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kaç yılında kurulmuştur?

#14. Avrupa’da iş kazaları en sık hangi sayı aralığındaki1-9 işçinin çalıştığı firmalarda meydana gelmektedir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağılığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nın (İSGÜM) görevleri arasındadır?


#16. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği kurulunda yer almaz?

#17. I. Uzaktan çalışma, 4857 sayılı İş Kanunu’nda 06.05.2016 tarihli 6715 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucunda yasal düzenlemeye kavuşmuştur. II. Uzaktan çalışmanın İş Kanunu kapsamında düzenlenmesindeki temel etken, geleneksel yöntemle evde çalışan işçilerin bu yöndeki talepleridir. III. Uzaktan çalışmaya dayalı iş sözleşmesinin temel unsurları, iş sözleşmesi olması itibarıyla; iş, ücret ve bağımlılıktır. Uzaktan çalışma ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

#18. Aşağıdakilerden hangisi işverenin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırı davranması halinde çalışanların kullanabilecekleri özel hukuk imkânları arasında yer almaz?

#19. Aşağıda belirtilenlerden hangisi iş kazasının unsurlarından biri değildir?

#20. İşveren İ çalışanlarına servis imkânı sağlamakta olup, A sabah servisi kaçırdığı için minibüse binmiş, bindiği minibüs bir araç ile çarpışmış ve A yaralanmıştır. Yukarıdaki bilgiler çerçevesinde A’nın yaralandığı olayın iş kazası olup olmadığı hakkında aşağıda belirtilenlerden hangisi söylenebilir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı -2 Vize 2021 Deneme -4

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -4

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!