auzefÇocuk GelişimiOkul Öncesi Eğitim Programları

Okul Öncesi Eğitim Programları-1 2021 Vize Deneme-2

Okul Öncesi Eğitim Programları-1 2021 Vize Deneme-2

#1. Aşağıdakilerden hangisi psikomotor alana yönelik hazırlanan programlarda dikkat edilmesi gereken temel ilkelerdendir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi program geliştirme sürecini etkileyen çocukla ilgili faktörlerden değildir?

#3. I. iç ve dış mekanlarda motor beceri gerektiren oyun fırsatı sunmak II. Taklidi hareketler yapılmasını engellemek amacıyla hareketlere model olmamak III. Psikomotor beceriler için mekan ve materyal sunmak IV. Psikomotor becerilere yönelik planlı etkinlikler düzenlemek V. Psikomotor becerilere yönelik yapılandırılmamış doğal oyun faaliyetleri sunmak Yukarıdakilerden hangisi/hangileri psikomotor gelişim alanına yönelik hazırlanan programlarda eğitimcilerin rollerindendir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi, psikomotor alana yönelik hazırlanan bir program kapsamında çevre/ortam düzenleme ilkelerinden değildir?

#5. Bir öğretmen sınıfa, çeşitli boyutlarda mıknatıslar, demir, bakır ve alüminyum materyaller getirmiştir. Çocukların bu materyalleri incelemelerini ve keşfetmelerini teşvik etmek uzere materyalleri büyük grup zamanında tanıtmıştır. Buna göre, bu öğretmen, fen ve doğa programı kapsamında öncelikle hangi alana yönelik program geliştirmektedir?


#6. Okuryazarlığın beş genel evresine ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#7. "İyi ve kötü sağlığı, sağlık ve sağlıksız besinleri ve bir durumun güvenli olup olmadığını ayırt etme" becerisini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim programı öncelikle hangi gelişim alanına yönelik olarak geliştirilmiş olabilir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi sosyal duygusal gelişime yönelik hazırlanan programda eğitimcilerin planlama yaptığı hususlardan değildir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi sosyal-duygusal gelişime yönelik hazırlanan programlarda duygusal becerilerle ilgili hedeflerdendir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi bilişsel gelişime yönelik hazırlanan programda eğitimcilerin rol ve görevlerinden değildir?


#11. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim programının cevap aradığı "ne zaman öğrenilmeli?" sorusuna cevap arayan yaklaşımlardandır?

E) Normatif yaklaşım (2022-2023) düzeltme

#12. Aşağıdakilerden hangisi erken çocukluk eğitimcilerinin program geliştirme sürecinde uyması gereken etik ilkelerden değildir?

#13. Eğitim programlarında "bireyleri niçin eğitiyoruz?" sorusunu cevaplayan öge aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi 0-8 yaş çocuklarına yönelik geliştirilen sanat programlarında göz önünde bulundurulan ilkelerden değildir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi, bilişsel gelişime yönelik hazırlanan matematik programlarında geliştirilmesi hedeflenen becerilerden değildir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi erken çocukluk eğitim kurumlarında eğitimcilerin rol ve görevlerinden biri değildir?

#17. Çocukların karalama yaparken bütün vücutlarını kullandıkları sanatsal gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Sosyal duygusal gelişime yönelik hazırlanan programlarda, sosyal becerilerin gelişimi açısından, öğretmenlerin en sık başvurduğu yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Tematik program yaklaşımı, temel olarak, program veya çocukların ilgileri temel alınarak öğretmen tarafından seçilen veya ögrenciler tarafından öğrenme başlıklarının belli tema etrafında programın planlanmasıdır. Tematik yaklaşıma ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#20. Aşağıdakilerden hangisi psikomotor gelişime yönelik hazırlanan programda eğitimcinin temel rollerinden değildir?


SONUÇ

-

Okul Öncesi Eğitim Programları-1 2021 Vize Deneme-2
Çocuk Gelişimi Lisans

Okul Öncesi Eğitim Programları-1 2021 Vize Deneme-2
Çocuk Gelişimi Lisans

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Okul Öncesi Eğitim Programları-1 2021 Vize Deneme-2

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!