auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-1

#1. Gelişim dönemleriyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta ; biyolojik, bilişsel ve sosyoduygusal süreçler arasında bağlantılar olduğu gibi yaşam boyu gelişim dönemleri arasında da önemli ……………. var olduğunu bilmektir. Yaşam boyu gelişimin incelenmesinde anahtar yön, bir dönemdeki gelişimin diğer bir dönemle nasıl bağlantılı olduğunun saptanmasıdır. Örneğin ergen bir erkeğin depresyonuyla orta ve ileri çocukluk döneminde yaşadığı sosyoduygusal süreçlerin bağıntıları son derece önemli olabilir. Parçada boş bırakılan yere gelecek kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#2. İnsanın biyolojik, bilşsel ve sosyoduygusal süreçlerinin etkileşimleri ile gözlenebilecek sonuçları aşağıdaki kavramkardan hangisi ile tanımlanır?

#3. ‘ Kuşkusuz ki yaşam boyu gelişimi incelemek, bir bebeğin dünyaya gelmeden önceki süreçlerden, yetişkin bir insan olması ve ölünceye kadar ki tüm yaşantısı hakkında …………… kazanılmasını sağlayacaktır. Ancak daha da önemlisi özellikle insana hizmet konusunda çalışan meslek elemanları için “çocuk ve gençlere” yönelik taşınan sorumluluğun bilgi ile pekiştirilmesi açısından çok değerli olacaktır.

#4. ‘ Gelişim ‘ kavramı aşağıdaki hangi kelimeyi içermez

#5. Gelişim dönemleri, bir kişinin yaşamında belirli özelliklerle tanımlanan bir zaman dilimi olarak tanımlanabilir. Literatürde en yaygın biçimiyle gelişim dönemleri sekiz dönem içinde gösterilir. Ancak farklı kaynaklarda birbirinden çok farklı sınıflamaların olduğunu da burada belirtmekte yarar vardır. Aşağıdakilerden hangisi insan yaşam dönemlerinden biri değildir?


#6. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere gelicek ifade hangisi olmalıdır. ‘………., yaşam boyu devam eden , pek çok boyut içeren , pek çok yönü olan , esnek ve çok disiplinli ve pek çok konuyla bağlantılı bir süreçtir’

#7. Gelişim, , döllenme ile başlayıp tüm yaşam boyunca süren değişme örüntüsü olarak tanımlanmıştı. Bu örüntü üç ayrı sürecin bir ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu süreçlerden biridir?

#8. Bireyin kendisi ve diğer inasanlarla ilgi, ilişki, duygu ve düşüncelerindeki değişimleri içerir. Çocukluktan başlayarak diğer kişilerle kurulan ilişki ve ortaklıklar ve bunları sürdürebilme tür ve başarısı bu süreçler içinde değerlendirilir. Bu süreçlere ne ad verilir?

#9. Gelişimin yaşam boyunca devam ediyor olması, yaşam boyu bakış açısının ……….. oluşturmaktadır. Cümlede boş bırakılan yere gelecek kelime hangisi olmalıdır.

#10. Yetişkin gelişimine ve özellikle ileri yetişkinlik dönemi çalışan yaşam boyu gelişim çalışıcıları, yaşam boyu gelişimi aynı zamanda dört “çağ” olarak tanımlamaktadırlar. Aşağıdakilerden hangisi bu çağlardan biri değildir?


#11. Son yıllarda elde dilen sonuçlar insan yaşam ömrünün tavan olarak hangi yaşa dayandığını göstermektedir?

#12. Belirli bir yılda doğan kişinin yaşamayı umduğu ortalama yıl sayoını aşağıdakilerden hangi kavram tanımlanır .

#13. Bireyin dil, zeka ve düşünce değişikliklerini oluşturan süreçlerdir. Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren, cümle kurma, hayal kahramanları ile oynama, hayal kurma, bulmaca çözme, şiir okuma gibi tüm süreçler hangi süreçlerle ilgilidir?

#14. Gelişim bireyde iki farklı biçimde olabilir, birincisi birbirini izleyen birikimli bir biçimde oluşur diğeri de farklı formlarda değişim ve gelişimi göstermektedir. Bu gelişim ve değişim ne olarak ifade edilir?

#15. Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek kavram aşağıdakilerden hangisidir. ‘ Gelişimi etkileyen biyolojik, bilişsel ve sosyo-duygusal süreçlerin her biri diğerini etkileyerek gelişim içinde daha ………….bir süreç oluşturmaktadır. o nedenle yukarıda sıralanan faktörler tek başına olduğu kadar diğer faktörle etkilenmesi de gelişim ve değişimin içeriğini ve yönünü biçimlendirdiğini unutmamak gerekir ‘


#16. Yaşam boyu gelişim yaklaşımına ilgi gittikçe artmaktadır. Bunun nedeni nedir ?

#17. Büyüme, sürdürme ve düzenlemeyi içeren , biyolojik, sosyokültürel ve bireysel faktörlerin birlikte işlev görmesi ile yapılanan bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir.

#18. Gelişim dönemleri, bir kişinin yaşamında belirli özelliklerle tanımlanan bir zaman dilimi olarak tanımlanabilir. Literatürde en yaygın biçimiyle gelişim dönemleri sekiz dönem içinde gösterilir. Ancak farklı kaynaklarda birbirinden çok farklı sınıflamaların olduğunu da burada belirtmekte yarar vardır. Aşağıdakilerden hangisi insan yaşam dönemlerinden biri değildir?

#19. İngilizce de ‘ ……… ‘ olarak ifade edilen bir kelime mevcuttur. Genelde ‘ özgül, sadece kendisine benzeyen’ gibi anlam açılımı vardır. Bu kelime tam da bu tartışmanın içinde çok fazla kullanılır. Nedeni, insanın aslında yaşamdaki her obje her nesne gibi ve daha fazla ‘ tek ve benzersiz ‘ olduğu ile ilgilidir. Yukarıda ki parçada boş bırakılan yere gelecek kelime hangisidir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi yaşam boyu bakış açısının temellerinden biri değildir.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-1

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre-2 Final 2021

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!