auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Vize 2021 Deneme Sınavı-3

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-3

#1. Freud’un kuramında kişiliğin üç bölümü bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

#2. Her birimiz hücre adı verilen neredeyse sayısız organizmalardan oluşmaktayız. Her hücre içinde …………adı verilen genetik bilgilerin toplandığı ve depolandığı organizmik unsurlardır. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#3. …………………… günümüzde hem ülkemizde, hem de tüm dünyada çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yaşadığı en önemli sorunlardan biri olarak görülmektedir.bu tıbbi sorun aynı zamanda sorunu yaşayan kişi, kişiler ve ve genel içeriği ile bir sosyal sorun olma noktası kadar gidebilmektedir. Tüm dünyada çiftlerin yüzde on ile onbeş arasında kısırlık sorunu yaşadıkları istatistiklerde belirlenen bir gerçektir. Yukarıdaki parçada boşluğa yazılması gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir?

B. Kısırlık

#4. İnsan kromozomları kaç eşleşik çiftten oluşmaktadır?

#5. ‘ DNA nın eşsiz bir özelliği kendisini ………. adı verilen bir süreçle koplayabilmesidir. Bu özel yetenek, döllenme sırasında oluşmuş tek bir hücrenin, çok büyük sayıda hücreden oluşan karmaşık bir insana dönüşecek biçimde gelişmesine olanak verir. Mitoz bölünme sırasında kromozonların kendilerini kopyaladıkları görülmektedir. Sonuç olarak, her yeni beden hücresi aynı sayıda kromozom ve aynı genetik bilgiyi içermektedir ‘ Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Bir insan yavrusun hayata başlama süreci döllenme adı verilen bir süreç ve sonrasında başlar ve aanne karnında geçirdiğimiz yaklaşık ……..günlük bir zaman sonrasında dünyaya merhaba diyebilecek bir gelişim gösteririz. Bu süreç her haliyle çok teknik ancak bir o kdar da mucizevi bir süreçtir. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Eriksonun kaç gelişim evresi Freudun gelişim evreleri ile benzerlik gösterir?

#8. ……………… ; Gebeliğin oluştuğu iki aydan sonra doğuma kadar olan dönemdir. Bu dönem boyunca büyüme ve gelişme kendi dramatik seyrini sürdürür. Döllenmeden sonraki 3. Ayda fetüs yaklaşık 7 cm civarı ve 85 gram agırlığındadır.kollarını ve bacaklarını hareket ettirmekte, ağzını açıp kapamakta, başını çevirmektedir. Çoğu durumda kız yada erkek oldukları bile ayırt edilebilir. 4. Ayın sonunda fetüs 15 cm civarında ve 200 grama kakın bir agırlıktadır. Altıncı ayın sonunda ise 35 cm üstünde bir boya ve 700 grama yakın bir ağırlığa ulaşacaktır. Gözler, göz kapakları tamamen biçimlenir, başı ince bir saç tabakası kaplar, yakalama refleksi vardır. Düzensiz solunum hareketleri ortaya çıkar ‘ Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Doğum öncesi dönem üç grupta incelenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

#10. Ekolojik kuram beş çevresel sistemden bahseder, aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


#11. ……………………John Bowlby, etolojik kuramı insan davranışına uyarlamaya çalışmıştır. Ona göre yaşamın ilk yıllarından itibaren bir yakınına (anne gibi) bağlanmasının çok önemli sonuçları olabileceğini ifade etmektedir. bu bağlanma olumlu ve güvenli ise kişi muhtemelen çocukluk ve erişkinliğinde olumlu bir gelişim gösterecektir. Eger bu bağlanma olumsuz ise bu gelişimde güvensiz ve olumsuz pek çok yaşantıyı beraberinde getirecektir. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#12. İnsanın biyolojik, bilşsel ve sosyoduygusal süreçlerinin etkileşimleri ile gözlenebilecek sonuçları aşağıdaki kavramkardan hangisi ile tanımlanır?

#13. Genetik unsurlar v üç konuda biyolojik olduğu kadar sosyal ve psikolojik unsurlar taşır. Aşğıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

#14. Genetik ilkler dört grupta incelenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

#15. İngilizce de ‘ ……… ‘ olarak ifade edilen bir kelime mevcuttur. Genelde ‘ özgül, sadece kendisine benzeyen’ gibi anlam açılımı vardır. Bu kelime tam da bu tartışmanın içinde çok fazla kullanılır. Nedeni, insanın aslında yaşamdaki her obje her nesne gibi ve daha fazla ‘ tek ve benzersiz ‘ olduğu ile ilgilidir. Yukarıda ki parçada boş bırakılan yere gelecek kelime hangisidir?


#16. ‘ ………………………., kavramsal olarak davranışın uyumlayıcı ya da yaşamda kalmayı sağlamadaki önemi ve evrimsel tarihi ile ilgilenmektedir. Bu kurama göre davranışların biyolojiden kuvvetli bir biçimde etkilenmişlerdir. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#17. Gelişimin yaşam boyunca devam ediyor olması, yaşam boyu bakış açısının ……….. oluşturmaktadır. Cümlede boş bırakılan yere gelecek kelime hangisi olmalıdır.

#18. Doğum sonrasında özellikle de anne baba ile bebek arasında ki fiziksel bir etkiyi ifade eden , kelime aşağıdakilerden hangisidir?

#19. ……………….çocuğun gelişiminin çok katmanlı bir çevre tarafından etkilenen karmaşık bir ilişkiler sistemi içinde gerçekleştiğini kabul etmektedir. bu yaklaşım içinde çevre, çocuğun günlük yaşamını çevreleyen ev, okul ve mahalleyi içine alacak ancak bunlardan da geniş bir biçimde tasarlandığını ifade edilmektedir. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#20. Urie Bronfenbrenger ,hangi kuramın savunucusu olarak son 30 yıl içinde isminden en çok bahsedilen kuramcılardan birisi olmuştur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 Vize 2021 Deneme Sınavı-3

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Vize 2021 Deneme Sınavı-3

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!