auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -1

#1. ‘ …………..yaş arasını kapsayan sembolik işlev alt evresinde çocuklar o sırada orada bulunmayan bir nesneyi zihinsel olarak ifade edebilirler. Bu dönemde ben merkezcilik son derece belirgin olarak çocukta kendini göstermektedir. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Yaşamın ilk iki yılında beyindeki en çarpıcı değişimler nöronlar arası iletişimi artıran “dentritik” adı verilen yayılmadır. Sinir uyarılarının iletimini sağlayan “miyelizasyon” adı verilen süreç ergenliğe kadar devam eden bir gelişim göstermektedir?

#3. Ani ve şiddetli bir ses veya harekete tepki olarak oluşan bir feflekse ne ad verilir?

#4. Piaget’in Kuramınd “………………….. “ ilk çocukluk çağında olanlar işlem yapacak yeterliliğe gelmemişlerdir. Ancak kalıcı kavramlar oluşturabilecekleri ve akıl yürütebilecekleri ifade edilmektedir. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Yeni doğan bir günde genellikle yaklaşık olarak ….. saat uyurlar. Yasamın ilk iki yılında beyinde çarpıcı değişimler gözlenir. Bebeğin sesler, görüşler, kokular, dokunmalar, dil ve göz kontağının kurulması beynin gelişimine yardım eder. Metinde boş bırakılan yre gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Kuşkusuz iyi ebeveynlik zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Bu süreç aslında her bir çocuk ve her bir ebeveyn açısından teklik içerir ancak yiede bu konuda bazı gruplamaların olduğuda göz ardı edilmemelidir. Bir çocuk ve ebeveyni arasındaki ilişkiyi anlamak için, ebeveynlerin çocuklarıyla etkileşirken kurdukları anababalık biçimleri ya da ana baba tutumlarını, çocuklarını nasıl disipline ettiklerini ve ortak ebeveynliği takip etmek, değerlendirmek gerekir. Uzmanlar anabaların ne cezalandırıcı ne de mesafeli olması gerektiğini ifade ederler. Onlara göre; çocuklar için kurallar geliştirilmeli ve onlara karşı şefkatli olunmalıdır. Bu konuyla ilgili çok önemli kuramcılardan olan Baumrind dört tip ana baba tutumu olduğu ifade etmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

Lolonolo sizi düşünür.

#7. ‘ İlk çocukluk dönemindeki çocukların çoğu yaşamları boyunca olabilecekleri en üst düzeyde aktif ve hareketlidirler. Bu hareketliliğin nedeni onun motor gelişimi ile ilgilidir. Hem kaba motor beceriler hem de ince motor beceriler bu dönemde çok belirgin bir biçimde çocuğun yaşamına etki etmektedir. Kaba motor beceriler ilk çocuklukta ………. atlama, zıplama, geri ve ileri koşma gibi hareketleri yapmaktan hoşlanırken bir odayı baştan aşağı koşabileceklerini ve 15 cm zıplayabileceklerini göstermekten büyük gurur duyarlar’ Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Duyu alıcıları ile bilginin etkileşimi sonucu ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

b) Duyu

#9. Yeni doğmuş ortalama bir bebeğin ortalama ağırlığı ne kadardır?

#10. Uyarıcıya karşı yapılandırılmış tepkilere ne ad verilir?


#11. Bilim Dünyasında son yirmi yılda, bebeklikte motor gelişimi çalışmaları oldukça yoğunluk kazanmıştır. Psikologların motor becerilerin nasıl geliştiğine ilişkin yeni bakışlar geliştirmişlerdir. Bu sürecte, etkisi gittikçe artan bi,r teori olan dinamik sistemler teorisi Esther Thelen tarafından ortaya konulmuştur. Esther Thelen …………………………..teorisi”, motor davranışlarda algılama ve eylemin nasıl birleştirildiğini açıklamaktadır. Thelen teorisi, motor becerilerin sinir sisteminin gelişimi, bedenin fiziki özellikleri, hareket yetenei, bebeğin erişmeye yöneldiği hedef ve beceriyi destekleyen çevre gibi çeşitli etkenlerin sonucudur. Dinamik sistemler görüşünde, motor gelişim, bir genetik tasarımın sonucundan çok daha karmaşıktır. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade hangisidir?

#12. Yeni doğmuş bir bebek ortalama ne kadar boydadır?

#13. ………………. Kuramı, gelişimde çok ayrı bir yer oluşturur. Bu yer, sosyal ve yapısalcı bir ele alış içermesi nedeniyle sosyal bilimciler tarafından daha dikkaetle alınmaya ihtiyacı vardır. Bu kuramın iddası , çocukların bilgilerini sosyal etkileşimleri üzerine oluşturdukları üzerine dir. Bu kuram içinde dil özel bir önem sahiptir. Bu ele alışta dil dil, yalın olarak iletişim kurmak ile sınırlı değildir. , aynı zamanda plan yapmak, rehber olmak, kendi davranışlarını gözlemlemek ve sorunlara çözüm aramak içinde kullanılır ve yaşamsaldır ‘ Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#14. İlk çocuklukta fiziksel değişimler beş grupta ele alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir.

#15. ‘ Bebeklikte ………. beceriler, sinir sisteminin gelişimi, bedenin fiziki özellikleri, hareket yeteneği, bebeğin erişmeye yöneldiği hedef ve beceriyi destekleyen çevre gibi farklı nedenlerin sonucu olduğu ifade edilmektedir2 Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?


#16. Anlaşılması ve kavranması görece zor olan ……………….., tanımlanması noktasında da kültülere ve toplumlara göre değişiklikler gösterebilirler. Bu ders içeriği içinde çocuk gelişiminde Ahlaki gelişim gelişim, insanların diğerleriyle etkileşimlerinde ne yapması gerektiğiyle ilgili kurallar ve geleneklerle ilgili düşünceler, duygular ve davranışları içerdiği görülmektedir?

#17. Duruş kontrolü ve yürüme dahil temel beceriler, bebeklik döneminde gelişir. Bebekler her ne kadar yürümeyi genellikle ilk doğum günlerine ulaşırken öğrenirse de, yürümeye olanak sağlayan sinirsel yollar şekillenmeye daha önce başlar. Bu gelişime ne ad verilir?

#18. Bilim adamları ilk çocukluk dönemindeki çocukların ne kadar kadar uyuması gerektiğini söylemektedirler. Bu dönemde küçük çocukların yatağa girmeden önce dirençlerinin azalması için onlara yardımcı olunması gerekir?

#19. 4-7 yaşları arasını kapsayan………………….. alt evresinde ise; çocuklar akıl yürütmeye ve pek çok soru sormaya başlarlar. Bu döneme sezgisel denmesinin anlamı çocukların sahip oldukları bilginin güvenirliğinden emin olması ancak bu bilgiye nasıl erişeceklerini bilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#20. İlk çocuklukta aileler konusunun dört ara başlık önemlidir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan bir değildir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final Soruları

Yeni doğmuş ortalama bir bebeğin ortalama ağırlığı ne kadardır?

a) 2.8 kg
b) 2.9 kg
c) 3.0 kg
d) 3.2 kg
e) 3.8.kg

Cevap : d) 3.2 kg

Yeni doğmuş bir bebek ortalama ne kadar boydadır?

a) 48 cm
b) 39 cm
c) 42 cm
d) 49 cm
e) 51 cm

Cevap : e) 51 cm

Yaşamın ilk iki yılında beyindeki en çarpıcı değişimler nöronlar arası iletişimi artıran “dentritik” adı verilen yayılmadır. Sinir uyarılarının iletimini sağlayan “miyelizasyon” adı verilen süreç ergenliğe kadar devam eden bir gelişim göstermektedir?

a) Miyelizasyon
b) Siyelizasyon
c) Tiyelizasyon
d) Xiyelizasyon
e) Wiyelizasyon

Cevap : a) Miyelizasyon

Yeni doğan bir günde genellikle yaklaşık olarak ….. saat uyurlar. Yasamın ilk iki yılında beyinde çarpıcı değişimler gözlenir. Bebeğin sesler, görüşler, kokular, dokunmalar, dil ve göz kontağının kurulması beynin gelişimine yardım eder.
Metinde boş bırakılan yre gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) 12
b) 14
c) 16
d) 18
e) 20

Cevap : d) 18

Uyarıcıya karşı yapılandırılmış tepkilere ne ad verilir?

a) Reflex
b) Geri dönüş
c) Atma
d) Tik
e) Bunama

Cevap : a) Reflex

Ani ve şiddetli bir ses veya harekete tepki olarak oluşan bir feflekse ne ad verilir?

a) Arama refleksi
b) Emme refleksi
c) Kavrama refleksi
d) Moro refleksi
e) Tik

Cevap : d) Moro refleksi

‘ Bebeklikte ………. beceriler, sinir sisteminin gelişimi, bedenin fiziki özellikleri, hareket yeteneği, bebeğin erişmeye yöneldiği hedef ve beceriyi destekleyen çevre gibi farklı nedenlerin sonucu olduğu ifade edilmektedir2
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Dinamik
b) Motor
c) Akustik
d) Hidral
e) De hidral

Cevap : b) Motor

Bilim Dünyasında son yirmi yılda, bebeklikte motor gelişimi çalışmaları oldukça yoğunluk kazanmıştır. Psikologların motor becerilerin nasıl geliştiğine ilişkin yeni bakışlar geliştirmişlerdir. Bu sürecte, etkisi gittikçe artan bi,r teori olan dinamik sistemler teorisi Esther Thelen tarafından ortaya konulmuştur. Esther Thelen …………………………..teorisi”, motor davranışlarda algılama ve eylemin nasıl birleştirildiğini açıklamaktadır. Thelen teorisi, motor becerilerin sinir sisteminin gelişimi, bedenin fiziki özellikleri, hareket yetenei, bebeğin erişmeye yöneldiği hedef ve beceriyi destekleyen çevre gibi çeşitli etkenlerin sonucudur. Dinamik sistemler görüşünde, motor gelişim, bir genetik tasarımın sonucundan çok daha karmaşıktır.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade hangisidir?

a) Dinamik sistemler
b) Ekolojik sistemler
c) Bütüncül sistemler
d) Yapısal
e) Psiko Dinamik

Cevap : a) Dinamik sistemler

Duruş kontrolü ve yürüme dahil temel beceriler, bebeklik döneminde gelişir. Bebekler her ne kadar yürümeyi genellikle ilk doğum günlerine ulaşırken öğrenirse de, yürümeye olanak sağlayan sinirsel yollar şekillenmeye daha önce başlar. Bu gelişime ne ad verilir?

a) Motor gelişim
b) İnce motor gelişim
c) Klinik motor gelişim
d) Büyük motor gelişim
e) Kontrol gelişim

Cevap : d) Büyük motor gelişim

Duyu alıcıları ile bilginin etkileşimi sonucu ortaya çıkan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

a) Algı
b) Duyu
c) Duygu
d) Duru
e) Sezgi

Cevap : b) Duyu

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -1

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final Soruları

İlk çocuklukta fiziksel değişimler beş grupta ele alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir.
a) Beden büyümesi ve bedendeki değişimler?

b) Motor gelişim
c) Uyku
d) Beslenme ve Egzersiz
e) Oyun

Cevap : e) Oyun

‘ İlk çocukluk dönemindeki çocukların çoğu yaşamları boyunca olabilecekleri en üst düzeyde aktif ve hareketlidirler. Bu hareketliliğin nedeni onun motor gelişimi ile ilgilidir. Hem kaba motor beceriler hem de ince motor beceriler bu dönemde çok belirgin bir biçimde çocuğun yaşamına etki etmektedir. Kaba motor beceriler ilk çocuklukta ………. atlama, zıplama, geri ve ileri koşma gibi hareketleri yapmaktan hoşlanırken bir odayı baştan aşağı koşabileceklerini ve 15 cm zıplayabileceklerini göstermekten büyük gurur duyarlar’
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) 2 yaş
b) 3 yaş
c) 4 yaş
d) 5 yaş
e) 6 yaş

Cevap : b) 3 yaş

Bilim adamları ilk çocukluk dönemindeki çocukların ne kadar kadar uyuması gerektiğini söylemektedirler. Bu dönemde küçük çocukların yatağa girmeden önce dirençlerinin azalması için onlara yardımcı olunması gerekir?

a) 9-10
b) 10-11
c) 11-13
d) 13-14
e) 14-15

Cevap : c) 11-13

Piaget’in Kuramınd “………………….. “ ilk çocukluk çağında olanlar işlem yapacak yeterliliğe gelmemişlerdir. Ancak kalıcı kavramlar oluşturabilecekleri ve akıl yürütebilecekleri ifade edilmektedir.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) İşlem öncesi dönem
b) İşlem sonrası dönem
c) Somut işlem dönemi
d) Soyut işlem dönemi
e) Karma dönem

Cevap : a) İşlem öncesi dönem

‘ …………..yaş arasını kapsayan sembolik işlev alt evresinde çocuklar o sırada orada bulunmayan bir nesneyi zihinsel olarak ifade edebilirler. Bu dönemde ben merkezcilik son derece belirgin olarak çocukta kendini göstermektedir.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) 1-2
b) 1-3
c) 2-4
d) 2-5
e) 2-6

Cevap : c) 2-4

4-7 yaşları arasını kapsayan………………….. alt evresinde ise; çocuklar akıl yürütmeye ve pek çok soru sormaya başlarlar. Bu döneme sezgisel denmesinin anlamı çocukların sahip oldukları bilginin güvenirliğinden emin olması ancak bu bilgiye nasıl erişeceklerini bilmemelerinden kaynaklanmaktadır.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sezgisel düşünce
b) İmge düşünce
c) Soyut düşünce
d) Somut düşünme
e) Karma düşünme

Cevap : a) Sezgisel düşünce

………………. Kuramı, gelişimde çok ayrı bir yer oluşturur. Bu yer, sosyal ve yapısalcı bir ele alış içermesi nedeniyle sosyal bilimciler tarafından daha dikkaetle alınmaya ihtiyacı vardır. Bu kuramın iddası , çocukların bilgilerini sosyal etkileşimleri üzerine oluşturdukları üzerine dir. Bu kuram içinde dil özel bir önem sahiptir. Bu ele alışta dil dil, yalın olarak iletişim kurmak ile sınırlı değildir. , aynı zamanda plan yapmak, rehber olmak, kendi davranışlarını gözlemlemek ve sorunlara çözüm aramak içinde kullanılır ve yaşamsaldır ‘
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Pavlov
b) Skinner
c) Watson
d) Vygotsky
e) Mayer

Cevap : d) Vygotsky

Anlaşılması ve kavranması görece zor olan ……………….., tanımlanması noktasında da kültülere ve toplumlara göre değişiklikler gösterebilirler. Bu ders içeriği içinde çocuk gelişiminde Ahlaki gelişim gelişim, insanların diğerleriyle etkileşimlerinde ne yapması gerektiğiyle ilgili kurallar ve geleneklerle ilgili düşünceler, duygular ve davranışları içerdiği görülmektedir?

a) Ahlaki süreçler
b) Bilişsel süreçler
c) Duygusal süreçler
d) Duyumsal süreçler
e) Oryantasyon süreçleri

Cevap : a) Ahlaki süreçler

İlk çocuklukta aileler konusunun dört ara başlık önemlidir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan bir değildir?

a) Ebeveynlik,
b) Çocuğa kötü muamele,
c) Kardeş ilişkileri ve doğum sırası,
d) Akran ilişkileri
e) Toplumsal değişimde aile

Cevap : d) Akran ilişkileri

Kuşkusuz iyi ebeveynlik zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Bu süreç aslında her bir çocuk ve her bir ebeveyn açısından teklik içerir ancak yiede bu konuda bazı gruplamaların olduğuda göz ardı edilmemelidir. Bir çocuk ve ebeveyni arasındaki ilişkiyi anlamak için, ebeveynlerin çocuklarıyla etkileşirken kurdukları anababalık biçimleri ya da ana baba tutumlarını, çocuklarını nasıl disipline ettiklerini ve ortak ebeveynliği takip etmek, değerlendirmek gerekir. Uzmanlar anabaların ne cezalandırıcı ne de mesafeli olması gerektiğini ifade ederler. Onlara göre; çocuklar için kurallar geliştirilmeli ve onlara karşı şefkatli olunmalıdır. Bu konuyla ilgili çok önemli kuramcılardan olan Baumrind dört tip ana baba tutumu olduğu ifade etmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

a) Totaliter ana baba
b) Otoriter ana baba ;
c) Demokratik ana baba ;
d) İhmalkâr ana baba ;
e) Hoşgörülü ana baba ;

Cevap : a) Totaliter ana baba

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!