auzefMadde Bağımlılığı ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Final 2021 Deneme Sınavı -3

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Final 2021 Deneme Sınavı -3

#1. Verilecek hizmetin hangi meslekten, hangi becerilere sahip kaç personelle, hangi araçlarla, hangi yöntemlerle kaç zaman içinde yürütülüp verimli ve hedefe uygun olarak tamamlanacağı sorusunun toplu ve uyumlu yanıtının bulunması demek olan şey aşağıdakilerden hangisi olabilir?

#2. Bağımlının bağımlılıktan kurtulması için sosyal çalışmacının hazırlayacağı en genel ve bütüncül çalışma planına ne ad verilir?

#3. Bir işin başarıyla tamamlanması için sonuç bölümünde söylediğimiz üç kavrama (takım çalışması, kararlılık ve kesintisizlik) bu bölüme bir fıkrayla yeni bir kavram daha ekledik. Hangisi?

#4. 1933 Türkiye’de uyuşturucu maddelerle ilgili olarak -------------------. uyuşturucu satışı devletin tekeline alındı.

#5. Bağımlının tedavisinde en öne çıkan ilk üç meslek aşağıdakilerden hangisidir?

#6. Sakinleştirici ilaç demek, bir ölçüde beyni etkileyen, beyni -------------------. ilaç demektir?

#7. Belirli bir maddeye ya da yaşam biçimine duyulan aklı, düşünceyi aşan ve o madde ya da öznenin egemenliği altına alan karşıkonulamaz ve kolay kolay ondan vazgeçilemez ve kopulamaz bir isteme uygun durum olarak yapılan tanım aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır?

#8. Özel Balıklı Rum Hastanesi psikiyatri uzmanı Dr. Özkan Pektaş’a göre adıgeçen hastaneye giden bağımlılık hastalarının yüzde kaçı bir daha madde kullanmayı denemiyor?

#9. Çevremizde yasadışı herhangi bir olay görmemiz bir yana, özellikle, şiddete, istismara maruz kalan, uyuşturucu ya da uyarıcı ilaçlar kullanan çocuk ya da genç gördüğümüz zaman acil olarak ücretsiz olarak telefon edebileceğmiz numara aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Yapılan bir araştırmaya göre uyuşturucu kullananların tedavi olma isteğini içinde duyanların oranı tamam sayı içinde kaçtır?

#11. Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları Madde Bağımlılığı Konusunda Dünyada Ve Türkiye’de Durum Sanrı yaratan maddelerin gerek tıbbi gerek dinsel amaçlarla kullanımı uygulamaları tahminen -------------------. gitmektedir.

#12. Bağımlılık konusunda kamusal örgütlenmeler kaça ayrılır?

#13. Aşağıdaki ifadelerden hangisi bağımlıları tanıma konusunda bize doğru bir ipucu verir?

#14. Sosyal çalışmacı bir bağımlıyla ya da bağımlı grubuyla çalışmaya başlamadan önce;

#15. Sosyal çalışmacı kişinin maddeye neden bağımlı hale geldiğinin nedenlerini ararken bu nedenlerin arasında en geri planda kalanı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

#16. Bir bağımlıyla çalışmak için önceden hazırlanan tedavi programı hangi çalışmaya dayanarak yapılabilir?

#17. AMATEM’lerde hangi tür tedavi yapılır?

#18. Madde bağımlılığı bağımlılık yapan maddelerin niteliklerine göre kaça ayrılır?

#19. Madde bağımlılığı konusunda ve alanında, ilgili diğer mesleklerin biyolojik, ruhsal, psikolojik tedavi etme ya da eğitim verme, suçluları izleme ve yakalama, yargıya teslim etme gibi belirli bir çervevede belirli görevleri varken aşağıdaki hangi mesleğin hem sorunun ortaya çıkması öncesi (koruma önleme), hem sorunun ortaya çıkması olası ortamlarda (sosyal etkinlikler, sosyal rehberlik, grupla çalışma) hem de sorunun ortaya çıkmasından sonra (tedavi, rehabilitasyon) ve hem de tedavi sonrası aşamada uzun süreli izleme (güçvericilik, savunma ve destekleme) gibi çok geniş bir boyutta çalışma yükümlüğü ve bu aşamaların herbiri için uygun yöntemleri vardır?

#20. Bu kitabınızda okuduğunuz ve güncel gazete ve haber bilgilerinin de ortaklaşa yazdığı Türkiye’hem Doğusunda hem Batısında uyuşturucu kullanma yaşı hangi yaşa düşmüştür?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Final 2021 Deneme Sınavı -3

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Final 2021 Deneme Sınavı -3 Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları

Editor

Editör

error: Content is protected !!