auzefÇocuk Gençlik Ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-10

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-10

#1. Sosyal hizmet mesleği özellikle son yıllarda uygulamalarında “...............” bilgi kullanımına özel bir önem veren haldedir. Bu nedenle üretilmiş bu bilgileri de uygulamada kullanmaya da ayrıca özen göstermekte bu konuda isteklide görülmektedir. Yukarıdaki boşluğa uygun olan kavram hangisidir?

#2. Sosyal hizmet bilgi temeli için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#3. Aşağıdakilerden hangisi Literatür çalışmalarında sosyal hizmet uzmanlarının sahip olması gereken becerileri arasında gösterilmemiştir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanlarının sahip olması gereken becerilerinden biri değildir?

#5. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere gelecek ifade hangisidir. “ Sosyal hizmet disiplini ve mesleği toplumsal ………… doğrultusunda oluşum bulmuş olmakla birlikte , meslekleşmeinin ilk günlerinden bugüne kadar daima , “ insana yaklaşım rastgele ve şansa bırakılan bir tarzda olamazı” kendisine düstur edinmiştir. bu nedenle sosyal hizmet mesleği için insana yaklaşımda bilimsel bilginin varlığı yaşamsal bir öneme sahiptir ve bu durum bu güne ilişkin bir durum değil hep böyle olagelmiştir.


#6. Öğrenme yoluyla geliştirilmiş ve belirli bir amaca yönlendirilmiş veya belirli bir eyleme merkezlenmiş fiziksel veya sözel karmaşık bir davranış organizasyonu olaeak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Sosyal hizmet mesleğinin uygulamasının temelleri hemen hemen her alan için benzer temellere sahiptir. Sosyal hizmet uygulaması , sosyal hizmet mesleğinin üç temeli üzerinde oluşum bulmuştur. Bu üç temel hem uygulamaya yön verirken hem de mesleğin kendi iç felsefesinin oluşumu ve korunmasında rehber olma özelliğine sahip bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu üç temelden biridir?

#8. Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek kavram hangisidir “ Sosyal hizmet mesleğinin ........ görevi incinebilir/hassas, baskı altında zor koşullarda ve yoksulluk içinde yasayan kişilere özel bir dikkat göstererek insanların iyilik halini artırmak ve insanların tümünün temel gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmaktır.

#9. Bilgi ve değerleri biraraya getirerek, onları ilgi ve gereksinimlere karşılık eyleme dönüştüren uygulama yetkinliği olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade ne olmalıdır. “ Sosyal hizmet için ……. temeli; uygulayıcıların, kuramcıların ve araştırmacıların ürettiği bilgi demektir. Bu içeriğiyle aslında sosyal hizmetin bilgi gövdesi oldukça kapsamlı ancak ilk bakışta bir o kadarda karışıktır.


#11. Sosyal hizmet mesleği içinde son yıllarda belkide ne fazla öne çıkan kavramlardan biri “ sosyal hizmette planlı değişim” süreci kavramı olmuştur. Mesleki planlı değişim süreci sosyal hizmetin olgu, olay ve durumlara sistematik, planlı uygulama geliştirmesine olanak sağlayan bir bütünleme oluşturmuştur. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin planlı değişim süreci içinde yer alması beklenmeyen bir aşamadır.

#12. Ön değerlendirme aşamasında gerekli tüm bilgiler elde edildikten, bilgilerin anlamları konusunda çıktılar alındıktan sonra ve durum içinde müracaatçı ile anlaşıldıktan sonra başlayan planlı değişim sürecinin aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Sosyal hizmetin genelci müdahale modelinde üçüncü aşama aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Aşağıda boş bırakılan yere gelecek kavram hangisidir. “......... neyi yapmanın ve neyi yapmamanın önemli olduğu ile ilgilidir. Değerler aynı zamanda, neyin daha fazla ve neyin daha az değerli olduğunu anlama yükleme açısından da önemlidir.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çocuk Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-10

1- Sosyal hizmet mesleği özellikle son yıllarda uygulamalarında “……………” bilgi kullanımına özel bir önem veren haldedir.
Bu nedenle üretilmiş bu bilgileri de uygulamada kullanmaya da ayrıca özen göstermekte bu konuda isteklide görülmektedir.
Yukarıdaki boşluğa uygun olan kavram hangisidir?

A) etkileşimli
B) değerlendirme
C) kanıta dayalı
D) uygulamalı

Cevap : C) kanıta dayalı

2- Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanlarının sahip olması gereken becerilerinden biri değildir?

A) Sadece sözlü olan davranışı gözleme becerisi
B) Güç kazandırma becerisi
C) Mesleki literatürü yorumlama becerisi
D) Değerlendirme ve rapor hazırlamak için uygun bilgileri ayırt etme ve toplama becerisi
E) Yardım ilişkisinde uzmanın kendini kullanma becerisi

Cevap : A) Sadece sözlü olan davranışı gözleme becerisi

3- Sosyal hizmetin genelci müdahale modelinde üçüncü aşama aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ön Değerlendirme
B) Planlama
C) Son Değerlendirme
D) Uygulama
E) Tanışma – Bağlantı Kurma

Cevap : B) Planlama

4- Ön değerlendirme aşamasında gerekli tüm bilgiler elde edildikten, bilgilerin anlamları konusunda çıktılar alındıktan sonra ve durum içinde müracaatçı ile anlaşıldıktan sonra başlayan planlı değişim sürecinin aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) Planlama
B) Tanışma – Bağlantı Kurma
C) Ön Değerlendirme
D) Uygulama
E) Son Değerlendirme

Cevap : E) Son Değerlendirme

5- Sosyal hizmet mesleğinin uygulamasının temelleri hemen hemen her alan için benzer temellere sahiptir. Sosyal hizmet
uygulaması , sosyal hizmet mesleğinin üç temeli üzerinde oluşum bulmuştur. Bu üç temel hem uygulamaya yön verirken hem de
mesleğin kendi iç felsefesinin oluşumu ve korunmasında rehber olma özelliğine sahip bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi
bu üç temelden biridir?

A) Sosyal hizmetin bilgi temeli
B) Sosyal hizmetin anlayış temeli
C) Sosyal hizmetin derinliği
D) Sosyal hizmet vicdanı
E) Sosyal hizmet hoşgörüsü

Cevap : A) Sosyal hizmetin bilgi temeli

6- Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere gelecek ifade hangisidir.
“ Sosyal hizmet disiplini ve mesleği toplumsal ………… doğrultusunda oluşum bulmuş olmakla birlikte , meslekleşmeinin ilk günlerinden bugüne kadar daima , “ insana yaklaşım rastgele ve şansa bırakılan bir tarzda olamazı” kendisine düstur edinmiştir. bu nedenle sosyal hizmet mesleği için insana yaklaşımda bilimsel bilginin varlığı yaşamsal bir öneme sahiptir ve bu durum bu güne ilişkin bir durum değil hep böyle olagelmiştir.

A) Algı
B) Bakış
C) Değer
D) İhtiyaçlar
E) Arzular

Cevap : D) İhtiyaçlar

7- Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade ne olmalıdır.
“ Sosyal hizmet için ……. temeli; uygulayıcıların, kuramcıların ve araştırmacıların ürettiği bilgi demektir. Bu içeriğiyle aslında sosyal hizmetin bilgi gövdesi oldukça kapsamlı ancak ilk bakışta bir o kadarda karışıktır.

A) Amaç
B) Bakış
C) Duruş
D) Bilgi
E) Uygulama

Cevap : D) Bilgi

8- Sosyal hizmet bilgi temeli için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Eklektiktir
B) İnterdisiplinerdir.
C) Özgündür
D) Özneldir.
E) Karmaşıktır.

Cevap : C) Özgündür

9- Bilgi ve değerleri biraraya getirerek, onları ilgi ve gereksinimlere karşılık eyleme dönüştüren uygulama yetkinliği olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Uygulama
B) Danışma
C) Beceri
D) Ustalık
E) Süpervizörlük

Cevap : C) Beceri

10- Öğrenme yoluyla geliştirilmiş ve belirli bir amaca yönlendirilmiş veya belirli bir eyleme merkezlenmiş fiziksel veya sözel karmaşık bir davranış organizasyonu olaeak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mesleki beceri
B) Mesleki uygulama
C) Mesleki aidiyet
D) Mesleki kimlik
E) Mesleki kişilik

Cevap : A) Mesleki beceri

11- Aşağıdakilerden hangisi Literatür çalışmalarında sosyal hizmet uzmanlarının sahip olması gereken becerileri arasında
gösterilmemiştir?

A) Birincisi temelde birey düzeyindeki olgularla etkileşimi kapsayan vaka çalışmalarında beceri
B) Çeşitli büyüklükteki grupları düzenleme ve yürütme ile ilgili olan çalışmalarda beceri
C) Organizasyonlarla ve topluluklarla çalışmayı kapsayan toplum organizasyonuna ilişkin beceri olarak belirtilmektedir.
D) sözlü ve sözlü olmayan davranışı gözleme, yorumlama ile kişilik teorileri ve tanı yöntemlerini kullanma becerisi,
E) dil bilme becerisi

Cevap : E) dil bilme becerisi

12- Aşağıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek kavram hangisidir
“ Sosyal hizmet mesleğinin …….. görevi incinebilir/hassas, baskı altında zor koşullarda ve yoksulluk içinde yasayan kişilere özel bir dikkat göstererek insanların iyilik halini artırmak ve insanların tümünün temel gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmaktır.

A) temel
B) öncelikli
C) ilk
D) anlaşılabilir
E) kabul edilebilir

Cevap : A) temel

13- Aşağıda boş bırakılan yere gelecek kavram hangisidir.
“……… neyi yapmanın ve neyi yapmamanın önemli olduğu ile ilgilidir. Değerler aynı zamanda, neyin daha fazla ve neyin daha
az değerli olduğunu anlama yükleme açısından da önemlidir.

A) İlkeler
B) Vazifeler
C) Değerler
D) Değerliler
E) Görevler

Cevap : C) Değerler

14- Sosyal hizmet mesleği içinde son yıllarda belkide ne fazla öne çıkan kavramlardan biri “ sosyal hizmette planlı değişim”
süreci kavramı olmuştur. Mesleki planlı değişim süreci sosyal hizmetin olgu, olay ve durumlara sistematik, planlı uygulama
geliştirmesine olanak sağlayan bir bütünleme oluşturmuştur. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin planlı değişim süreci
içinde yer alması beklenmeyen bir aşamadır.

A) Tanışma
B) Ön değerlendirme
C) Anamnez
D) Planlama
E) Uygulama

Cevap : C) Anamnez

 

Auzef Sosyal Hizmetler
Telegram Sosyal Hizmetler

Çocuk, Gençlik Ve Sosyal Hizmet Ünite-10

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!