auzefİşletmeMüşteri İlişkileri YönetimiPerakende Satış ve Mağaza YönetimiSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Müşteri İlişkileri Yönetimi 2021 Final Deneme Sınavı

Müşteri İlişkileri Yönetimi 2021 Final Deneme Sınavı

#1. Aşağıdakilerden hangisi, müşterileri değerlerine göre sınıflandırmada kullanılan RFM modelindeki müşteriler için ömür boyu değer sıralaması yapmada yararlanılan temsili değişkenlerden biri değildir?

#2. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#3. "Yeni bir ihtiyacı ortaya çıkan ya da mevcut ihtiyaçlarını gidermek için farklı bir çözüm arayışında olan müşteriler” hangi tip yeni müşteri kategorisine girerler?

#4. Müşteri yaşam döngüsü sürecindeki hangi strateji, “işletme için değerli müşterilerin büyük bölümünü, müşteri kayıp oranlarını (churn rate) azaltmak suretiyle firmada tutmayı” amaçlamaktadır?

#5. “Çevreyi korumaya önem veren iki müşteriden biri bunu hayatının tüm alanına yayma ihtiyacı duyarken diğeri sadece belli durumlarda örneğin satın aldığı ürünlerin ambalajında geri dönüşüm özelliği olmasına dikkat etme gibi bir özellik gösterebilir.” Yukarıdaki ifade “müşteri ihtiyaçlarının özelliklerinden” hangisi ile ilgilidir?


#6. “İlk defa çocuk sahibi olan bir çift için çocuklarının bakımı ve beslenmesi için bebek kıyafetleri, bebek besinleri ve oyuncaklar gibi yepyeni ihtiyaçlar açığa çıkar. Çocuk büyüdükçe ebeveynler, okul öncesi ve ilkokul gibi kategorilere ilişkin kararlar almak durumunda kalırlar.” Yukarıda örneklenen müşteriler hangi tip yeni müşteri kategorisine örnektirler?

#7. “................................... yararlı olma olasılığı olan ve açığa çıkarılması gerekli bilgiyi, verileri analiz ederek ve araştırarak bulma sürecidir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi müşterileri tanılamak için yapılması gerekenlerden biri değildir?

#9. “Veri madenciliği işlevlerinden ...............................; değişik özellikler gösteren insanları, kendi içinde benzerlik gösteren alt gruplara ve kümelere ayırma işlemidir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi müşteri portföyü yönetiminde yararlanılabilecek araçlardan biridir?


#11. Pareto ilkesinin diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi müşterileri tanılamak için yapılması gerekenlerden biri değildir?

#13. “....................................., bilgi üretimi, temini ve üretimi alanlarında etkin olan vekurumsal davranışları yeni bilgi ve öngörüler çerçevesinde dönüştürenorganizasyonlardır.” Yukarıdaki cümledeki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#14. “Müşteri tutmaya yönelik ............................ strateji izleyen işletmeler; ilişkide oldukları müşteriler ilişkiden ayrılmak istediğinde müşterilerini yüksek çıkış bedelleri, yüksek değiştirme maliyetleri ve cezai yaptırımlar gibi ödemelerle cezalandırarak müşterilerini ilişkiden ayrılma konusunda caydırmaya çalışırlar.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#15. “Müşteri değerlemesi” yaparken aşağıdakilerden hangisi birlikte değerlendirilmelidir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi müşteri yaşam döngüsü süreçlerinden biri değildir?

#17. "Kredi kartı başvurularını düşük, orta ve yüksek risk grubu olarak ayırmak veya segmentasyon yapmak” veri madenciliği işlevlerinden hangisine örnektir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi veri madenciliği işlevlerinden biri değildir?

#19. “Müşterilerle ilgili verileri işletmenin pazarlama çabaları doğrultusunda kullanabilecek şekle dönüştürebilme yani verilerle ortaya çıkacak sonuçları müşteri edinme, müşteri tutma, ilave satış gibi faaliyetlerin sonuçlarını görecek ve değerlendirecek biçimde analiz edebilmek”, müşteri değeri temelli örgütte çalışanlarda bulunması gereken niteliklerden hangisini ifade etmektedir?

#20. “Bir ürün, kişisel kullanım dışında üretimde kullanmak amacıyla bir mesleği icra etmek amacıyla veya ticari gayelerle alındığında alıcı konumunda olan kişiler ............................ sayılmaktadır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#21. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin değerini artırmak için gerekli değildir?

#22. Müşteri ilişkileri yönetiminin özü aşağıdakilerden hangisidir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi “Analitik MİY”in faydalarından biri değildir?

#24. Aşağıdakilerden hangisi müşterilerin şikâyet etme sürecini kolaylaştırmak adına yapılabileceklerden biri değildir?

#25. Aşağıdakilerden hangisi müşteri sadakatinin oluşturulmasında etkili olan temel değişkenlerden biri değildir?


#26. “Kişisel arzu, istek ya da ihtiyaçları için pazarlama bileşenlerini satın alan ya da satın alma kapasitesinde olan gerçek kişiye................................ denir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#27. Müşterinin gerçek değerinin, müşterinin potansiyel değerine bölünmesi ile elde edilen katsayı aşağıdakilerden hangisidir?

#28. Aşağıdakilerden hangisi sanayi çağında hakim olan kavramlardan biri değildir?

#29. Aşağıdakilerden hangisi ücretsiz telefon hatlarının yararlarından biri değildir?

#30. “Sadakat (sıklık) planları” aşağıdaki “müşteri tutma modellerinden” hangisinin kapsamına girmektedir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Müşteri İlişkileri Yönetimi 2021 Final Deneme Sınavı

Müşteri İlişkileri Yönetimi 2021 Final Deneme Sınavı Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!