auzefCoğrafyaEnerji ve Alternatif Enerji Kaynakları

Enerji ve Alternatif Enerji Kaynakları 2021 Final Deneme-2

Enerji ve Alternatif Enerji Kaynakları 2021 Final Deneme-2

#1. Kuzey Amerika’nın sahip olduğu rüzgâr enerjisi potansiyeli aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Yer kabuğunun çeşitli derinliklerinde mevcut yeraltı ısısının oluşturduğu, sıcaklığı sürekli olarak bölgesel atmosferik sıcaklığının üzerinde olan ve bileşimlerinde, çevresindeki normal yeraltı ve yer üstü sularına oranla daha fazla erimiş mineral, çeşitli tuzlar ve gazlar içeren ........... veya.................. olarak tanımlanabilir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#3. Kyoto Protokolü’ne göre gelişmiş ülkelerin, insan kaynaklı sera gazı salınımlarını 2008-2012 döneminde, 1990 yılı düzeyinin yüzde kaç gerisine çekilmesi hedeflenmiştir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi yeryüzüne düşen güneş ışınlarının miktarı üzerinde etkili olan faktörlerden biri değildir?

NOT: Yeryüzüne düşen güneş ışınlarının miktarı üzerinde bakı şartları, yükselti, denizlere yakınlık veya uzaklık, bitki örtüsü, eğim, bulutluluk, kayaçların petrografik özellikleri gibi coğrafi faktörler etkili rol oynar.

#5. Dünya petrol rezervlerine sağladığı önemli katkı dikkate alındığında Ortadoğu bölgesinde yer alan hangi ülke bölgedeki toplam petrol rezervlerinin %34 ile ilk sırada yer almaktadır?


#6. Geçici hava hareketlerinin kaynağını cepheler oluşturduğundan ................... bulunmayan rüzgârlar olarak karşımıza çıkar.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi güneş pillerinin kullanılmaya başlamasından bu güne kadar geçen süre içinde fotovoltaik sistem uygulamalarının artışına rağmen yaygınlaşamamasının nedenlerinden biridir?

#8. Dünya petrol üretimine ait veriler biraz daha yakından incelendiğinde hangi yıllar arasının üretim açısından son derece durgun bir dönemi ifade eder?

#9. Aşağıdakilerden hangisi iklimin genel özelliklerinin değişmesine bağlı olarak ortaya çıkan olumsuzluklardan biri değildir?

#10. Küresel ısınma sürecini değerlendirmek ve önlem almak amacıyla toplanan Rio Çevre Zirvesi’nin yapıldığı yıl aşağıdakilerden hangisidir?


#11. Dalgaların gücünden ilk kez elektrik üreten ülke hangisidir?

#12. Jeotermal enerjinin varlığını hazırlayan süreçlerin gerçekleştiği yer kabuğu tabakası aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi bilinen dünya petrol rezervlerinin 2000 yılından 2011 yılına kadarki artış oranını göstermektedir?

#14. Güneybatı iran’da uzunluğu 160 km.yi bulan Huzistan Havzasındaki İlk petrol yatağı 1911 yılında hangi kentte işletmeye açılmıştır?

#15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Hersinyen kıvrım sistemi” üzerinde yer almayan kömür havzalarından biri verilmiştir?


#16. Biyogaz kullanımının tarihinin Asurlulara kadar indiği bilinmesine rağmen, organik maddelerin bozunumuyla gaz oluştuğunun anlaşıldığı yüzyıl aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi insanın gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetler sonucu, atmosferde biriken ve sera gazı olarak tanımlanan gazların sebep olduğu olumsuzluk lardan biri değildir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi Orta Doğu petrollerini genel olarak bulunduran ana kayanın jeolojik zamanın devirlerini gösterir?

#19. Güneş enerjisinden yararlanmaya en uygun, Ekvator’un yaklaşık 40° kuzey ve 40° güney enlemleri arasındaki bölge aşağıdakilerden hangisidir?

#20. 2005 yılı verilerine göre dünya biyokütle potansiyelinin kıtalara göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada yer alan kıta aşağıdakilerden hangisidir?


#21. Petrolü ilk bulan kimdir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Enerji ve Alternatif Enerji Kaynakları 2021 Final Deneme-2

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!