auzefÇevre SorunlarıCoğrafya

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-1

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-1

#1. Bir yerleşim yerinin kent özelliği taşıyabilmesi için aşağıdaki unsurlardan hangisi gerekli değildir?

#2. Yeryüzü yüzeyindeki sıcaklık örüntüleri aşağıdakilerden hangisine göre değişir?

#3. Şehirleşme hareketleri ............. dayalı bir güçle ortaya çıkmaya başlamıştır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#4. Türkiye’nin kış döneminde hava kalitesi – basınç koşulları arasındaki ilişkilerden hareketle aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#5. Organizmaların kendi aralarında ve çevreleriyle olan etkileşimleriyle ilgilenen biyoloji dalına ne denir?


#6. Türkiye’de sulamaya uygun arazilerin yaklaşık % 32,5’inde tuzluluk, alkalilik ve drenaj sorunu olduğunu göstermektedir. Aşağıda belirtilen ovalardan hangisi bu kapsamda yer almaz?

#7. Türkiye’nin toplam birincil enerji talebinin yüzde kaçı fosil yakıtlardan oluşmaktadır?

#8. ............... doğal etki ve güçlerin oluşturduğu, insan müdahalesine maruz kalmamış veya böyle bir müdahalenin henüz değiştiremediği tüm doğal varlıkları ifade eder. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#9. “Çevre ve ................., birbirlerini tamamlayan ve her an etkileşim içinde bulunan iki kavramdır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#10. Bursa kentinin hava kalitesi dikkate alındığında, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


#11. Sanayinin başlamasıyla kırdan kente doğru hızlı harekete bağlı olarak kentlerde yaşayan ............. sayısı artmıştır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#12. Yeryüzü atmosferinde azot oranı yüzde kaçtır?

#13. Aşağıdakilerden hangisi beşerî unsurların etkisiyle ortaya çıkmış sorunlardan değildir?

#14. Türkiye’de en az kent sayısı ile hangi coğrafi bölgede bulunmaktadır?

#15. Aşağıdakilerden hangisi UNESCO’nun açılımıdır?


#16. Ülkemize hava sıcaklığı belli bir derecenin altına düştüğü andan itibaren evsel yanma olayı başlamaktadır. Bu nedenle bu sıcaklık yanma açısından bir eşik değer durumundadır.” Türkiye’de ısınma amaçlı yanma olayını başlatan eşik sıcaklık değeri aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hava kalitesi ve onu etkileyen faktörler dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#18. Kış döneminde kontinental polar hava kütlesinin daha çok etkilediği ve aynı zamanda yüksek basınç merkezleri durumunda olan bölgeler aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Marmara Bölgesi’nin hava kalitesine olumsuz etkide bulunan birçok beşerî faktör vardır. Aşağıda belirtilen faktörlerden hangisi bölgenin hava kalitesi üzerinde etkili değildir?

#20. Türkiye’de görülen hava kirliliğinin birçok kaynağı vardır. Aşağıda belirtilen kaynaklardan hangisi Türkiye hava kalitesi üzerinde etkili olanlardan biri değildir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çevre Sorunları 2021 Final Deneme-1

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!