auzefCoğrafyaSiyasi Coğrafya

Siyasi Coğrafya 2021 Final Deneme-2

Siyasi Coğrafya 2021 Final Deneme-2

#1. Aşağıdaki devletlerden hangisinin alanı iki parçalıdır?

#2. Yeryüzünde tarım bitkilerinin çeşitlenmesi ve dağılışını belirleyen temel etken aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Aşağıdaki ülkeler arasında diğerlerine göre daha fazla komşusu olan ülke hangisidir?

#4. Gelişmiş devletler grubu içinde olmamalarına rağmen diğer koşullara göre küresel güç sahibi olan devletler de vardır. Aşağıdaki devletlerden hangisi bu tanıma uygundur?

#5. Kişi başına düşen yıllık kullanılabilir tatlı su miktarı .................. olan ülkeler tatlı su azlığı sıkıntısı olan ülkelerdir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#6. Orta iklim kuşağının (ılıman kuşak) özellikle alçak enlemleri çok çeşitli tarım bitkileri yetiştirilmesine elverişlidir. Aşağıdakilerden hangisi Orta İklim Kuşağında ticari olarak yetiştirilemez?

#7. Aşağıdakilerden hangisi tek komşulu ülkelere bir örnektir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi “soğuk savaş” döneminde kurulmuş askerȋ güç birliği örgütlerinden biridir?

#9. “Birleşmiş Milletler(BM)” örgütü hangi yıl kurulmuştur?

#10. Bir ülkenin kalabalık nüfusu, askerȋ potansiyeli dışında öncelikli olarak hangi özelliğiyle diğer ülkelerin dikkatini çeker?


#11. “Pivot Saha veya Heart Land” tanımlaması aşağıdakilerden hangisine aittir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi tatlı su zengini ülkelerden biridir?

#13. Sanayileşmiş devletler olmamalarına karşılık, Kuveyt, Katar, S. Arabistan’ın,kişi başına düşen milli gelirlerinin yüksek olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Hindistan çok daha kalabalık nüfusu olmasına rağmen Küresel siyasette henüz Almanya kadar etkili olmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

#15. “Tarımsal kaynaklar açısından zengin ve ürün çeşitliliği bulunan ülkeler gıda ihtiyaçlarını karşılamada stratejik açıdan avantajlıdırlar. Olağan dışı dönemler için gıda ihtiyaçlarını karşılama konusunda diğer ülkeler kadar endişe etmezler.” Aşağıdaki ülkelerden hangisi bu özelliklere uygundur?


#16. “Almanya, Fransa, İngitere’nin her birinden daha geniş bir alanı ve daha yüksek potansiyeli olan Türkiye henüz bu devletler seviyesinde bir siyasi güce sahip değildir.” Bu durumun başlıca nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Bir ülkenin kalabalık nüfusu, komşularıyla siyasi ilişkilerinde etkilidir. Kalabalık nüfus hangi açıdan komşu ülkeler için stratejik endişe kaynağı olur?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Siyasi Coğrafya 2021 Final Deneme-2

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Siyasi Coğrafya 2021 Final Deneme-2

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!