İktisatİşletmePerakende Satış ve Mağaza YönetimiUluslararası Ticaret ve Lojistik YönetimiYönetim Muhasebesi

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 5

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 5

#1. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 3. faaliyet yılının ilk çeyreğindeki toplam nakit tahsilatı aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde normal maliyet yöntemi kullanması durumunda toplam dönem gideri aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıla ilişkin üretim maliyeti nedir?

#4. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde normal maliyet yöntemi kullanması durumunda birim mamul maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#5. E İşletmesi beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren bir işletme olup işletmeye ilişkin finansal bilgiler yukarıdaki gibidir. E işletmesinin faaliyet kaldıracı aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının ilk çeyreğinde alması gereken hammadde miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde tam maliyet yöntemi kullanması durumunda net faaliyet kârı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi dönem maliyeti olarak sınıflandırılamaz?

#9. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının ilk çeyreğinde üretmesi gereken mamul miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde tam maliyet yöntemi kullanması durumunda dönem sonu mamul stokunun değeri aşağıdakilerden hangisidir?


#11. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#12. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıla ilişkin satılan mallarının maliyeti nedir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#14. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. İşletme gelecek dönem 2,500,000 lira kâr elde etmeyi planlamaktadır. Bu kâra ulaşabilmesi için kaç birim mamul satmalıdır?

#15. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. İşletmenin kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?


#16. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıla ilişkin birincil maliyeti nedir?

#17. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. Başabaş satış miktarı nedir?

#18. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılına ilişkin bütçelenmiş satış geliri aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının üçüncü çeyreğindeki toplam nakit tahsilatı aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde normal maliyet yöntemi kullanması durumunda dönem sonu mamul stokunun değeri aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

LOLONOLO

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 5

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 5

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Fiyat değişmelerine gidilirken işletmenin tüm üretim kapasitesinin gözönünde bulundurulması gerekmektedir.
b) Fiyat değişim kararları alınırken işletmenin kısa ve uzun dönem amaçlarından hangisine daha fazla önem vermiş olduğu mutlaka dikkate alınmalıdır.
c) Satış fiyatı ile satış miktarı arasında doğru orantılı bir ilişki vardır.
d) Yeni bir makina kaçınılmaz olarak sabit maliyetlerde artışa sebebiyet verir.

Cevap : c) Satış fiyatı ile satış miktarı arasında doğru orantılı bir ilişki vardır.

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

a) Satış fiyatı ile satış miktarı arasında ters orantı vardır.
b) Fiyat değişmelerine gidilirken işletmenin üretim kapasitesinin bu kararda bir etkisi yoktur.
c) Fiyat değişim kararları alınırken işletmenin yalnızca uzun dönem amaçları dikkate alınmalıdır.
d) Yeni bir makina kaçınılmaz olarak değişken maliyetlerde artışa sebebiyet verir.

Cevap : a) Satış fiyatı ile satış miktarı arasında ters orantı vardır.

E işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda işletmenin 1,520,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 90,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 36 liradan 24 liraya düşecektir. 60 lira olan birim satış fiyatında ve 200,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir.
İşletmenin makina yenileme kararı almaması durumunda kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

a) K= 24 x – 1,520,000
b) K= 24 x – 1,610,000
c) K= 1,520,000 – 24x
d) K= 1,610,000 + 24x

Cevap : a) K= 24 x – 1,520,000

E işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda işletmenin 1,520,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 90,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 36 liradan 24 liraya düşecektir. 60 lira olan birim satış fiyatında ve 200,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir.
İşletmenin makina yenileme kararı alması durumunda kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisi olacaktır?

a) K= 24 x – 1,610,000
b) K= 36 x – 1,610,000
c) K= 1,610,000 – 24x
d) K= 1,610,000 + 36x

Cevap : b) K= 36 x – 1,610,000

E işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda işletmenin 1,520,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 90,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 36 liradan 24 liraya düşecektir. 60 lira olan birim satış fiyatında ve 200,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir.
İşletmenin sözkonusu yatırımı yapmasına ilişkin kritik noktası aşağıdakilerden hangisidir?

a) 150,000
b) 7,000
c) 5,500
d) 7,500

Cevap : d) 7,500

ABC işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda yeni yatırımın toplam maliyeti 400,000 lira olacak ve işletmenin 2,000,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 180,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 80 liradan 40 liraya düşecektir. 100 lira olan birim satış fiyatında ve 250,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir. İşletmenin tamamen özkaynakları ile finanse edeceği bu yatırım için öngörmüş olduğu minimum yatırım kârlılığı %50 olarak belirlenmiştir.
İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda birim katkı payı ne olacaktır?

a) 20 lira
b) 40 lira
c) 60 lira
d) 100 lira

Cevap : c) 60 lira

İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda bu yatırımın kritik noktası nedir?

a) 2,000 adet
b) 4,500 adet
c) 3,000 adet
d) 1,800 adet

Cevap : b) 4,500 adet

İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda bu yatırımın öngörülen minimum ek kârı nedir?

a) 200,000 lira
b) 1,000,000 lira
c) 1,090,000 lira
d) 90,000 lira

Cevap : a) 200,000 lira

İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda bu yatırımın kayıtsızlık noktası nedir?

a) 29,500 adet
b) 31,750 adet
c) 9,500 adet
d) 6,750 adet

Cevap : c) 9,500 adet

İşletmenin ilgili yatırımı yapması durumunda kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisi olacaktır?

a) K = 50x + 2,180,000
b) K = 20x – 2,480,000
c) K = 30x – 2,180,000
d) K = 60x – 2,180,000

Cevap : d) K = 60x – 2,180,000

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 5

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!