auzefKültürel Miras Ve TurizmTurizmde Etik

Turizmde Etik Final Deneme-2

Turizmde Etik Final Deneme-2

#1. “Turizm yöneticileri, turistlere gidecekleri yer, seyahat koşulları, konaklama tesisi hakkında gerçekçi bilgiler sağlamakla yükümlüdür ve turistlerin kültürel ve dini vecibelerini yerini getirmesine yardımcı olmalıdırlar” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#2. Hangisi Ulusal İş Etiği Araştırmalarınca (NBES) ortaya konan en çok karşılaşılan 5 etikdışı davranıştan biri değildir?

#3. ............... performans değerleme ya da personel seçme süreçlerinde yöneticiler belirli bir çıkar karşılığında ya da özdeşlik gücünün etkisi ile güçlerini etik dışı olarak nitelendirilebilecek biçimde kullanmaktır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#4. ............. örgütün ve üyelerinin etkin olarak iş görmesine yol açan ve temel toplumsal değerleri, töreleri, kuralları veya uygun davranış standartlarını ihlal eden eylemler. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#5. ……………… insan ya da nesnelerin adaletsiz kullanımı olup, çıkar sağlama amacına yöneliktir. ……….., insan veya insanların başka insan veya insanları kendi amaçları için bir araç olarak kullanması ve kaynakların adaletsiz olarak kullanımını niteler. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#6. “Turizm faaliyeti insan haklarının, özellikle de çocuk, yaşlı, engelli, etnik azınlıklar gibi daha savunmasız grupların bireysel haklarının gelişmesine katkı sağlamalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#7. “Sınır geçişlerinde uygulanan vize, sağlık, gümrük işlemleri, uluslararası anlaşmalar dikkate alınarak mümkün olduğunca basitleştirilmeli; bu konuda ülkeler arasında ortak bir yöntem geliştirilmelidir” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#8. “Turizmde ücretli ve kendi adına çalışanlar, eğitim, sosyal güvenlik, iş güvencesi, yaşam koşullarını iyileştirme gibi haklara sahip olmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#9. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen kuruma ilişkin etmenlerden biri değildir?

#10. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen eyleme ilişkin etmenlerden biri değildir?


#11. ......... Bir grup insanın haklarını koruyarak, onlara daha fazla imkân sağlarken, diğer bir grup insana ise zarar verecek şekilde davranmak. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#12. ............... örgüt normları dışında olan gönüllü bir davranıştır ve örgüt ve işgörenin varlığını tehdit eder. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#13. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen kişiye ilişkin etmenlerden biri değildir?

#14. “Dünyanın sahip olduğu değerler, tüm insanlara açıktır. Yerel ve uluslararası turizm hareketine katılmak boş zaman değerlendirmesinin en iyi şekli olarak görülmeli ve her türlü engelleyici unsur ortadan kaldırılmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#15. ............... para ya da mal gibi ekonomik güçler yerine akrabalık bağları gibi maddi olmayan etki araçları kullanmak suretiyle, resmi yükümlülüklerin göz ardı edilerek duygusal ve geleneksel bağlılıkların ön plana çıkarılmasıyla ortaya çıkan davranıştır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#16. “Turizmin gelişmesinde bütün taraflar, sağlam, sürekli ve sürdürülebilir ekonomik büyüme perspektifinde doğal çevreyi korumakla yükümlüdür. İhtiyaçların giderilmesinde gelecek nesiller dikkate alınmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

#17. ................... yöneticilerin bütçe süreçlerindeki kullanışsızlık ya da yetersizlik algılarından dolayı üstlerine karşı olumsuz duygular beslemesine yol açan davranışlardır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#18. “Yerel nüfus, turizm faaliyetlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel faydalarından, özellikle de turizmin yarattığı doğrudan ve dolaylı istihdamdan yararlanmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkesini açıklar?

#19. ……………… işyerlerinde çalışan bir kişi ya da gruba bir ya da birkaç kişi tarafından yöneltilen sistemli, planlı, sürekli tekrarlanan, etik dışı ve düşmanca tavırlar ya da baskılar olarak tanımlanmaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#20. ............. ima, dedikodu ve toplumsal dışlama, bireyi düşmanca tavırların sergilendiği bir ortamda bırakmak, isteyerek ya da istemeyerek bireyin sürekli kötü niyetli tavırlara maruz kalmasına neden olmak ve hatta bu davranışlar sonucunda bireyin yılarak örgütten ayrılmasını amaçlayan davranışların tümüne denir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Turizmde Etik Final Deneme-2

1. “Turizmde ücretli ve kendi adına çalışanlar, eğitim, sosyal güvenlik, iş güvencesi, yaşam koşullarını iyileştirme gibi haklara sahip olmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

a) Turizm Sektöründe Çalışanların ve Girişimcilerin Hakları
b) Turizmin Bireysel ve Kolektif Yönleri
c) Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm
d) Kültürel Mirası Kullanan ve Zenginleştiren Unsur Olarak Turizm

Cevap : a)Turizm Sektöründe Çalışanların ve Girişimcilerin Hakları

2. “Turizm faaliyeti insan haklarının, özellikle de çocuk, yaşlı, engelli, etnik azınlıklar gibi daha savunmasız grupların bireysel haklarının gelişmesine katkı sağlamalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

a) Turizmin Toplumlararası Karşılıklı Anlayışa Katkısı
b) Turizmin Bireysel ve Kolektif Yönleri
c) Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm
d) 4: Kültürel Mirası Kullanan ve Zenginleştiren Unsur Olarak Turizm

Cevap : b)Turizmin Bireysel ve Kolektif Yönleri

3. “Sınır geçişlerinde uygulanan vize, sağlık, gümrük işlemleri, uluslararası anlaşmalar dikkate alınarak mümkün olduğunca basitleştirilmeli; bu konuda ülkeler arasında ortak bir yöntem geliştirilmelidir” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

a) Turizme Katılma Hakkı
b) Turizmin Bireysel ve Kolektif Yönleri
c) Turizmin Geliştirilmesinde Tarafların
d) Turizm Hareketinde Özgürlük

Cevap : d)Turizm Hareketinde Özgürlük

4. “Turizmin gelişmesinde bütün taraflar, sağlam, sürekli ve sürdürülebilir ekonomik büyüme perspektifinde doğal çevreyi korumakla yükümlüdür. İhtiyaçların giderilmesinde gelecek nesiller dikkate alınmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

a) Turizmin Toplumlararası Karşılıklı Anlayışa Katkısı
b) Turizm Sektöründe Çalışanların ve Girişimcilerin Hakları
c) Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm
d) Ülke ve Toplumların Refahını Artıran Bir Faaliyet Olarak Turizm

Cevap : c)Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm

5. “Turizm yöneticileri, turistlere gidecekleri yer, seyahat koşulları, konaklama tesisi hakkında gerçekçi bilgiler sağlamakla yükümlüdür ve turistlerin kültürel ve dini vecibelerini yerini getirmesine yardımcı olmalıdırlar” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar

a) Turizmin Geliştirilmesinde Tarafların Yükümlülükleri
b) Turizmin Toplumlararası Karşılıklı Anlayışa Katkısı
c) Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm
d) Turizmde Global Etik İlkelerin Uygulanması

Cevap : a)Turizmin Geliştirilmesinde Tarafların Yükümlülükleri

6. “Dünyanın sahip olduğu değerler, tüm insanlara açıktır. Yerel ve uluslararası turizm hareketine katılmak boş zaman değerlendirmesinin en iyi şekli olarak görülmeli ve her türlü engelleyici unsur ortadan kaldırılmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkeyi açıklar?

a) Turizm Hareketinde Özgürlük
b) Turizme Katılma Hakkı
c) Turizmin Bireysel ve Kolektif Yönleri
d) Turizm Sektöründe Çalışanların ve Girişimcilerin Hakları

Cevap : b)Turizme Katılma Hakkı

7. “Yerel nüfus, turizm faaliyetlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel faydalarından, özellikle de turizmin yarattığı doğrudan ve dolaylı istihdamdan yararlanmalıdır” cümlesi hangi turizmde global etik ilkesini açıklar?

a) Turizmin Toplumlararası Karşılıklı Anlayışa Katkısı
b) Turizm Hareketinde Özgürlük
c) Ülke ve Toplumların Refahını Artıran Bir Faaliyet Olarak Turizm
d) Sürdürülebilir Gelişmenin Unsuru Olarak Turizm

Cevap : c)Ülke ve Toplumların Refahını Artıran Bir Faaliyet Olarak Turizm

8. Hangisi Ulusal İş Etiği Araştırmalarınca (NBES) ortaya konan en çok karşılaşılan 5 etikdışı davranıştan biri değildir?

a) işgören, müşteri, tedarikçi veya kamuya yalan söyleme
b) kişisel çıkarın örgütsel çıkardan üstün tutulmaması
c) işgörene karşı kötü yada korkutucu davranış
d) çalışılan gerçek zaman hakkında yanlış bildirimde bulunma

Cevap : b)kişisel çıkarın örgütsel çıkardan üstün tutulmaması

9. ………………örgüt normları dışında olan gönüllü bir davranıştır ve örgüt ve işgörenin varlığını tehdit eder

a) saldırgan işyeri davranışı
b) duygusal zorlama, (mobbing)
c) ayrımcılık
d) Sömürü (İstismar)çalışılan gerçek zaman hakkında yanlış bildirimde bulunma

Cevap : a)saldırgan işyeri davranışı

10. ………………Bir grup insanın haklarını koruyarak, onlara daha fazla imkân sağlarken, diğer bir grup insana ise zarar verecek şekilde davranmak

a) saldırgan işyeri davranışı
b) duygusal zorlama, (mobbing)
c) Ayrımcılık
d) Sömürü (İstismar)

Cevap : d)Sömürü (İstismar)

11. ………………para ya da mal gibi ekonomik güçler yerine akrabalık bağları gibi maddi olmayan etki araçları kullanmak suretiyle, resmi yükümlülüklerin göz ardı edilerek duygusal ve geleneksel bağlılıkların ön plana çıkarılmasıyla ortaya çıkan davranıştır

a) kayırma
b) ayrımcılık
c) Yıldırma
d) zimmet

Cevap : a)kayırma

12. ………………insan ya da nesnelerin adaletsiz kullanımı olup, çıkar sağlama amacına yöneliktir. ……….., insan veya insanların başka insan veya insanları kendi amaçları için bir araç olarak kullanması ve kaynakların adaletsiz olarak kullanımını niteler

a) ayrımcılık
b) duygusal zorlama, (mobbing)
c) Yıldırma
d) Sömürü (İstismar)

Cevap : d)Sömürü (İstismar)

13. ……………örgütün ve üyelerinin etkin olarak iş görmesine yol açan ve temel toplumsal değerleri, töreleri, kuralları veya uygun davranış standartlarını ihlal eden eylemler

a) etik dışı örgüt yanlısı davranış
b) etik dışı davranış
c) etik dışı örgüte karşı davranış
d) istismarda bulunma

Cevap : a)etik dışı örgüt yanlısı davranış

14. ………………yöneticilerin bütçe süreçlerindeki kullanışsızlık ya da yetersizlik algılarından dolayı üstlerine karşı olumsuz duygular beslemesine yol açan davranışlardır.

a) saldırgan işyeri davranışı
b) Örgütsel Kötü Davranış
c) Zimmet
d) Çalışanın Kusurlu Davranışı

Cevap : d)Çalışanın Kusurlu Davranışı

15. ………………işyerlerinde çalışan bir kişi ya da gruba bir ya da birkaç kişi tarafından yöneltilen sistemli, planlı, sürekli tekrarlanan, etik dışı ve düşmanca tavırlar ya da baskılar olarak tanımlanmaktadır

a) saldırgan işyeri davranışı
b) duygusal zorlama, (mobbing)
c) Yıldırma
d) Sömürü (İstismar)

Cevap : c)Yıldırma

16. ……………ima, dedikodu ve toplumsal dışlama, bireyi düşmanca tavırların sergilendiği bir ortamda bırakmak, isteyerek ya da istemeyerek bireyin sürekli kötü niyetli tavırlara maruz kalmasına neden olmak ve hatta bu davranışlar sonucunda bireyin yılarak örgütten ayrılmasını amaçlayan davranışların tümüne denir

a) saldırgan işyeri davranışı
b) duygusal zorlama, (mobbing)
c) Sapkın İşyeri Davranışı

Cevap : b)duygusal zorlama, (mobbing)

17. ………………performans değerleme ya da personel seçme süreçlerinde yöneticiler belirli bir çıkar karşılığında ya da özdeşlik gücünün etkisi ile güçlerini etik dışı olarak nitelendirilebilecek biçimde kullanmaktır

a) Yaranma ve Yakınlığı Kullanma (Dalkavukluk)
b) Dogmatik Davranma
c) Kişisel Gücün Kötüye Kullanılması
d) Örgütsel Kötü Davranış

Cevap : c)Kişisel Gücün Kötüye Kullanılması

18. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen kişiye ilişkin etmenlerden biri değildir?

a) kişinin değerleri, öncelikleri, tecrübeler
b) kişinin risk değerlendirişi
c) kişinin ailevi özellikleri
d) kişinin pozisyonu ve kıdemi

Cevap : c)kişinin ailevi özellikleri

19. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen eyleme ilişkin etmenlerden biri değildir?

a) açık etik ihlali – gri alanlar
b) etkilenen kişiler/paydaşlar
c) durumsal faktörler
d) davranışsal faktörler

Cevap : d)davranışsal faktörler

20. Hangisi etik dışı davranışı etkileyen kuruma ilişkin etmenlerden biri değildir?

a) kurumun yönetim geçmişi, değerleri ve kültürü
b) etik kodların ve etik eğitimin varlığı
c) kurumun faaliyet süresi
d) işletmenin bulunduğu sektörün etik iklimi ve sektörün rekabet tanımı

Cevap : c)kurumun faaliyet süresi

Turizmde Etik Final Deneme-2

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Kültürel Miras Ve Turizm Telegram

Turizmde Etik Final Deneme-2

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!