auzefPsikiyatrik Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Ünite 5

Tıbbi Sosyal Hizmet Uzmanlarının Rol Ve Görevleri

#1. İçine kapanma, sosyal ortamlardan geri çekilme, düşünce içeriğinde fakirleşme durumlarından, çeşitli sanrıların (hezeyan da denen mantıksız ve esnek olamayan inanışlar) ve varsanıların (hallusinasyon da denilen gerçekte olmayan sesler duyulması, görüntüler görülmesi, dokunuşlar hissedilmesi gibi yanlış duyusal algılamalar) olmasına; mantıksız, tuhaf davranışlara, tuhaf çağrışım ve konuşmalara kadar uzanan ruhsal bozukluklardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#2. Bu kişiler başkalarından destek ve öğüt almadan karar veremez, adım atamaz ve iş yapamazlar. Kendilerini yetersiz, ayakları üzerinde duramayacak, kendi bakımlarını sağlayamayacak kadar yetersiz hisseder ve başkalarının bakım ve desteğini alabilmek için her türlü şeyi yapabilecek kadar ileriye gidebilirler. Bu durum aşağıdaki durumlardan hangisini tanımlamaktadır?

#3. Bu tür bozukluğu olan birey fizyolojik ve nörolojik hiçbir neden olmadığı halde belirli işlevsel yetersizlikler gösterir. Örneğin, birey hiç bedensel bozukluğu olmadığı halde bayılır; işitmede bozukluk ve bedeninde felç durumları görülür. Bu durum aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

#4. Akut beyin yetmezliği tablosudur. Beynin beslenmesini bozan ilaç zehirlenmesi, elektrolit düzensizliği, mikrop kapma, ani dolaşım yetersizlikleri, beyin ödemi gibi durumlarda ortaya çıkar. Zarar veren etkenler hızlıca giderilirse tablo düzelir. Bu aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#5. Bu hastalar, her ne kadar akut panik dönemleri yaşamasalar da genelde çoğu zaman gergin veya kaygılı hisseder ve farklı pek çok konu ile ilgili endişeleri vardır. Sağlıkla, ailevi problemlerle, para, okul ve işle ilgili küçük sorunlar, onlarda aşırı kaygıya, kontrol edilmeyen endişelere, kas gerilmelerine, huzursuzluk, çabuk yorulma ve sinirlenmelere, dikkat ve uyku problemleri gibi duygusal, fiziksel ve zihinsel şikâyetlere yol açar. Sözkonusu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?


#6. Şişmanlama korkusuyla aşırı bir biçimde veya yaşamı tehdit eden boyutlarda zayıflamadır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#7. -------- kişinin tekrarlayarak zihninden geçirdiği ısrarla gelen, istemsiz, rahatsız edici düşünceler, görüntüler, fikirler ya da dürtülerdir. Sıklıkla anlamsız, sıkıntı verici ya da tiksindiricidir. Birine zarar verme dürtüsü, aile bireylerini içeren cinsel düşünceler, kirlerden, mikroplardan, bulaşıcı maddelerden korkma gibi durumları ön plandadır. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#8. Bireyin kilo almaya karşı aşırı korkunun yanı sıra bireyde iştah açıklığına karşı kendini durduramayıp yemek yemesi ve daha sonra bu yiyecekleri çıkarmasıyla kendini gösteren bir yeme bozukluğudur. Bu hastalar kilo almayı önlemek için kendilerini kusturma, iştah kesici ilaçlar kullanma gibi birçok girişimde bulunurlar. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#9. Bellek kaybıdır. Belleğin parçasal ya da tümden kaybı anlamına gelir. Bireydeki bellek kayıpları ya beyinde oluşan organik bozukluklardan ya da psikolojik nedenlerden oluşur. Bu durum aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

#10. Topluluk içerisinde genel olarak olumsuz değerlendirmelere odaklanan ve küçük düşme korkusundan diğerlerinden kaçınan utangaç kişilerdir Bu durum aşağıdaki durumlardan hangisini tanımlamaktadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Tıbbi Sosyal Hizmet Uzmanlarının Rol Ve Görevleri

Tıbbi Sosyal Hizmet Uzmanlarının Rol Ve Görevleri

Akut beyin yetmezliği tablosudur. Beynin beslenmesini bozan ilaç zehirlenmesi, elektrolit düzensizliği, mikrop kapma, ani dolaşım yetersizlikleri, beyin ödemi gibi durumlarda ortaya çıkar. Zarar veren etkenler hızlıca giderilirse tablo düzelir. Bu aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Demans
b) Alzaimer
c) Füg
d) Deliryum
e) Parasomnia

Cevap : d) Deliryum

Şişmanlama korkusuyla aşırı bir biçimde veya yaşamı tehdit eden boyutlarda zayıflamadır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Bulimiya Nervoza
b) Ortoreksiya nervoza
c) Anoreksiya nervoza
d) Narkolepsi
e) İnsomnia

Cevap : c) Anoreksiya nervoza

——– kişinin tekrarlayarak zihninden geçirdiği ısrarla gelen, istemsiz, rahatsız edici düşünceler, görüntüler, fikirler ya da dürtülerdir. Sıklıkla anlamsız, sıkıntı verici ya da tiksindiricidir. Birine zarar verme dürtüsü, aile bireylerini içeren cinsel düşünceler, kirlerden, mikroplardan, bulaşıcı maddelerden korkma gibi durumları ön plandadır. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Obsesyon
b) Kompulsiyon
c) Konversiyon
d) Detoksifikasyon
e) Delüzyon

Cevap : a) Obsesyon

Bu tür bozukluğu olan birey fizyolojik ve nörolojik hiçbir neden olmadığı halde belirli işlevsel yetersizlikler gösterir. Örneğin, birey hiç bedensel bozukluğu olmadığı halde bayılır; işitmede bozukluk ve bedeninde felç durumları görülür. Bu durum aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

a) Hipokondriyasis
b) Hiperkondriyasis
c) Minikondriyasis
d) Obsesyon
e) Konversiyon histerisi

Cevap : e) Konversiyon histerisi

Bireyin kilo almaya karşı aşırı korkunun yanı sıra bireyde iştah açıklığına karşı kendini durduramayıp yemek yemesi ve daha sonra bu yiyecekleri çıkarmasıyla kendini gösteren bir yeme bozukluğudur. Bu hastalar kilo almayı önlemek için kendilerini kusturma, iştah kesici ilaçlar kullanma gibi birçok girişimde bulunurlar. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Bulimiya Nervoza
b) Anoreksiya Nervoza
c) Sanrısal Bozukluk
d) Somatoform Bozukluk
e) Disosiyatif Bozukluk

Cevap : a) Bulimiya Nervoza

Bellek kaybıdır. Belleğin parçasal ya da tümden kaybı anlamına gelir. Bireydeki bellek kayıpları ya beyinde oluşan organik bozukluklardan ya da psikolojik nedenlerden oluşur. Bu durum aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

a) Hipokondriyasis
b) Obsesyon
c) Konversiyon histerisi
d) Amnezi
e) Deliryum

Cevap : d) Amnezi

Bu hastalar, her ne kadar akut panik dönemleri yaşamasalar da genelde çoğu zaman gergin veya kaygılı hisseder ve farklı pek çok konu ile ilgili endişeleri vardır. Sağlıkla, ailevi problemlerle, para, okul ve işle ilgili küçük sorunlar, onlarda aşırı kaygıya, kontrol edilmeyen endişelere, kas gerilmelerine, huzursuzluk, çabuk yorulma ve sinirlenmelere, dikkat ve uyku problemleri gibi duygusal, fiziksel ve zihinsel şikâyetlere yol açar. Sözkonusu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Sosyal anksiyete
b) Yaygın anksiyete
c) Ayrılık anksiyetesi
d) Panik atak bozukluğu
e) Seçici konuşmazlık

Cevap : b) Yaygın anksiyete

Bu kişiler başkalarından destek ve öğüt almadan karar veremez, adım atamaz ve iş yapamazlar. Kendilerini yetersiz, ayakları üzerinde duramayacak, kendi bakımlarını sağlayamayacak kadar yetersiz hisseder ve başkalarının bakım ve desteğini alabilmek için her türlü şeyi yapabilecek kadar ileriye gidebilirler. Bu durum aşağıdaki durumlardan hangisini tanımlamaktadır?

a) Pasif-agresif kişilik bozukluğu
b) Çekingen Kişilik Bozukluğu
c) Bağımlı Kişilik Bozukluğu
d) Sado-mazoşist kişilik bozukluğu

Cevap : c) Bağımlı Kişilik Bozukluğu

Topluluk içerisinde genel olarak olumsuz değerlendirmelere odaklanan ve küçük düşme korkusundan diğerlerinden kaçınan utangaç kişilerdir Bu durum aşağıdaki durumlardan hangisini tanımlamaktadır?

a) Pasif-agresif kişilik bozukluğu
b) Çekingen Kişilik Bozukluğu
c) Bağımlı Kişilik Bozukluğu
d) Sado-mazoşist kişilik bozukluğu

Cevap : b) Çekingen Kişilik Bozukluğu

İçine kapanma, sosyal ortamlardan geri çekilme, düşünce içeriğinde fakirleşme durumlarından, çeşitli sanrıların (hezeyan da denen mantıksız ve esnek olamayan inanışlar) ve varsanıların (hallusinasyon da denilen gerçekte olmayan sesler duyulması, görüntüler görülmesi, dokunuşlar hissedilmesi gibi yanlış duyusal algılamalar) olmasına; mantıksız, tuhaf davranışlara, tuhaf çağrışım ve konuşmalara kadar uzanan ruhsal bozukluklardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Hipokondriyasis
b) Depresyon
c) Konversiyon histerisi
d) Şizofreni
e) Deliryum

Cevap : d) Şizofreni

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!