auzefPsikiyatrik Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

#1. Madde bağımlılığının tedavisinin yapıldığı merkezlerin kısaca adı aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi hasta hakları kurulu üyelerinden değildir?

#3. T Tipi Evde Sağlık Hizmet Birimleri, aşağıdakilerden hangisinin bünyesinde kurulmaktadır?

#4. Aşağıdakilerden hangisi kronik hastalıkların olumsuz etkileri arasında yer almaktadır?

#5. Tedavi ve bakım hizmetlerinin geleneksel hastaneler yerine hastanın kendi yaşadığı çevrede sağlandığı modeldir. Bu modelin ana hedefleri ruh sağlığı hastalarının hastaneye yatışının önlenmesi ve hastaların minimum destekle başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilecek seviyeye gelmesinin sağlanmasıdır. Bu model aşağıdakilerden hangisidir?


#6. 1929 yılında Amerika’da Bill Wilson ve Dr. Roberst Smith tarafından kurulan ve alkol bağımlısı bireylerin tedavi olup bu bağımlıktan kurtulmasını amaçlayan oluşum aşağıdakilerden hangisidir?

d) Adsız alkolikler

#7. Hasta hakları konusunda 1981’de Dünya Tabipleri Birliği’nce açıklanan ilk uluslararası belge aşağıdakilerden hangisidir?

a) Lizbon Bildirgesi

#8. İbni Sina’nın “……….” adlı eserinde on iki çeşit psikiyatrik hastalık tanımlanmıştır. Boşluğa İbni Sina’nın gelmesi gereken eseri aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi Dünya Sağlık Örgütü’nün 2010 yılı verilerine göre, dünya genelindeki ölümlere neden olan kronik hastalıklardan birisi değildir?

#10. Sağlık hizmetlerinde ruh sağlığı hizmetleri disiplinler arası ve ekip çalışmasını gerekli kılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisini ruh sağlığı alanının temel meslek elamanlarından değildir?


#11. Aşağıdakilerden hangisi evde sağlık bakım hizmetlerinden biri değildir?

#12. Avrupa’da ilk kez 1547’de Londra’daki ....... III. Henry tarafından bir hastaneye dönüştürülmüştür. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi bağımlılık yapan maddelerden değildir?

#14. Ruh sağlığı hizmetleri alanında 100 bin nüfusa düşen sosyal hizmet uzmanı sayısı en fazla olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

#15. LSD, Meskalin ve Peyote, PCP, MDMA (ecstasy) gibi maddelerdir. Bunlar oral yolla ve enjekte edilerek kullanılırlar. Gerçeklik duygusunun kaybı, paranoya, algı bozukluklarının olması, zaman ve mesafe algısında zayıflık gibi belirtiler yanında yüksek dozda kullanımı yoğun psikoz ve ölüm tehlikesi yaratır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?


#16. “Evde sağlık hizmetinden yararlanan hasta ve aile üyeleri ile görüşmeler yapmak ve kişilerin hem psikolojik hem de sosyal yönden ihtiyaçlarını belirlemek” sosyal hizmet uzmanlarının evde bakım konusundaki hangi işlevini tanımlamaktadır?

#17. Aşağıdakilerden hangisi bireysel düzeyde, hastalıklardan korunma, risk faktörlerini azaltma, tedaviye uyum, komplikasyonları önleme, günlük yaşam kalitesini geliştirmeyi ifade eden kavramı tanımlamaktadır?

#18. Aşağıdakilerden hangisi kronik hastalıkların biyopsikososyal sonuçlarından değildir?

#19. Parkinsonda en yaygın görülen psikiyatrik bozukluk aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Herhangi bir uyaranla karşılaşma durumunda o uyaranın tekrar istenmesi ve o uyaranı arama davranışının gelişmesi olarak tanımlanır. Bağımlılık yapıcı maddeler alındıklarında tekrar kullanım isteği ve arama davranışı yaratan uyaranlardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

Psikoaktif madde içeren alkol, sigara ve uyuşturucu (eroin, kokain, esrar vd.) maddeleri kullanma sonucunda vücutta bu maddeleri kullanmaya karşı oluşan durumdur. Bu durum aşağıdakilerden ahngisini tanımlamaktadır?

a) Bağımlılık
b) Madde bağımlılığı
c) Sigara bağımlılığı
d) Alkol bağımlılığı
e) Psikolojik bağımlılık

Cevap : b) Madde bağımlılığı

Aşağıdakilerden hangisi bağımlılık yapan maddelerden değildir?

a) Yatıştırıcılar
b) Halüsünojenler
c) Uyarıcılar
d) Esrar
e) Patlayıcılar

Cevap : e) Patlayıcılar

Vücudun, bağımlılık yapan maddeden arındırılması ve tedavi sırasında vücudun bu maddelere olan ihtiyacı sonucunda ortaya çıkan yoksunluk belirtilerinin giderilmesi için uygulanan müdahale ve tedavi usulleridir. Bu durum aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

a) Botoks
b) Komplopikasyon
c) Psiko-sosyal tedavi
d) Detoksifikasyon
e) Reanimasyon

Cevap : d) Detoksifikasyon

Madde bağımlılığının tedavisinin yapıldığı merkezlerin kısaca adı aşağıdakilerden hangisidir?

a) AMATEM
b) BAMATEM
c) ÇAMATEM
d) SAMBA
e) RAMBA

Cevap : a) AMATEM

Merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal maddelerdir. Bu maddelerin sürekli kullanımı fiziksel bağımlılığa neden olur. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Psikoz
b) Nevroz
c) Psikoaktif madde
d) Madde bağımlılığı
e) Antidepresan

Cevap : c) Psikoaktif madde

LSD, Meskalin ve Peyote, PCP, MDMA (ecstasy) gibi maddelerdir. Bunlar oral yolla ve enjekte edilerek kullanılırlar. Gerçeklik duygusunun kaybı, paranoya, algı bozukluklarının olması, zaman ve mesafe algısında zayıflık gibi belirtiler yanında yüksek dozda kullanımı yoğun psikoz ve ölüm tehlikesi yaratır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Yatıştırıcılar
b) Antidepresanlar
c) Uyuşturucular
d) Halüsinojenler
e) Esrar ve türevleri

Cevap : d) Halüsinojenler

Sosyal uyum merkezleri aşağıda yer alan hangi kuruluşa bağlı olarak açılmaktadır?

a) Sağlık Bakanlığı
b) İl Sağlık Müdürlüğü
c) İçişleri Bakanlığı
d) Adalet Bakanlığı
e) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Cevap : e) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Herhangi bir uyaranla karşılaşma durumunda o uyaranın tekrar istenmesi ve o uyaranı arama davranışının gelişmesi olarak tanımlanır. Bağımlılık yapıcı maddeler alındıklarında tekrar kullanım isteği ve arama davranışı yaratan uyaranlardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) İntolerans
b) Pekiştirme
c) Onaylama
d) Zehirlenme
e) Öfori

Cevap : b) Pekiştirme

Hastanın remisyon süresini uzatmak, yeni psiko-sosyal beceriler kazanmasını ve topluma entegre olmasını sağlamak, yaşamını yapılandırmasına ve ruhsal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla yapılan tedavidir Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Psikososyal tedavi
b) Medikal tedavi
c) Psikoterapi
d) Zehirlenme
e) Detoksifikasyon

Cevap : a) Psikososyal tedavi

1929 yılında Amerika’da Bill Wilson ve Dr. Roberst Smith tarafından kurulan ve alkol bağımlısı bireylerin tedavi olup bu bağımlıktan kurtulmasını amaçlayan oluşum aşağıdakilerden hangisidir?

a) Adsız Narkotikler
b) Adsız kahramanlar
c) Adsız oburlar
d) Adsız alkolikler
e) Adsız kahraman alkolikler

Cevap : d) Adsız alkolikler

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Final Deneme Sınavı 4

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!